Vajon ezek után van esély a mennybekerülni?
A barátnőm azt hazudja a szüleinek, hogy a halott nagyszülei bemehetnek a testébe és belőle beszélnek hozzájuk. Valamint, hogy a szülei álmukba képesek felmenni a mennybe hozzájuk.
Kérdezem én, hogy egy ilyen hazugsagot meg-e bocsájt Isten vagy nem? Van eséje a mennybekerülnie?
Csak olyan válaszoljon aki nem lenézni akarja vagy bántani és csak a kérdésre válaszolj!
?
Lehet, hogy csak viccelődtek egymással, nem? Tudom hülyén hangzik, de az is elég kínos, ahogy a barátnőd le akarod taposni. Elsőre azt hittem, hogy találtál egy másik nőt, de aztán rájöttem, hogy te is nő vagy.
Miért érdekel, hogy hová kerül? És miért nem mondod meg neki, hogy ne csinálja ezt? Miért számít, hogy mi lesz vele?
Nem ismered őt, ne ítélkezz felette. Lehet, hogy otthon megölnék, ha nem mondaná ezt. Milyen előnye lehet ebből?
A kérdésedre válaszolva. Ha nem árt senkinek nem kerül a pokolba. De bízzuk Istenre.
Akibe másik lélek költözik jobban teszi, ha szakorvost keres.
"Szerinted ha nem hagyja abba és tovább csinálja akkor ha egyszer meghal, megbocsátja neki Isten?" Remélem igen.
Tudod, az az igazság, hogy ezt senki nem mondhatja meg pontosan. Isten kezében van az ítélet. Ő lát bele az emberekbe, Ő tudja a megfelelően mérlegelni a döntéseiket. pl. fontos, hogy az illető mennyire cselekedett szándékosan, mennyire volt tisztában a tette súlyosságával. Az embereknek nem jelenthetik ki, hogy "na, ő biztosan pokolra fog kerülni", a keresztényeknek alapvetően kerülniük kell a mások felett való ítélkezést.
Isten azt szeretné, hogy mindenki üdvözüljön és ezért mindenkinek megadja erre az esélyt. Ha valaki ezt végleg elutasítja az egy tragikus, szomorú dolog. Elsősorban abban kell reménykednünk, hogy ez nem történik meg. A barátnődhöz fordulj szeretettel és ne mondj le róla. Mond el neki a kétségeidet, hogy aggódsz miatta és mint barátja figyelmeztesd ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy valamilyen problémája van és azért mond ilyeneket. Próbálj meg neki segíteni, kideríteni ennek az egésznek az okát és imádkozz Istenhez, hogy segítsen neki jobb belátásra jutni és hogy megoldódjanak a gondjai. Ne azon töprengj, hogy a pokolba kerül-e, hanem reménykedj és próbálj meg megtenni minden tőled telhetőt, hogy ne így legyen. A többit pedig bízd Istenre.
"Tehát tuti a pokolba kerül a hazugsága miatt és nincs remény, hogy a mennybe jusson? Vagy a hazugságát megbocsátja Isten és felkerülhet a mennybe?"
Ha a keresztény válasz érdekel:
az ember csak akkor üdvözül, ha megtér, újjászületik Jézus vérében és kitart az élete végéig tartó megszentelődésben, azaz a krisztusi szeretet növekszik benne, a szeretetet gyakorolja.
Hazugság tekintetében: ha hazudik, de megtér, üdvözül, ha nem hazudik, de nem tér meg, elkárhozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!