Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van többféle vallás ha...

Miért van többféle vallás ha egy Istenben hiszünk?

Figyelt kérdés
nemrég voltam egy ökonemikus istentiszteleten ahol a református tiszteletes azt mondta,a reformátusok,katolikusok,baptisták és evangélikusok egy istenben hisznek,akkor minek ennyiféle vallás?
2010. júl. 4. 13:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Freya a kutyám....
2010. júl. 5. 15:34
 22/22 anonim ***** válasza:

A katolikusok megkeresztelik a gyerekeket, Máriához imádkoznak, és azt gondolják, hogy a papjuk feloldozhatja őket a bűneik alól.

Én baptista vagyok, és nem értek egyet ezekkel a dolgokkal. A Biblia egyértelműen leírja, hogy aki hisz, és bemerítkezik (tehát saját hitbeli meggyőződésből) az üdvözül.

A Biblia leírja, hogy ne imádjatok bálványokat, egyedül az Istent, és csak hozzá imádkozzatok.

A Biblia leírja, hogy a bűnöket csak Isten törölheti el, ha az ember tényleg megbánta azt, amit tett, és imádkozik a bűnbocsánatért.

Ezek a különbségek, amik elválasztják az egyházakat. Azt is írja a Biblia, hogy ne ítéljetek, és nem ítéltettek.

Ezért nem mondok senki fölött ítélelet, egyszerűen a Bibliában leírtakat követem. Nem adok hozzá és nem veszek el belőle.

2010. okt. 25. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!