Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit gyülekezetében van...

A hit gyülekezetében van kiközösítés?

Figyelt kérdés
Ha van, nem lehet köszönni annak a személynek? és még a vallásban maradt családtagok sem beszélhetnek vele? mint a tanúknál?
2015. máj. 23. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Egy olyan eset történt az ismeretségi körömben, hogy az illető rájött a kegyetlen igazságra, a hitgyüli lényegére, elkezdett tisztán látni, épp ezért elhatározta, hogy kilép. Igen ám, de az igazi problémákkal csak ezután szembesült. A kedves hgy-s közösség, de főképpen a magasabb pozícióban lévők szép lassan tönkretették az életét. A közbenjárásuknak köszönhetően elvesztette a munkáját, a házát. Bónuszként még meg is fenyegették, kiátkozták az "egyházból". Nos, gondoltam megosztom Veled ezt a történetet, ha nem is konkrét válasz a kérdésedre, de elég egyértelmű, úgy hiszem.
2015. máj. 23. 18:57
 2/7 anonim ***** válasza:
33%
Ja, egyértelmű kitaláció. Ködös, sokadik kézből való félinformáció egy személyről, aki talán nem is létezik. Kár, hogy mindennel ellenkezik, amit 1992 óta tapasztaltam a Gyülekezetben, de talán egy C kategóriás mozihoz elég lenne, ha találnának hozzá egy vak és süket szponzort.
2015. máj. 23. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Egy hozzád hasonló megszállott embertől nem is várnék más reakciót.
2015. máj. 23. 19:10
 4/7 A kérdező kommentje:
hát, én inkább adnék annak tapasztalatára, akinek van gyakorlati tapasztalata, mint azéra, aki hallomásból beszél. bár választ nem kaptam még...
2015. máj. 23. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy olyan esetről tudok, hogy egy elég magas pozícióban lévő emberről meglehetősen csúnya dolgok derültek ki, hogy aztán őt elküldték vagy magától ment el, azt nem tudom. De olyan fajta kiközösítés, mint a Jehova Tanúknál, nincs.
2015. máj. 23. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.ha valaki pl cigizik, vagy paráznaságot követ el, milyen feddést kap?
2015. máj. 24. 00:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Sok ember nem egy másik felekezetből, hanem a világból, a bűnből jön Jézushoz. Ezektől az emberektől nem várható el, hogy egyik napról a másikra szakítsanak mindennel, ami addigi életüket meghatározta. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen számolnak a Gyülekezetben egy átmeneti időszakkal, és nem várják el az emberektől, hogy aki ma megtér, az a jövő héten már olyan előrehaladást érjen el a megszentelődésben, amit mások sem értek el annyi idő alatt. Ez egy életmű.

Sok olyan embert ismerek személyesen, aki a megtérése pillanatától fogva azonnal abbahagyta a dohányzást, az alkoholizálást, a kábítószerezést, de nem mindenkinél volt az Istennel való találkozás ennyire drámai. Én például négy évig jártam úgy a Hit gyülekezetébe, hogy dohányoztam, de az is igaz, hogy ezt nem kötöttem mindenkinek az orrára, sajnos segítséget sem kértem, mert megpróbáltam magam intézni a dolgot, de nem jártam sikerrel. Aztán egy alkalommal sarokba lettem szorítva, mert a feleségem elmondta egy elöljárónak, hogy dohányzom, aki elmondatott velem egy megbánó imát, imádkozott értem kézrátétellel, és akkor meg is szabadultam napi két és fél doboz Sopianae-től. Szerintem sokkal hamarabb is megszabadulhattam volna, ha korábban bátorságot mertem volna venni, de tele voltam kétségekkel.

Amúgy nem tolerálják a bűnök egyik kategóriáját sem, de senkit nem zárnak ki, akiben a készség egyébként megvan a bűn elhagyására, még ha a képesség nincs is még meg. Az azonban előfordul szerintem, hogy amennyiben valaki nem is akar megtérni a bűneiből, annak előbb-utóbb beszólnak, hogy döntse el, hogy hova akar tartozni, és aztán annak megfelelően lépjen tovább: befelé, vagy kifelé a küszöbről. Erről a félig kint, félig bent állapotról Istennek sincs jó véleménye:

"És megfenyítem mindazt, aki a küszöbön ugrál ama napon, akik erőszakkal és csalárdsággal töltik meg az ő uroknak házát." (Sof 1,9)

Lehet, hogy valaki a megtérésekor nem hagy fel azonnal a bűnnel, aminek sok oka lehet: hitetlenség, félelem, kételkedés, értetlenség, dac, stb. Előbb-utóbb azonban Isten úgy intézi a dolgot, hogy be legyenek szorulva egy olyan helyzetbe, amikor dönteniük kell. Ilyenkor van, aki továbblép a megtérés útján, mások pedig megsértődnek, elhagyják a Gyülekezetet és rossz hírét költik.

2015. máj. 24. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!