Mi a vallás?

Figyelt kérdés
2019. márc. 7. 14:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%

Az, hogy az ember különféle metafizikai értékeket tulajdonít egyes történeteknek és/vagy történeti szereplőknek, amik egy társadalmi szokást alkotnak, melyek szerint éli az életét.

Sokféle lehet a vallásosság, és leegyszerűsítve csak az kell hozzá, hogy valaki az eredetéhez tartozó személyiségeket istenítsen.

Pl. ha a World of Warcraft világa igaz, akkor az embereket és az emberek világát a Titánok hozták létre. Nem volt bennük semmi "természetfeletti", a "mágiájuk" magyarázható a Warcraft-világ fizikája alapján, és fejlett technológiájú gépek segítségével teremtették a környezetünket.

Mégis vannak emberek, akik istenítik őket.

Na ez a vallás.

2019. márc. 7. 14:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Úgy illene, hogy megköszönjem a választ hiszen volt valaki aki egyáltalán vette a fáradságot, hogy válaszoljon...de mégsem teszem hiszen maga a válasz nem válasz hanem egy értelmetlen, érthetetlen zagyvaság ami tipikus példája annak, hogy hogyan lehet egy konkrétan, értelmesen, egyenesen feltett kérdésre (miszerint mi a vallás) nyakatekerten, érthetetlenül válaszolva!

Feltettem egy egyszerű kérdést amire nem kaptam választ hiszen amit a válaszoló válaszolt az nem válasz hanem semmi...

Megpróbálok akkor válaszolni én a kérdésemre (egyenesen, világosan):

A vallás azoknak az embereknek az öntudata és önérzete akik vagy még nem szerezték meg önmagukat vagy már ismét elvesztették.

Véleményem szerint ez a pontos válasz a fenti kérdésre!

Ui:Most nézem, hogy a válaszíró 75%-ban pontos válaszokat ad...Lehet, nem tudom. De, hogy a fenti kérdésre NULLA százalékos választ adott azt tudom!

2019. márc. 7. 14:42
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

"A vallás azoknak az embereknek az öntudata és önérzete akik vagy még nem szerezték meg önmagukat vagy már ismét elvesztették."

Ha ennyire biztosan tudod a választ a saját kérdésedre, akkor miért tettél fel egyáltalán kérdést?

2019. márc. 7. 14:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Helmuth von Glasenapp Az öt világvallás című könyvben így definiálja a vallást:

"Vallásnak azt a – megismerésben, gondolkodásban, érzésben, akaratban és cselekvésben kifejeződő – meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen transzcendens erők vannak működésben." Általában ezt a definíciót szokták elfogadni a vallástudomány körében, de sok más megfogalmazás is van, más megközelítésekből.

De gondolom ez a válasz is 0%, mert nem pont azt válaszoltam, mint a Kérdező.

2019. márc. 7. 14:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A vallás általában a hit látható megvallását jelenti. De ha tudod a választ (vagy van valami válaszod rá), akkor minek kérdezed?
2019. márc. 7. 16:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Attól, mert Marx azt írta, amit te állítasz, még nem lesz szükségszerűen igaz.
2019. márc. 7. 21:54
 7/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha a te válaszodat szeretted volna mástól olvasni, akkor ezt kellett volna kérdezni:

Mi Karl Marx szerint a vallás?

2019. márc. 8. 00:35
 8/14 Balogh Vajk ***** válasza:
-Kinek mi?!
2019. márc. 8. 01:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te nem véletlenül az az ürge vagy, aki a Politika kategóriában tett fel ilyen kérdéseket, hogy "Ki volt Sztálin?" "Ki volt Horthy?" és aztán te magad mondtad meg, hogy milyen válaszokat kell adni a kérdésre (kommunista választ)?
2019. márc. 8. 03:47
 10/14 Alex Fly ***** válasza:

A vallás? Jó kérdés.

Kb.: egy világnézet/filozófiai rendszer, melynek alapja a hit, a tárgya pedig az ember, a természet illetve a természetfeletti viszonya.

Lehetb hogy nem ez a legpontosabb meghatározás, de a gyakorlatban kb. ilyesmi...

2019. márc. 8. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!