Miért van az, hogy a muszlimok sokkal vallásosabbak, mint a hívő keresztények?
Azt vettem észre, hogy mintha a muszlimok hite mélyebb lenne a keresztényekénél. Itt egy példa. Nemrég voltam egy reptéren Angliaban, ahol volt ilyen multi faith prayer room, gondoltam sok időm van, ezért bementem imádkozni, és megneztem hátha van Biblia. Nem volt, ellentétben a Koránnal. Volt egy kereszteny terem, és egy muszlim, mivel senki nem volt bent, ezért körbeneztem. Volt ilyen lábmosó, meg mosdó, egy szép tiszta imaterem Mekka iránya felfestve a falra, stb. Eközben a keresztény rész olyan volt, mint egy öltöző. Jóval kisebbvolt. Volt egy kis kereszt a falon, székek meg egy asztal. Ezen kívül ruhás zsákok voltak bepakolva, összetekert szőnyegek, amiken vastagon állt a por, meg büdös zoknik lógtak a kampokon. Ez azt jelenti, hogy max csak nagyon élvezve téved be oda keresztény, az is inkább a kiváncsisagtól vezérelve mint én.
Elvesztették a keresztények a vallásosságukat? Ez lesz a jövő? A kereszténység atalakul a muszlimok előszobábájává? Nektek repülésnél, utazásnak eszetekbe jut elmenni imádkozni?
Én keresztényként tudok imádkozni reggel amikor utazok a buszon, este otthon, ha repülőn járnék, akkor azon, nem kell hozzá ilyen felesleges körítés.
A vallásos szokások és előírások megtartása pedig közel sem jelent mélyebb hitet. Lásd a Jézus korabeli farizeusokat, akik minden emberi szokást megtartottak, de Istent nem ismerték fel. Még ha neked ez az iszlám itteni propagálójaként nem is annyira tetszik.
Nem minden a körítés. Egy muszlim a napi ötszöri imát, bemosdással együtt is végezheti teljesen üresen, rutinszerűen, míg egy keresztény imádkozhat úgy is szívvel-lélekkel, mélyen, hogy egy kívülálló észre sem veszi.
Hozzáteszem: tisztelem a hívő muszlimokat, akik komolyan veszik a rendszeres kapcsolatot Istennel és ez alapján formálják az életüket.
A reptéri "imaszoba" azért sem a legjobb példa, mert a muszlimoknál előírás van az ima végzésére: rituális mosdás, szükséges testtartás Mekka felé, stb. Én keresztényként egyáltalán nem biztos, hogy igénybe vennék egy keresztény imaszobát, lehet eszembe sem jutna és észre sem venném, hogy van. Mi akár a repülőre várva a váróban is tudunk imádkozni. Emellett meg a keresztény élet nem csak az imából áll. Az ima nagyon fontos, de szeretet gyakorlása is legalább olyan fontos. Ez az igazi kereszténység, és nem az, ha látványosan kivonulnék imádkozni a közterekre.
A muszlim vallás és életvitel ma ott tart, ahol a keresztény 500 éve.
Akkor az is hasonló volt.
Ez nem jelenti azt, hogy 500 év múlva pont ugyanarra fejlődik majd tovább, de valami hasonló lehet.
Vidiripi
Tehát te az alapján állapítottad meg hogy kinek a hite mélyebb hogy mennyi felszerelési tárgyat láttál egy szobában ami a vallással kapcsolatos?
Hm...érdekes hozzáállás.
Azért azt had kérdezzem meg hogy tudod mit ír a Biblia az imádkozásról?
"Elvesztették a keresztények a vallásosságukat? Ez lesz a jövő?"
Igen. És ez miért baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!