A Harry Potter könyvek valós fenyegetettséget jelentenek az elmém számára?
Vannak olyan emberek (nem sokan), akik például bizonyos filmek/könyvek hatására azt hiszik, hogy ők is tudnak repülni. Előfordulhat, hogy leugranak a 4. emeletről a repülés biztos tudatában és lehet nem élik túl.
Ha ebbe a körbe tartozol, akkor erős veszélyt jelentenek a HP könyvek. Ha nem, akkor nincs mitől félni.
#2 vagyok
Gyerek számára meseként annyiból hátrányosak a HP történetek, hogy erősen összesmossa a valóságot és a fikciót. De normál esetben ez csak gyerekeknél okozhat problémát, akiknek még nem elég fejlett a tudatuk, hogy megítéljék mi a mese, mi a valóság.
egy egészséges gyerek nem zavarodik összeh a egyáltalán valósak az ilyen esetek (amik valahogy csak szektás forrásokból érkeznek) akkor eleve beteg gyerekekről van szó, vagy annyit zaklatták a szülei ezzel hogy már pszichoszomatikusan rosszul lettek
egy egészséges embernek nem eshet baja tőle, ez csakegy mesevilág, én ovis koromtól 13 éves koromig minden nap Jedi lovag voltam mégsem lett semmi bajom, és már ovodás koromban sem hittem hogy ilyen képességek valóban léteznek
Egyáltalán semmi veszélyt nem jelent (amíg tudod, hogy kitalált történetről, meséről van szó.)
Én kiskamaszként mind a hét könyvet olvastam, nagy rajongója voltam, emellett katolikus vagyok. Semmi bajom nem lett tőle, szóval olvasd el nyugodtan... Engem inkább az ijeszt meg kicsit, hogy ilyenek terjengenek róla, hogy ártalmas így meg úgy. Bár ismerek olyan keresztényt, aki óvatosságra intett a fantasyval kapcsolatban - de ha nem nyitsz az okkult dolgok felé, akkor szerintem ettől sem fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!