Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény ember hallgatha...

Egy keresztény ember hallgathat Eminem-et?

Figyelt kérdés

Eminem a durva, szókimondó stílusàról híres.

Nehéz elhinnem, hogy egy mélyen vallàsos ember pl. a White America-t énekelné Eminemtől.

Ezt azt jelenti, hogy nàluk tiltólistàn van?

2019. márc. 21. 05:11
1 2
 11/13 fish777 válasza:

Pál apostol Korinthusiaknak írta az alábbi sorokat, melyet a kérdéshez igazítottam egy kicsit. Idéző jelben az én kiegészítésem:

Minden szabad, de nem minden használ. Minden szabad, de nem minden épít. Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét. Mindazt, amit a "zenepiacon" árulnak, "meghallgathatjátok", ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okból, mert az Úré a föld és annak teljessége. Ha meghív titeket a hitetlenek közül valaki, és el akartok menni, mindent "meghallgathattok", amit elétek tesznek, ne kérdezgessetek semmit lelkiismereti okból. De ha valaki azt mondja nektek: >>Ez bálványáldozati "ördögi, sátánista zene”<<, ne hallgassátok meg: amiatt, aki erre figyelmeztetett, és a lelkiismeret miatt. Lelkiismeretről beszélek, de nem a sajátunkról, hanem a másikéról. Mert miért vádolja az én szabadságomat a másik lelkiismerete? Ha én hálával "hallgatom" miért kárhoztatnának engem azért, amiért én hálát adok?

Akár esztek tehát, akár isztok, "akár zenét hallgattok", vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! Megütközésre ne adjatok okot sem a zsidóknak, sem a görögöknek, sem Isten egyházának, mint ahogyan én is mindenben mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek.

2019. ápr. 27. 12:19
 12/13 anonim válasza:
Simán! A zenei stílus az olyan dolog, amit nem tud X Y vagy egy vallás befolyásolni! Ha neked ez tetszik akkor ez van! El kell fogadnod neked és a többi embernek is!
2019. jún. 3. 19:04
 13/13 anonim válasza:
Én keresztény vagyok és vallásos, de mégis hallgatok Eminemet, meg death metalt, egyéb metal stílusokat és egyéb zenei fajtákat is.
2023. júl. 10. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!