Miért van többféle vallás ha egy Istenben hiszünk?
"De hát van külön olyan téma, hogy "valláskritika"!"
Bármilyen meglepő: Igen, van, csak meg kéne alaposabban nézned a bal oldali menüsort............
ja, bocsi, most néztem hogy nem kérdőjel volt a mondatod végén hanem felkiátójel, így kérlek vedd tárgytalannak azt amit írtam
előző voltam
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:23
Ez nekem szólt? Én nem hiszek, viszont ennek ellenére sokat tudok a vallásról. Akkor már nem is írhatok ide? Én viszont senkit nem oltogattam, és nem vagyok ateista sem.
Annyiféle fű nő a réten s annyiféle növény terem a földön, jó és rossz, egészséges és ártalmas: tehát ne együnk egyikből se? Ne keressük ki a búzát a konkoly közül? Ha sokféle vallás van, tessék megkeresni, melyik az igazi, melyik viseli magán az Istentől való elrendeltség és törvényesség ismertető jegyeit, nem pedig valamennyit, az igazat s a hamisat, egyformán visszautasítani!
Az igazságot bizony meg lehet különböztetni a hamisságtól, bár ez a munka bizonyos komoly utánjárást követel. Azon a címen elhanyagolni az Isten parancsolatait, kinyilatkoztatásait, mert vannak nyilván téves vallások is, ugyanolyan eljárás volna, mintha valaki nem akarna lélegzetet venni, merthogy vannak a világon mérges gázok is.
"Igazán nem akarok senkit megbántani, de aki nem hisz Istenben, miért ír bármit is a "vallás" témakörbe?"
- A vallás azt jelenti, hogy valamilyen hitet vallok a "természetfelettiségről". Az ateisták azt vallják, hogy nem létezik isten, így az ateizmus is vallás.
"- A vallás azt jelenti, hogy valamilyen hitet vallok a "természetfelettiségről". Az ateisták azt vallják, hogy nem létezik isten, így az ateizmus is vallás."
Léteznek istenben nem hívő, de valamilyen vallással mégis rendelkező ateisták is (általában panteista nézetekkel), akik nézeteiket nem sorolnák az ateizmus szűkebb értelemben vett kategóriájába. Te panteista vagy, ha nem hiszel istenben, de valamiféle vallásos képzeted van! De ebben az esetben viszont nem vagy szó szerint ateista.
Válaszolhatok a kérdésedre egy hívő ember szemszögéből? Azért mert Isten teremtette az embert, és minden ember lelkében, szellemében ott él egy kép, egy lenyomat, ha úgy tetszik, az alkotó szignója.
A történelem folyamán minden nép számára világos volt, hogy van Isten, de mindenki másképp képzelte el, illetve lelte meg az utat Őhozzá. Ahogyan az ember test-lélek-szellem egysége, úgy pl a görögök az emberi oldaláról, test, az agy, az elme oldaláról, míg a zsidók a lelki, morális oldaláról az indiaiak pedig a tiszta szellem oldaláról próbáltak közelíteni. Egymás nélkül ezek a tanok azonban előbb-utóbb megrekedtek egy szinten.
A kereszténység lényege az volna, hogy egyesítsük ezt a három oldalt, mégpedig Krisztuson keresztül, merthogy Ő a keskeny út. Sajnos, a keresztények többsége nem őt követi hanem a saját egyházát. Persze hogy megoszlanak a vélemények arról hogyan is kellene követni őt, de amint a vallás elsőbbséget élvez Istennel, azaz az igazsággal szemben, máris elvakít és sötétben botorkálsz.
A lényeg az hogy az ember ismerje, vizsgálja felül a hitét. Tudnod kell, miben hiszel. Aki Krisztust követi, az lehet katolikus, református, hit gyülis vagy adventista, vagy bánom is én, az az ember Őhozzá tartozik. Aki meg nem, tartozhat bármilyen állítólagosan egyedül üdvözítő egyházhoz, csak pocsékolja az idejét.
A lényeg a hit. A vallás mindössze egy eszköz, egy út Istenhez. Egyik felekezet sem az igazi, ha nem Krisztust követed.
11:09
Én nem pontoznám fel... igazából nem pontozom sehogy, de a nevén nekem is meg akadt a szemem :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!