Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Születésem után megkeresztelte...

Születésem után megkereszteltek, valahogy vissza lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék semmilyen valláshoz vagy egyházhoz tartozni
2019. márc. 26. 18:06
1 2
 11/16 Metionin ***** válasza:
24%

#6: igen, elvileg ebben a vízben is pont azért van. de már nem emlékszem, hogy mit csinálnak még mellé.

#7: De igen, van az egyházadó amit évente kell fizetni mindenkinek aki nem tanul már. Amint kijárja az ember a sulit, már jönnek is szedni. Valami 3 és 4 ezer ft közötti összeg fejenként, ha ezt nem fizetik, akkor nem lehet az embernek templomi esküvője, a gyerekét nem keresztelik meg és nem temeti el pap, nem harangoznak neki stb. illetve de ha visszamenőleg nem tudom hány évre kifizeti az illető egy összegben. Tudom hogy van olyan város ahol ez ismeretlen de nagyon sok helyen szedik, hivatalosan egyházi hozzájárulás. Beírtam a gugliba és ez az első amit kiadott, kb. összefoglalja bár nem itt lakom.

[link]

2019. márc. 27. 12:23
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

"akkor nem lehet az embernek templomi esküvője, a gyerekét nem keresztelik meg és nem temeti el pap, nem harangoznak neki"

Na de ha a kérdező még a keresztelőt is vissza akarja csinálni, nyilván nincs igénye az általad felsoroltakra sem.

2019. márc. 27. 14:32
 13/16 Metionin ***** válasza:
100%
12, igen, neki valószínűleg nincs. Ilyen inkább temetésnél szokott felmerülni amikor kiderül hogy az elhunyt nem fizette az adót és ha a rokonok akarnak neki egyházi temetést akkor x évre visszamenőleg ki kell az összeget fizetni. Vagy esetleg esküvőnél ha az egyik fél ráveszi a másikat a templomira de az nem fizetett azelőtt adót. Bár ez ritka, inkább a temetéses dolog fordul elő. A keresztelőt meg az esküvőt csak nekem magyarázták amikor mondtam hogy nem akarok ilyet fizetni.
2019. márc. 27. 15:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Ezzel egész pontosan mi a probléma? Ha valaki egyházi szertartást akar, akkor része akar lenni annak a felekezetnek (máskülönben miért akarna), ha része akar lenni, akkor a fenntartásához is illik hozzájárulni anyagilag. Mint láthatod, nem százezer forintos nagyságrendről van szó, mint sok szekta esetében, ahol keményen bevasalják a 10%-ot minimum.

2019. márc. 27. 21:00
 15/16 Metionin ***** válasza:
100%

Nekem nincs vele problémám, nem fizetem de nem is tartok igényt ezekre az egyházi szolgáltatásokra. Az egy kicsit bosszantott hogy nem fogták fel elsőre és ahelyett hogy egyből beszüntették volna, jöttek többször hogy de majd meglátom, később akarni fogok templomi esküvőt meg keresztelőt a gyerekemnek, fizessek, jó lesz az. Na akkor mentem be és hivatalosan kivetettem magam a nyilvántartásból. De ez nyilván nem az egyház hibája, csak azok voltak inkompetensek, akik jöttek szedni a pénzt. Szüleim pl. sok sok évig fizették feleslegesen mert nem tudták hogy ha kilépnek az egyházból, akkor ez is megszűnik. De azóta ők sem fizetnek.

Szóval nem magával az adóval van problémám, azért írtam ide mert sokan nem hiszik el hogy ilyen van, mert az ő városukban pl. nincs vagy nem tudnak róla. És még így sem hiszik el, hogy fentebb belinkeltem, legalábbis lehúzták :D

2019. márc. 27. 21:14
 16/16 anonim ***** válasza:

"Ilyen inkább temetésnél szokott felmerülni amikor kiderül hogy az elhunyt nem fizette az adót és ha a rokonok akarnak neki egyházi temetést."

Na igen, de az a rokonok sara. Mert ŐK akarnak egyházi temetést. Lehet, az elhunyt nem akarna.

2019. márc. 28. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!