Kíváncsiságból kérdezem, mert egyre többször találkozom vele. Mit jelent az, hogy valaki megtér? Úgy, hogy előtte is templombajáró volt?
Senkit nem kényszerítenek templomba járásra, max. a gyerekeket. De felnőtt azért jár oda, mert nem is hisz Istenben, csak elmegy meghallgatni a misét? Nekem ez kicsit magas.
Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat!
Véleményem szerint a világon rengeteg világnézet van.
Ateizmus- Isten nem létezik
Panteizmus- Minden együtt Isten
Panenteizmus- Minden Istenben van
Deizmus- Isten távoli teremtő
Véges teológia- Létezik Isten, de korlátai vannak
Politeizmus- Sok isten létezik
Monoteizmus- Csak egy Isten van
Biblikus kereszténység- Csak egy Isten van, három személyben
Igazából mégis ezeket a világnézeteket leszükíthetjük két fajta világnézetre.A Bibliai világnézetre,és a széles út világnézetre.
Máté evangéliuma7/13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
14
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.
Láthatjuk tehát,hogy a széles út világnézet nagyon széles spektrummal rendelkezik.Különféle vallásokon át különféle tudományos elképzelésekig,filozófia,new age stb.De mégis a veszedelemre viszi az embert,míg a keskeny út pedig az életre viszi el.És egyedül rajtunk múlik,hogy melyik utat választjuk.A széles utat,vagy a keskeny utat.
Az Úr Jézus azt mondta a János evangéliuma 14/6-ban:
Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
A keskeny út pedig Jézus Krisztus.A keskeny úton járók vallják,hogy senki más nem tudja az embert megváltani,egyedül Jézus Krisztus.Mert Ő volt az,aki kifizette az árát a mi büneinknek és az Ő vére miérettünk lett kiontva.A széles útról a keskeny útra kell megtérni,mert Jézus az egyedüli út és a megoldás.
De természetesen az életmódunkon is szükséges változtatni,miután világnézetet választottunk,mivel a kereszténység nem csak világnézet,hanem életforma is.
Mert amikor a keskeny úton kezdünk el járni,törekednünk kell arra is,hogy megtérjünk a bünös cselekedeteinkből és a rossznak a tevéséből.
Mert ahogy az úton járunk,fogunk hibákat elkövetni,fogunk dolgokat rosszul tenni,mert emberek vagyunk,de csak rajtunk múlik,hogy mennyire törekedünk a bün elkerülésére és a mások iránt a tiszteletre és a szeretetre.
A megtérés azt jelenti, hogy megváltozik valakinek a gondolkodása - tehát összhangba kerül a bibliai hittel.
Köznapi értelemben akkor használják a megtérés szót, ha valaki elfogadja Jézus Krisztus Urunk véráldozatát önmagára nézve (és elmondja a "befogadó imát", esetleg újjászületik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!