Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Papnak hogy köszönjek, ha nem...

Papnak hogy köszönjek, ha nem vagyok vallásos?

Figyelt kérdés

Ügyintézés céljából fel kellett hívnom a helyi plébánost, akinek Jó napot kívánokkal köszöntem, ő pedig ugye Dicsértessék a Jézus Krisztussal, elköszönésnél ugyanez. Kicsit cikinek érzem, hogy nem köszöntem megfelelően, bár nem vagyok vallásos illetve nem is tudtam, hogy így kell. Ti mit gondoltok erről?

Még találkoznom kell vele. Személyesen hogy köszönjek? Valahogy nem esik a számra a Mindörökké Ámen.

2019. márc. 25. 00:24
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Én református vagyok, nállunk az áldáa békesség van. Na most ha én beszélek görög vagy római pappal akkor kétfele beszéljünk??

Köszönj úgy ahogy jónak érzed. Meg fogja érteni.

2019. márc. 25. 00:31
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Hívők sem csak dícsértessékkel köszönnek papnak. Ők is ám emberek. Világban élnek, így is viselkedj velük.
2019. márc. 25. 00:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy vallásos, vagy más vallás híve vagy, ne a papnak köszönj, hanem az EMBERNEK.
2019. márc. 25. 04:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy köszönsz, hogy "dicsértessék a Jézus Krisztus" az egy szép gesztus, örülni fog neki. Erre a válasz amúgy, hoyg "mindörökké, ámen".

De a "jó napot kívánok" is megfelel persze.

2019. márc. 25. 07:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem esik a szádra, ne tedd! Ők így köszönnek, főleg hogy ez a hivatásuk, de ők is emberek, és a sima Jó napot kívánok is megfelel.

Én már csak azért sem szeretem ezt a túlzott formaságot, mert kicsi koromban rákényszerítettek, hogy így köszönjek a helyi plébánosnak, de nem tudtam azonosulni vele, nem is értettem még akkor ezt az egész vallás témát.

Később persze összebarátkoztam a plébánossal, (úgy 10-12 évesen) mert egy buszon utaztunk reggelente, aztán megszoktam hogy "dicsértessék" , de a Jónapot kívánokot is elfogadta, és viszonozta.

Párszor régen elrángattak gyülekezetbe. Ott úgy üdvözlik egymást a műsor előtt, hogy "Jó alkalmat". Nekem ez sem jött a számra, mert amit nem érzek át, nem szívből mondom, azt nem kell erőltetni.

2019. márc. 25. 07:34
 6/8 Alain Delon ***** válasza:
80%
Ne kombináld túl a dolgot. Jó napot, és kész, illetve viszont látásra.
2019. márc. 25. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy most be akarod-e nyalni magad nála, vagy sem. Mert ha nincs ilyen szándékod, és vállalod a világnézetedet, akkor nehogy már elkezdj hozzá igazodni.
2019. márc. 25. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha van nála füstölő, akkor például így:

Helló bu-zikám, ég a retikülöd! (Hofi)

2019. márc. 28. 04:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!