Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vissza lehet valahogy vonatni...

Vissza lehet valahogy vonatni azt hogy megkereszteltek, elsőáldoztam, bérmálkoztam?

Figyelt kérdés
Szeretném a fönt említett dolgokat papíron is visszavonatni, van erre lehetőség?
2016. dec. 12. 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Ezek a dolgok, ha komolyan gondolta az illető, akkor az üdvösséghez kell, az egyház ebből nem profitál.

Úgyhogy Istennek jelezd ebbéli szándékod, hogy lemondasz az üdvösségedről.

(ha pedig nem hiszel benne, akkor miért is akarsz olyan dolgot semmissé tenni, amiben nem hiszel? Nem látom alogikát)

2016. dec. 12. 08:48
 2/5 anonim ***** válasza:
35%
Veszel egy papírt, tollat ragadsz és ünnepélyesen visszavonod! Két tanú, pecsét és kész! Pogány vagy máris hurráááááá - minden gondod megoldódik ezentúl.
2016. dec. 12. 08:49
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
De mielőtt bárki beleköt, nem lesz automatikusan üdvössége annak, aki szimplán teljesítette ezeket, én is tudom, nyugi. :) Azért írtam oda, hogy aki komolyan gondolta, mert ezzel jelzi Istenez tartozását a szabad akaratából.
2016. dec. 12. 08:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos nem lehet :( olyan mint a születési anyakönyvi kivonat, mégha megváltoztatnád a neved vagy örökbefogadnának téged, az eredeti adatok megmaradnak az önkormányzat saját anyakönyvében.
2016. dec. 12. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, mert ez nem így működik.

Az egyházi anyakönyvben rögzítik a megtörtént eseményt. Így nem lehet "kitörölni". Ez olyan, mint hogy van papírod arról, hogy érettségizték (tudom, kicsit profán példa).

2016. dec. 13. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!