Jellemzi a szabad keresztényeket a nyelveken szólás?
Kedves utolsó, az a szó, hogy modern, azt jelenti, hogy korszerű, időszerű, nem idejétmúlt.
Azzal egyetértek, hogy az alapüzenet időtálló és örök, azzal azonban nem, hogy középkori énekeket kelljen hallgatnom. Csakis a zenére értem, hogy mai legyen és kellemes, hallgatható. A gregorián például számomra hallgathatatlan.
Azt hittem, ír ide valaki, aki a tapasztalatait tudja megosztani egy ilyen közösséggel kapcsolatban, de látom, hogy csak úgy fogok bármit is megtudni róluk, ha személyesen oda megyek és megnézem.
Akkor van egy jóhírem, koncerteken kívül már sehol sem hallasz gregorián énekeket, a templomokban sincsenek néhány kivételtől eltekintve középkori énekek, többségük már bőven az újkorban íródott.
De ha csak a zene érdekel, akkor hallgasd a neten, én Isten igéje miatt járok a templomba. Javaslom, hogy te is inkább teológiai igazságok alapján válassz, nem biztos, hogy ahol hippi zene van, ott nincsenek tévelygések, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!