Hogy van ennyi ideje vallásról elmélkedni ennyi embernek ezen az oldalon?
Csak most tévedtem ebbe a zugába az Internetnek ami a "Vallás" témakör, és meg kell mondjam le vagyok nyűgözve, ugyanakkor el vagyok keseredve hogy ennyi értelmes ember ilyesmire pazarolja a tudását és idejét ahelyett hogy olyan tudományos témákon agyalnának mint a rák ellenszere, az éhezés megszüntetése a szegények számára a világban, vagy bármi aminek gyakorlati haszna is van, képzelgések meg mítoszok helyett
Gondolom nem sokan lesznek itt akik osztják a véleményem, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi lennék mindenki véleményére erről
Ebben a kategóriában aztán minden van. Szektás propaganda, Biblia idéző verseny, félre informálás belemagyarázás ateista sértegetés, és még sorolhatnám.
De lehet találni nagyon jó válaszokat is, amikből lehet tanulni. Akinek fontos a hite annak fontos az is, hogy tanuljon, és olvasson róla. Persze nem olyan mint a Biblia tanulmanyozás a gyülekezetemmel, mert hogy oda is járok. Honnan van ennyi időm? Én is kétkezi munkás vagyok, most is "dolgozom". 😜 munka után még mint mindenkinek kell a feltöltődés. Valakinek testi feltöltődés alkohollal, Nekem a lelki feltöltődés kell a templomomban Istennel. Most nem azért írom hogy mindenki legyen ilyen, dehogy is.
Igen, én is belevájhatnám magam pl a politikába, meg híradásokba, vagy elmélyülni tudományos témákban, vagy bármi mással az agyamat tölteni, vagy ha egyszer buta vagyok akkor elmehetnék szemetet szedni az utcán, vagy nézhetném a fehér falat meló után, igazad van. Többször döntöttem úgy, hogy a Bibliát választom haverok és alkohol helyett. Vagy ha leiszom magam az értelmesebb elfoglaltság? Mert rákkutató körökben nem mozgok. Viszont keresztények körében meg igen. Ők a szeretteim, barátaim, az életem, tehát én az ÉLETET és Istent választom.
Vidiripi
Hogy van ennyi ideje az embereknek?
A válasz nagyon egyszerű. Szakítanak rá!
Te is szakítottál időt a kérdésed megírására és egy rövid kifejtésre is! Sőt arra is hogy böngész a neten, hiszen az is időbe telik.
De ha már itt tartunk mi a gyakorlati haszna annak hogy emberek festményeket, szobrokat és egyéb műalkotásokat készítenek. Ők miért nem tudományos témákon agyalnak? Vagy azok az emberek akik kitalálnak TV műsorokat mint pl. a "Való Világ" és társai!
Milyen gyakorlati haszna van a vallásnak. Nos sokan jönnek azzal hogy ők vallás nélkül is tudnak etikusan élni. Oké, ez rendben is van! Csak épp addig nem jutnak el hogy vannak akik nem.
Tehát az a bűnöző aki pl. a börtönben tér meg és a kijövetel után nem követ el több lopást, rablást, vagy erőszakos cselekményeket az már is hasznosabb tagja a társadalomnak mint aki még mindig ilyen életvitelt folytat.
Illetve az a személy aki ez miatt hagy fel az emberek becsapásával, mondjuk egy építési vállalkozó aki egy 50 ezres munkáért elkér 250 ezret. Vagy a kereskedő a legsilányabb minőségű árút sózza rá drágán az emberekre.
Vagy leszokik a hazudozásról, trágár beszédről és figyelmesebb, segítőkészebb lesz embertársaival már az is előre lépés véleményem szerint!
Egyébként pedig nem lesz mindenki rákkutató. Kell tűzoltó is meg villanyszerelő stb. A szegények megsegítése pedig nem tudományos kérdés. Hanem hozzáállás kérdése. Akarok vagy nem akarok segíteni! Hosszútávon pedig nem megoldás hogy a végtelenségig támogatjuk a szegényeket. Meg kell őket tanítani az önálló életre és ennek biztosítani kell a feltételét azzal hogy munkát adnak nekik.
"Szerintem nincs gyógyulás így"
Azért ezt így nem lehet mondani.
A vallásnak vannak pozitív és negatív hatásai is.
Kinél melyik a több...
Van hogy ateistaként nekem kell megvédeni a vallásosokat (igazán nincs mit!)... Most ez a helyzet, mivel -amint a kérdés is bizonyítja- az ateisták egy része fennhordja az orrát, de a nagy semmire, mivel irritálóan demagóg meg közhelyes módon tud csak megnyilvánulni a témával kapcsolatban...
A konkrét válasz a kérdésre, hogy ugyanúgy, ahogy bármilyen más témáról gyk-on elmélkedni van ideje az embereknek. :-)
De amúgy sokaknak meg arra van idejük (mint a kérdezőnek is), hogy nem azért járnak ide mert vallásosak, hanem hogy elmondják, hogy szerintük a vallás hülyeség!
"tudományos témákon agyalnának mint a rák ellenszere, az éhezés megszüntetése a szegények számára a világban, vagy bármi aminek gyakorlati haszna is van, képzelgések meg mítoszok helyett"
1. Munkás Józsi miután hazamegy a melóból nem fog az általad feltett kérdésekre választ találni. Biokémikusok vagy kutató gyógyszerészek egy csoportja, akinek egyáltalán esélye van rákgyógyszereket felfedezni. Az éhezés felszámolása meg ugyanez, csak vezető politikusokkal meg vezető közgazdászokkal...
2. A vallás hogy mond ellent a rákgyógyításnak? Akkor már a sok hülye filmnéző a moziban is foglalkozna inkább rákgyógyítással, nem?
3. Te miért nem a rákgyógyszereken gondolkozol éppen???
Azokban a kérdésekben teljesen tehetetlenek vagyunk, amiket te felhozol. Azoknak sincs több értelme.
Egy ember nincs itt túl sokat, de sokan vagyunk, úgyhogy keletkezik elég sok szöveg.
A shaolin szerzetesek is sokat "elmélkednek" a vallásról, mégis a tudomány számára, eddig megmagyarázhatatlan képességekkel rendelkeznek. Pedig a tudomány mondhatta volna, hogy kit érdekelnek ezek a hegyben meditáló bohócok, mégsem mondták, hanem vizsgálják őket, mert tudják, hogy lehet olyan dologra találnak rá, amely a tudományt elősegítheti, válaszokat adhat, eddig ismert, de nem értett kérdésekre.
Én mint a vallási, mint a tudományos fanatizmust is elítélendőnek tartom, mert szélsőségekre építenek.
Én például hívő ember vagyok, mégis elfogadom, és szükségesnek, jó dolognak tudom tartani a tudományt, mert például sok esetben csak ez tud rajtam segíteni, de sok esetben meg például a hitem.
Én az életben többet látok, mint amennyit az emberek a fizikai világban megtapasztalhatnak, és éppen azért nem dobom el az életem, mert azzal saját magamat fosztanám meg a tapasztalatoktól, amik lehetnek számomra kellemesek, vagy kellemetlenek.
Ha nincs talentumom, képességem, hogy rákkutatással foglalkozzak, akkor az időpocsékolás volna, mert vannak nálam okosabbak, akik ebben képesek valódi előrehaladást mutatni. Ugyanezt tudom érvként mondani, más megoldandó feladatra is. Amihez van képességem, abban megpróbálom a maximumot nyújtani, vagy ha lehetőségem van megfelelő képességet szerezni, hogy képesek legyek rá, de nem látom célravezetőnek, hogy olyan témákat akarjak feszegetni, amikhez nincs elég intelligenciám. Ezzel senkinek sem tennék jót, úgy gondolom hát, mindenki tegye azt, amihez a legjobban ért, ha van hite az jó, ha nincs, ahhoz nekem nincs jogom megítélni.
Van akit érdekel a téma és az időt szakit erre.
Ez az oldal azért van,hogy kérdezzünk és válaszoljunk
"szerintem nem érdemes azzal foglalkoznia, hogy a rák ellenszerét kutassa"
Azzal valóban nem.
De azzal, hogy megértse, azzal igen!
Különben jön majd a szokásos:
1: Miért nem találták még fel a tudósok "A RÁK" ellenszerét?
2: Itt az új gyógyszer, ami gyógyítja "A RÁKOT"!
3: A C vitamin rákot okoz (mert a német Krebs fedezte fel, ami ugye rákot jelent).
4: A C vitamin gyógyítja a rákot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!