Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hitetleneknek nehezebb...

A hitetleneknek nehezebb életük van?

Figyelt kérdés
Ezen mostanában elgondolkodtam. Vajon azért van nehéz életem, és folyamatosan szerencsétlenségek érnek, mert soha nem tartoztam egyik valláshoz sem? Nem vagyok megkeresztelve, nem jártam soha templomban, hittan órára, bibliát sem olvastam el soha, imádkozni sem tudok. Isten létezését is sokszor megkérdőjelezem, bár nem tartom magam ateistának. Vajon ez is lehet a gond?

2019. márc. 9. 14:13
1 2
 11/17 KZitus ***** válasza:
64%

10-es kommenthez

Ha lenne egy jó barátod, aki azt ígérné, hogy segít neked az életeben boldogulni, és kielégítő, egyszerű életet élni, elfogadnád a segítségét, a tanácsait megfogadnád? Főleg, ha már az elejétől tapasztalnád, hogy a tanácsai beválnak, és gyakorlatiasak?

Íme ez a baráti kínálat: Ézsaiás 48:17, 18

Ezt mondja Jehova, a te megváltód, Izrael szentje:

„Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik,aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai."

2019. márc. 9. 16:25
 12/17 A kérdező kommentje:
KZitus, sajnos ezt a bibliai idézetet nem nagyon tudom értelmezni.
2019. márc. 9. 16:35
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

Szia Kérdező, igen a hitetleneknek sokkal szegényebb az élete. Hiszen nem vesznek figyelembe egy fontos tényezőt Istent. Isten különös gondviselésében részesíti a benne hívőket, akik Hozzá fordulnak. Érhetnek nehézségek, tragédiák, csapások, de mindent elviselsz, ha bízol Istenben (Itt fontos megjegyezni, hogy a Jézus által hirdetett Istenről van szó, ahogy mondja magáról, „nincs rajtam kívül más Isten”). Nem ritkán a gödör mélyéről másznak ki azok, akik megtérnek és Istennel új életet kezdenek. Tapasztalat. Ajánlom elolvasásra a Prédikátor könyvét, nagyon keserű és pesszimista de realista módon írja le a világ folyását. Viszont Istenről nem ad teljes képet, mert úgy mutatja be, mint aki nem avatkozik bele, csak életük végén megítéli az embereket cselekedeteik szerint. Pedig Isten jelen van azok számára, akik Őt keresik. Ehhez olvasd a Zsoltárok könyvét és megismerheted Isten tulajdonságait. Legfőbb tulajdonsága, hogy Ő a szabadító. Az Ószövetség központi történése, amikor csodákkal megszabadította Izrael népét az egyiptomi szolgaságról és elvezette őket arrra a földre, amit még őseiknek ígért. Az Újszövetségben is szabadítóként lép fel, de immár származástól függetlenül mindenkinek, aki Fiában hisz. Az Újszövetség első oldalán ez szerepel (Máté evangéliuma):

„1,21 Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.”

A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus. Jézus jelentése: „Isten a szabadító”.

2019. márc. 9. 20:15
 14/17 Rachel Warner ***** válasza:

" Szia Kérdező, igen a hitetleneknek sokkal szegényebb az élete. Hiszen nem vesznek figyelembe egy fontos tényezőt Istent. Isten különös gondviselésében részesíti a benne hívőket, akik Hozzá fordulnak. Érhetnek nehézségek, tragédiák, csapások, de mindent elviselsz, ha bízol Istenben "

Hadd jegyezzem meg hitetlenként,hogy sokkal egyszerűbb lenyelni,hogy azért történnek tragédiák,csapások,mert csak élünk a világban,mint a naposcsirkék,mint azt,hogy mindezek mellett van egy mindenható,aki a jelek szerint tojik ránk.

2019. márc. 9. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Lehet, hoyg valakinek pont úgy, azalapján, annak mentén jönnek össze úgy a dolgai, ahogy a sorsa van, tehát a sorsának megfelelően, tehát jól a sors, a "tervezett" szerint; hogy ész alapján, csak minden mást kizáróan rációra támaszkodva hozza meg a döntéseit. Mert pl a vallás az meg lehet pont egy érzelmi dolog inkbáb, mint agyi. És akkor ő pont egy olyan ember; és ő pont úgy éli a sorsát, hogy az eszét követi, és ami nem bizonyított, az számára pl lehet akár talán elképzelhetetlen is; de mindenesetre figyelmen kívül, hidegen hagyja.
2019. márc. 9. 20:48
 16/17 anonim ***** válasza:

#14-es pont ezt írtam, hogy Isten gondviselését és jelenlétét csak azok tapasztalják meg, akik Őt keresik. Egyébként viszont csak annyit tapasztalhatnak meg a világban amit Prédikátor könyve egyébként tárgyilagosan leírt.

A targédiák, gonoszságok nem Isten miatt vannak, hanem mert az ember saját maga akart jó és gonosz tudója lenni (ld. Mózes 1. könyve eleje), úgy gondolta Isten nem kell a képbe. Tessék, most ezt tapasztaljuk meg, hogy mégse megy egyedül, káosz és állandó igazságtalanság ami generációról generációra újratermelődik. S ezt semmilyen jól kitalált utópikus rendszer nem fogja megszüntetni, mert a hiba nem a rendszerekben van, hanem az emberben magában. Az emberi tényező, ami minden akár igazságosnak kitalált rendszert elront. Ezért felesleges bármilyen ideológiában bízni. A helyzetet csak Jézus második eljövetele állítja helyre. Két messiási eljövetel van ugyanis. Az egyik, amikor szelíden, szabadítóként jött el és életét áldozta a benne hívőkért. A második eljövetele a dicsőséges királyi eljövetel, hiszen ezek a próféciák még nem teljesedtek be.

2019. márc. 10. 19:12
 17/17 KZitus ***** válasza:
0%

12-es komment

Nem tudom melyik részét nem érted?

A Teremtőd azt ígéri neked:"arra tanítalak, ami javadra válik...", vagyis a Szavában olyan tanácsokat íratott le, amelyek megtartása jobbá, élhetőbbé, boldogabbá....tehetik az életünket.

Ha azzon az úton járunk, amelyen Isten vezet(a tanításaval), akkor ott vagyunk azon a "keskeny" úton, amelyről Krisztus is beszélt, és amely az örök életbe vezet. Isten azt szeretné, ha minden ember ezen járna.

Ez annyira fontos minden egyes embernek, hogy Isten az ere vonatkozó vágyát a "bárcsak" szóval fejezi ki, vagyis kérlelve kér, hogy engedjük neki jobbá, szebbé, boldogabbá, békésebbé tenni az életünket még ilyen mostoha körülmények között is, mint ahogy napjainkbam kell élnünk. Végül leírja az áldásokat amit a neki való engedelmesség eredményezhet az esetünkben.

2019. márc. 18. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!