Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan ma is, hogy radikáli...

Cro-minyon kérdése:

Van olyan ma is, hogy radikális kereszténység?

Figyelt kérdés

2019. márc. 26. 20:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
18%
Az illető nyilván kereszténynek vallja magát, különben nem képzelné magáról hogy keresztes lovag. És mivel célzottan muszlimokat gyilkolt, egyértelmű a vallási inditatás, tehát keresztény terrorista.
2019. márc. 27. 11:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ferdítesz, de elég alaposan, gondolom nem véletlenül.

Mielőtt válaszoltam volna korábbi hozzászólásodra, elég alaposan utána olvastam. Ökörség, hogy kereszteslovagnak vallotta magát, ilyet nem tett, legalább is dokumentálva ilyen nem volt róla. Ilyet konkrétan az index cikk se ír.

Amihez valóban volt köze az a Anders Behring Breivik féle un. templomos lovagok, tőlük kért és kapott "áldást" tettére. Persze ennek sincs semmi köze a keresztényekhez, vagy a keresztény lovagrendekhez. Nem beszelve arról, hogy Anders Behring Breivik a régi germán-viking istenekben hisz és elutasította, hogy ő keresztény lenne. Azt állította, hogy nem keresztény és sosem volt az. Gondolom azért egy olyan embert nem tartasz kereszténynek, aki mellesleg Odinnak mutat be rendszeresen áldozatot.

Tehát nem kell kitalálnod hazugságokat, mert bizonyára vannak pejoratíve radikális keresztények, de ez a terrorista nem volt az, bármennyire is fáj ez a tény neked.

Mondjuk kíváncsi lennék, hogy azokról mi a véleményed, akik Allah nevében robbantgatnak. Elég ismerős vagy hozzászólásaid alapján.

2019. márc. 27. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, muszlim vallású vagy?
2019. márc. 28. 03:59
 14/22 A kérdező kommentje:
Keresztény vagyok. Csak nem értettem, hogy mit értenek radikális keresztény alatt. Azt hittem, hogy a dogkákban erősen hívőket. Az, hogy keresztény terroristákat jelent, azt nem gondoltam volna, teljesen irreálisnak tartom. Meg is lepődtem, hogy ilyen vita kerekedett...
2019. márc. 28. 08:41
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem csak azt, hanem általában mindenkit, aki valamilyen erőszakot alkalmaz a kereszténység nevében.

Az is radikális, aki kimegy a piacra, és ott durva beszédeket tart.

Mondjuk kicsit más kategória, mint a terrorista, vagy a vallásháborús.

2019. márc. 28. 08:56
 16/22 anonim ***** válasza:
35%

"Tehát nem kell kitalálnod hazugságokat, mert bizonyára vannak pejoratíve radikális keresztények, de ez a terrorista nem volt az, bármennyire is fáj ez a tény neked."

De bizony keresztény terrorista az elkövető és volt több ilyen is a közelmúltban csak nem nevezik így mert az nem hangzik jól a keresztény világban. Több cikk is ezzel foglalkozott. Ha lovagrendről beszélsz az kapásból csak keresztény lehet. A fegyverére olyan keresztények nevét írta akik muszlimok gyilkolásában vettek részt és célzottan muszlimokat támadt meg. Szerinte a muszlimok megszállók. Ugyanezt gondolta a Pittsburghi merénylő aki nemrég egy zsinagógára támadt, azzal magyarázva tettét hogy a zsidók muszlimokat telepítenek az USA-ba. A támadás előtt egy közösségi oldalon a Bibliából idézgetett. Szóval ezek keresztény terroristák.

"Mondjuk kíváncsi lennék, hogy azokról mi a véleményed, akik Allah nevében robbantgatnak. Elég ismerős vagy hozzászólásaid alapján."

Ugyanaz róluk a véleményem mint a keresztény terroristákról. Barbár aljas tett aminek semmi köze a valláshoz.

2019. márc. 28. 09:08
 17/22 anonim ***** válasza:

"Ugyanaz róluk a véleményem mint a keresztény terroristákról. Barbár aljas tett aminek semmi köze a valláshoz."

Most van köze, vagy nincs köze? Mert előbb még itt ezen terrorista kereszténységét "méltattad", figyelmen kívül hagyva minden tényt, amit próbáltam bemutatni. Például, hogy az egyetlen szervezet amihez köthető, közel sem keresztény, vezetője nyíltan tagadja, hogy köze lenne a kereszténységhez és Odinnak mutat be rendszeresen áldozatokat (ha éppen nincs sitten).

De hogy végül beismered; tényleg nincs semmi köze a valláshoz, mint írod, annak örülök.

2019. márc. 28. 09:15
 18/22 anonim ***** válasza:
35%
Ha azokat az embereket muszlim terroristának nevezitek akik az utóbbi időkben merényleteket hajtottak végre Európában, annak ellenére hogy az iszlám vallás és a muszlimok elítélik az ilyen tetteket, akkor ez az ember is keresztény terrorista.
2019. márc. 28. 10:56
 19/22 anonim ***** válasza:

Pontosan.

A muszlimok nagyon nagy többsége elítéli ezeket a terroristákat is.

2019. márc. 28. 11:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Miért, nem azok? Ha egy neopogány ember szerinted keresztény terrorista, akkor mennyivel inkább muszlim terrorista, aki a Korán szerint éli életét, Allah nevében végez terrorcselekményeket.

2019. márc. 28. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!