Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Templomban is esküdtünk a...

Templomban is esküdtünk a férjemmel. Válás után felvenném az iszlámot, mi történik ezután? Egyszer lehet majd újra házasodni az iszlám szerint?

Figyelt kérdés

2019. márc. 20. 14:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Kedves Kérdező!

Pusztán azért, mert azt látod, hogy az iszlám hívők komolyabban veszik a vallásukat, még nem jelenti, hogy az is lesz az igaz vallás. Teológiailag mindennel tudsz azonosulni, amit ők mondanak? Pl. hogy a jó magaviseletű férfit szüzek várják a mennyben? Nem gondolod ezt kicsit túlságosan is materiálisnak egy emelkedett hithez képest? Meg szerinted a Világegyetem Ura ilyeneken elmélkedne tényleg, hogy fejkendőben szaladgál-e a nő, vagy megeszi-e a disznóhúst (aminek az ókori tiltására reális indok volt, manapság már nem annyira?) A kereszténységban is vannak, akik komolyan veszik a bibliai tanításokat, és nem csak a katolikus felekezet van, ha ők nem is hitelesek, nem kell egyből fejest ugrani egy másik vallásba.

Amúgy újraházasodhatsz iszlám szertartás szerint, igen. Viszont, ha vannak gyerekeid az előző férjedtől, nagyon nem lenne korrekt az ő megkérdezése és hozzájárulása nélkül belenevelni őket egy másik vallásba, pláne nem egy olyanba, ami manapság ennyire vitatott. Én a helyedben a kereszténységnél maradnék, de természetesen vallásszabadság van.

2019. márc. 22. 14:29
 12/18 Lux morulus ***** válasza:
37%
Nyomorból a pusztulásba. Gratulálok.
2019. márc. 22. 20:09
 13/18 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%

Nem tudom miért érzik az emberek itt a kényszert, hogy térítsenek egy másik vallásra. Nem releváns a kérdéssel kapcsolatban hogy miért akar muszlim lenni és semmi közünk hozzá.

Ami a kérdést illeti, egy korábbi válaszoló szépen elmagyarázta, hogy az iszlámban gyakorlatilag bármikor válhatsz és házasodhatsz. Arra van korlátozás, hogy ugyanattól a férfitól nem válhatsz el és mehetsz hozzá többször, azt hiszem háromszor.

2019. márc. 25. 04:33
 14/18 anonim ***** válasza:
6%

"Nem tudom miért érzik az emberek itt a kényszert, hogy térítsenek egy másik vallásra."

Nem érzek "kényszert", leírom a véleményem, illetve kérdéseket tettem fel. Azt a véleményem vállalom, hogy nem szeretném az iszlám terjedését Magyarországon, bár Kérdezőnek az egyén szintjén szabadságjoga muszlimnak térni, Magyarország szintjén nem örülnék, ha az iszlám terjedne, ez van.

2019. márc. 25. 13:40
 15/18 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
Csak semmi köze a kérdéshez, hogy mit szeretnél.
2019. márc. 25. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
8%
Lesz>r.om Kérdező szándékát. Nem azért vagyok fent gyk-n, hogy mindenkinek minden hülyeségét "tiszteletben tartsam", és egyszerűen információval asszisztáljak hozzá. Ha valaki hülyeségre készül, elmondom a véleményem, akkor is, ha nem tetszik. Úgyis azt tesz végül, amit akar...
2019. márc. 25. 14:11
 17/18 A kérdező kommentje:
Az hogy a férfiak mit kapnak majd a túlvilágon az nem az én dolgom, viszont a nőkre vonatkozó rész az igen.
2019. ápr. 1. 18:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Időpont márc. 25. 13:40

Én pedig sem a keresztény, sem az iszlám, sem pedig egyik vallás agymenését sem szeretném. :)

2019. ápr. 1. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!