Mit gondoltok arról, hogy könyveket égettek Lengyelországban a hétvégén? Harry Pottert is.
Forrás : [link]
Számomra nagyon dühìtő ez a helyzet. Ateistakènt eszembe nem jutna Bibliát égetni. Ők fordítva mégis megteszik, ahelyett, hogy a Harry Pottert inkább odaadnàk a ràszorulòknak, hogy olvashassanak.. Inkább bevonjàk a gyerekeket is és máglyára vetik a rengeteg értékes könyvet.
Mi a gond egyébként a Harry Potterrel? Hogy szeretetre tanít? Hogy fontos benne a barátság, a megbocsàtàs?
A boszorkányság szerintem a legkevesebb, hiszen a Biblia meg tele van beszélő állatokkal, feltàmadò emberekkel, vízen járó csávókkal, tengert szètvàlasztò emberekkel.. Nem tűnik valòsabbnak, mint a Harry Potter.
"Mi a gond egyébként a Harry Potterrel? Hogy szeretetre tanít? Hogy fontos benne a barátság, a megbocsàtàs?"
Azért nem ez a legfőbb dolog,amit ki lehet emelni belőle,ezt lássuk be. Pl én a fiamnak amíg el nem ér egy bizonyos kort,nem mutatnám meg. Mert ugye tele van mások lemészárlásával,orr nélküli rusnya csávókkal meg gyerekeket gyilkoló óriáskígyóval. Könyvet azért nem égetnék,de azért valljuk be,hogy a szeretet meg a megbocsátás igen csekély benne a fentebb felsoroltakhoz képest. Abban én sem értek egyet,hogy egy gyereknek akkor semmit nem szabad még mutatni sem,ami varázslással kapcsolatos (legtöbb gyerekmese is ilyen),mert eleve van egy "előítéletem" azokkal a keresztényekkel szemben,akik úgy érzik,egy Harry Potter megrendítheti a hitüket és ezt adják tovább. Nem lehet olyan erős az a hit,ha így kell reszketni mindentől.
Orvos? Hát persze. Max. egy unatkozó tini, vagy egy magányos húszas.
Remélem, ilyen sötét orvosok nincsenek. És nem az a baj, hogy ateista vagy, vagy nem hiszel a feltámadásban. Az a baj, hogy kiragadtál egyetlen egy tettet, ami miatt most mindenkit rossznak tartasz.
Miért hazudnék egy anonim oldalon? :)
Nem látok mindenkit rossznak,ráadásul olvastam tegnap sok lengyel posztot, hogy mennyire elhatàrolòdnak ettől.
Sajnos van olyan hogy egy gonosz lélek egy tárgyhoz kötődik vagy ezen keresztül tud érvényesülni valamilyen módon. Amikor ez kiderül akkor az ilyen tárgyat (vagy könyvet) szokták elégetni. Mivel néha nehéz megállapítani hogy melyik tárgy a problémás sokszor eltüzelik azokat is amik csak gyanúsak.
Ha érdekel nézz utána - tudom hogy nehéz elhinni ezt hogy a tárgyaknak szerepe lehet ebben - de ez így működik.
Ez már valami okkultizmus amiről te beszélsz. Jézus hol beszélt erről, amit írsz? Hogy például könyvekben vannak démonok, ezért a könyveket el kell égetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!