A Hit Gyülekezetében tényleg tartanak/tartottak okkult imakommandókat?
10.
"Jézus azt tanítja, hogy még ellenségeinkért is imádkozzunk, akik nekünk rosszat akarnak."
Elképzelhető, hogy nagyobb hangsúlyt kéne erre tenni. Hidd el, van ilyen imádkozás is, csak a fantasztikus videofeltöltő pont azt hagyott a videóban, amit úgy gondolt. Egy háromórás istentiszteletből összevágva 10 perc, saját ízlés szerint... finoman szólva nem hiteles.
Nem kívánok én rosszat Vonának, de hát éppen az evangélium terjedése ellen is lépett fel, ha nem is tudatosan. Persze, hogy imádkozni kell azért, hogy amit kitervelt (saját tudatlansága miatt), az ne legyen sikeres. Itt most az ilyen terveinek a sikeressége ellen folyt az ima, ezt vedd észre, nem Vona személye, egészsége, családja, akármije ellen. Neki is lehetősége lenne megtérni, és biztos vagyok benne, hogy hangzott el ima a Hit Gyülekezetében, ami az ő megtéréséért szólt.
Jézus azt tanítja, hogy ellenségeinkért is imádkozzunk. Ellenséged lehet pl. a szomszéd, aki mindig rosszat akar neked, mindenbe beleköt, mindig keresztbe akar tenni. Ezzel közvetlenül nem akadályozza Isten munkáját, az evangélium terjedését. Így őt szeretettel el kellene viselni. Aki azonban kifejezetten határozottan az evangélium terjedését is akadályozza tevékenységével, ott nem árt imádkozni, hogy a tevékenysége ne legyen sikeres. Ismét mondom, ez nem azt jelenti, hogy betegedjen meg az illető, haljon meg, vagy bármi! Isten szálljon szembe vele, tehát térítse jobb útra. Mi ebben a rossz?
"Isten dugítsa be nyelvüket " mint már írtam, ez a gyűlöletbeszéd elleni bedugítást jelenti. Ha valaki olyanokat mond, nyilvánosan ráadásul, amivel az evangélium terjedését akadályozza, ott nyilván nem lehet erre áldást kérni. Nem lehet mindenre, minden emberi tevékenységre áldást kérni, mert nem minden emberi tevékenység jó, ráadásul egy egész országra nézve nem jó. Csak ki kell már állni az ország érdekében, nem? Vona olyan elveket is képviselt, melyek közvetve az evangélium terjedését is akadályozzák, itt persze, hogy kell imádkozni azért, hogy amikor ezekről akar beszélni, ne menjen az.
"Vona Gábort pedig Hitlerrel párhuzamba vonni" Nem kifejezetten párhuzam volt, csak egy példa. Imádkozni kéne pl. a náci eszmék terjedéséért, mert éppen olyan párt van hatalmon? (Itt nem a Jobbikkal a párhuzamra gondolok, ez csak egy példa!) Természetesen nem, sőt inkább a náci eszmék elbukásáért kellene imádkozni! Ugyanígy, az olyan párt eszméinek az elbukásáért kell imádkozni, mely nem építi az országot. Itt főleg eszmékről van szó, tehát nem emberek elleni imádkozásról, ezt kellene megérteni!
"Mellesleg tilos kamerázgatni a Hit Gyülekezete istentiszteletein."
"Ezt megértem, van mit rejtegetnetek a világ elől."
Mint írtam, nyilvános közvetítések is vannak a Hit Gyülekezetéből. Ha lenne mit rejtegetni, nem lennének. És egyébként is nyilvános mindenki előtt minden alkalom, be lehet menni bárkinek, személyesen meg lehet győződni bármiről, csak kamerázni nem lehet, ahogy sok más helyen is tiltják a kamerázást. Bezzeg ha ott kamerázna valaki, már megbüntették volna, örülhet a csodálatos videofeltöltő, hogy neki nem volt semmi baja ebből - ha tényleg nem volt. De saját magának tesz ezzel rosszat, hogy akadályozza az evangélium terjedését tetszőlegesen összevágott videorészletek feltöltésével.
"Nem gondolod, hogy az a gestapo megfigyelő csak egy kiugrott tag..."
Teljesen mindegy, hogy ki az. Nekem finoman szólva is hányingerem lenne, ha istentiszteletre megyek (vagy bárki bármilyen egyház istentiszteletére megy, hogy ott hitében épüljön), és mellette valami kívülálló bohóckodik. Érezni lehet rajta, hogy nem oda való, akadályozza a hitben épülését a mellette ülőnek, már a kisugárzásával is, ahogy ő nem figyel úgy oda, mert nem jelenti számára azt az egész, amit a másiknak. (Például egy egyetemi előadáson valaki jegyzetel, a mellette ülő csak melegedni van ott, nem figyel, eszik, iszik, teljesen mást csinál, ez zavaró, nem tudsz úgy figyelni tőle.) De egyeseknek persze nem az evangélium terjedése a célja, hanem mások hitbeli épülésének az akadályozása.
"egy magát Isten emberének tituláló alak" - Mikor mondta Németh Sándor magáról, hogy ő Isten embere? Erre várnék valami forrást. Nem mondott ilyent szerintem. Mások mondják róla.
"miként imádkozhat más emberek vesztéért" Nem imádkozott más emberek vesztéért, hanem annak az eszmének a vesztéért imádkozott, amelyet az az ember képvisel. Nem ugyanaz a kettő!
Kedves fxmaster ! Nem gondolom, hogy a külső megnyilvánulásból lehet valamiről megmondani, okkult-e vagy nem. Te az egész istentiszteletet nevezted okkultnak, ez még finoman szólva is elég merész. Ha az egész istentisztelet okkult, akkor a Bibliamagyarázat azon része, ami pl. nézeteiben pont megegyezik a katolikus, református vagy más egyház nézeteivel, az is okkult szerinted.
Nem a megnyilvánulás alapján lesz valami okkult vagy nem, hanem meg kell nézni, mik a gyümölcsei. Jó irányba változik meg, aki betöltekezik? Egyébként, amit te okkultnak nevezel, ez nem a hit gyülekezete egyedüli sajátossága, számos más gyülekezet van, ahol hasonló történik, köztük katolikus, református körökben is vannak emberek, akik betöltekeznek ilyen módon.
Mitől töltekeznek be a guruk, mit csinálnak, amitől rászkódnak, nevetnek, stb.? Valószínű teljesen mástól, mint a hitgyüliben. Eleve is, aki keresztényként Jézushoz imádkozik, hogyan lehet okkult? Márpedig van, amikor semmi mást nem csinál valaki, csak Jézushoz imádkozik, és attól töltekezik be. A hinduk nem szoktak Jézushoz imádkozni.
Egy istentisztelet okkult voltának megítélése ennél jóval összetettebb, és teológiai ismereteket is igényel. De nézd meg a Bibliát, ott is számos példa van, ami hasonló megnyilvánulásokkal jár, és nem az ördögtől van!
"Meg azert nem semmi hogy azt mondod mi a baj abban ha roszat kivanunk egy partnak latom a legfobb ajandekat Jezusnak elfelejteted a szeretetet."
Egy eleve rossz pártnak miért ne kívánhatná valaki a feloszlását? Nem a párttagok életének a tönkremenetelét, halálát, megbetegedését, akármijét kívánja az ember azzal, ha rosszat kíván egy pártnak! Ezt értsd meg! Ha a párt tönkremegy, feloszlik, a párttagok boldogan élhetnek tovább, foglalkozhatnak valami mással, akár jóval jobb életük is lehet utána.
"Elképzelhető, hogy nagyobb hangsúlyt kéne erre tenni. Hidd el, van ilyen imádkozás is.."
Ha Jézus erre tanít, akkor talán-talán meg van egy csepp esélye, hogy lehet nagyobb hangsúlyt kéne erre fektetni. Azért még az jó, hogy nem csak átokszórásból áll az imakommandó. Az kicsit abszurd lenne még esetetekben is.
"Itt most az ilyen terveinek a sikeressége ellen folyt az ima, ezt vedd észre"
Valahogy nem sikerül. Hiszen az is kitűnően dokumentált, amikor a fidesz ellen szerveztétek az imakommandókat és a fideszt átkoztátok. Távol álljon tőlem, hogy a fideszt védjem, mert egyébként ki nem állhatom, de én például valahogy nem tudtam hozzátok hasonlóan imádkozni ilyen ügyben, valahogy nem jött a nyelvemre az átok. A fidesz is esetleg az evangélium terjedését akadályozza? Mert ahhoz képest hirtelen igen jóban lett Németh Sándor önjelölt vezetőlelkész és Orbán.
"Neki is lehetősége lenne megtérni, és biztos vagyok benne, hogy hangzott el ima a Hit Gyülekezetében, ami az ő megtéréséért szólt."
Nem ismerem Vonát, ezért nem tudom felekezeti nézeteit, se hitét. Ezek szerint te ismered Vonának a hitét? Honnan tudod, hogy nincs megtérve? Csak azért, mert nem a hitgyülibe jár? Lehet éppen református, vagy mit tudom én. Ők nincsenek megtérve, csak a hitgyülisek?
"Nem lehet mindenre, minden emberi tevékenységre áldást kérni"
Állítottam én ilyet, hogy áldást kell kérni minden tevékenységre? Nem és nem is gondolom, hogy kéne. De biztos, hogy mindenkit átkozni kell, akinek nem szimpatikus a hitgyüli, netalán még szektának is tartja?
De felesleges tovább ragozni, maradjunk csak a Szentírásnál. Ha mutatsz egyetlen egy idézetet Jézustól, ahol ellenségei ellen imádkozik, akkor elfogadom az egész okkult imakommandós szeánszotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!