Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy terithetnem eszhez a...

Hogy terithetnem eszhez a hugomat?

Figyelt kérdés
a hugom 33 eves ertelmisegi no akinek sem tinedzser,sem felnott koraban nem volt kapcsolata meg,eljar egy gyulekezetbe es azt varja hogy az Isten kirendeli neki majd a ferjet.van egy komoly ferfi aki vallasos es tiszteletre melto ember de a gyulekezeti tagoknak nem tetszik es lebeszelik rola.mindjart kifut az idobol es sem csalad,sem gyerek.mindene a gyulekezet es a munkaja,mi csak egyszeru hitetlenek vagyunk a szamara,nem halgat rank.
2010. júl. 4. 15:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
senki nem keri tole hogy a mi szabajaink szerint eljen,amugy meg ha valaki akkor o igazan vagyik csaladra sajat elmondasa szerint is,csak az a baj hogy semmit nem tesz erte az imatkozason kivul.Amugy aki meg udvarolna neki latom hogy szimpatikusnak talalja es szeretne o is,de aztan elment es kikerte a lelkipasztorja es a gyulekezet tanacsat es azutan mar nem akarta tobbet,nem mellesleg tamogatja a "gyulekezetet"penzel is,a fizetese 15-20 szazalekaval,es jol keres(hat ezert is felnek ne vigye el senki toluk)
2010. júl. 4. 19:25
 12/15 A kérdező kommentje:
ja,es azzal semmi baj hogy megtert es Istent szolgalja mert azzal nem is art senkinek sot!!!!Csak az a baj hogy eleteben semmi kerdesben nem o donti el mi legyen hanem a "gyulekezet"es mellesleg az udvarlo is megtert es ugyan abba a vallasba tartozik csak az a baj hogy nem egy orszagban elnek es akkor ha ferjhez menne el kellene mennie es akkor a "gyulekeze"nem elvezhetne a penzet.Hat kerdem en mirol szol ez????Tele van agg szuzekkel a gyulekezet,es a "lelkipasztor"nak felesege es 6 gyereke van,es nem dolgoznak.Emeletes hazban elnek es mindenuk megvan.Ja es nincsen a gyulekezetben egy takarito,vagy hajlektalan sem csak ugyvedek,tanarok,orvosok,es gazdag szulok egyke gyerekei.egyebkent valami unitarius gyulekezet de nem a "hagyomanyos"unitarius,nem tudom mi ez pontosan szerintem egy szekta:(
2010. júl. 4. 19:40
 13/15 anonim ***** válasza:

A húgodnak nem a vallás a baja. Az, hogy Istentől kér társat, rendben van, az a furcsa, hogy ezt a gyülekezettel beszéli meg. Valószínű, hogy vallás nélkül sem tud dönteni fontos dolgokban. Ha igazán szeretné azt a férfit, hozzámenne. Azért kéri mások véleményét, mert nem biztos magában. Ha pedig nem biztos, nem érdemes házasodni.

Az a furcsa, hogy én is annyi idős vagyok, mint ő. És több nőismerősöm van, aki szintén kb ennyi idős, és nincs, soha nem is volt férfi az életében. És egyik sem vallásos. Egyébként bár én férjnél vagyok, azt mondom, jobb egy embernek egyedül, mint egy olyan házasságban, amit csak kompromisszumból kötött, hogy ne legyen magányos.

Nem ismered a testvéred legbelsőbb gondolatait, nem tudod, nincs-e rá oka, hogy bár vágyik rá, mégis távol tartja magát egy kapcsolattól, ill. a férfiaktól általában. (És hidd el nekem, vannak dolgok, amik egy nőből egy életre félelmet vagy bizalmatlanságot válthatnak ki egy kapcsolattal szemben, annak ellenére hogy "vágynak rá", főleg a gyerek miatt.)

Ne bántsd se őt, se a vallását, és ne akard semmire rábeszélni. Csak biztosítsd arról, hogy szereted és a legjobbat akarod neki, és bármikor beszélhet veled. Nem ítélkezel, nem szólsz bele a dolgaiba, nem vágod a fejéhez, hogy "én megmondtam", csak egyszerűen vagy neki. És egy szép napon talán hallgatni fog rád. Amikor nem kioktatod vagy tanácsot adsz neki, hanem csak úgy beszélsz a saját családodról,hogy a vágy felülkerekedik a félelmein. Ha mégsem, ennek így kell lennie.

Az élet nem egy házasság miatt teljes vagy nem teljes. Az igazi boldogság nem kívülről jön.

Sok sikert nektek.

2010. júl. 5. 10:51
 14/15 anonim válasza:
Szerintem egyszer menj el vele együtt a gyülekezetbe, és azzal a férfival, úgy talán nem fog hitetlennek gondolni titeket. Beszélj az ottani vezetővel, hogy mi a közösség baja azzal az emberrel, és tisztázzátok a dolgot.
2010. júl. 22. 19:02
 15/15 A kérdező kommentje:
O mar nem meri oda vinni azt a ferfit a gyulekezetbe,mert nem nezik jo szemmel a tagok,ezert titokban tartja azt is hogy szoktak beszelgetni,na ezert mondtam hogy o biztosan akarja csak a gyulekezet miatt nem valalja ezert is felheborito mert ha nem akarna akkor normi hogy nem erdekelne engem sem hogy mi van.
2010. júl. 22. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!