Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan döntse el az ember...

Hogyan döntse el az ember hogy református vagy katolikus legyen e?

Figyelt kérdés
2019. márc. 7. 12:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Akkor rendben vagyunk, nincs itt gond. Mivel a katolikusoknál nincsenek faragott bálványok (ha érted egyáltalán a bálvány fogalmát), a református hittételek nem is a templomi díszeket említik bálványimádásként, hanem az Eukarisztia megünneplését, ezért biztos csak félreértettük egymást.

2019. márc. 7. 20:50
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Ha szereted a szoboröltöztetős, szoborhurcolászós vallásokat, akkor legyél katolikus.

Ha a Biblia érdekel, legyél protestáns keresztény!

Ha az Istennel való személyes kapcsolat érdekel, akkor legyél karizmatikus keresztény (de ne a katolikus verzióban).

2019. márc. 8. 00:48
 13/19 anonim ***** válasza:
27%
Ha te Jézus Krisztust követéd, egyiksem.
2019. márc. 8. 02:04
 14/19 imakommandós ***** válasza:
27%

Sziabia

A katolikus egyház más evangéliumot hirdet mint amiről a Biblia beszél, és pontosan ez inditotta el a reformációt. Luther szerint nincs szükség az ürvösséghez a pápa alárendeltjének lenni, és nem is az egyház közvetiti azt, hanem kegyelemből hit által kapja meg az ember mindenféle jócselekedet (misére járás, szentségek vétele, stb) nélkül.

2019. márc. 8. 03:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha át is változna a bor Jézus vérévé és a süti Jézus testévé, nem ér semmit. Jézussal nem lehet így találkozni. Jézussal úgy lehet közösséged, ha megbánod a bűneidet és elfogadod a megváltást, és őt követed. Újjászületéskor a régi életmódod feladod és új életet kezdesz. Ezt nem lehet kiváltani eukarisztiával, bármilyen szép élményt is ad. Jézus követése nem szép élmények sorozata, hanem egy életmód.

Többek között Cseri Kálmán a református egyházon belül ezt követte. Rajta kívül nem sokan hirdették és követték ezt ebben az egyházban, csak elvétve akadtak.

A katolikus egyházon belül az Új Jeruzsálem közösség hirdeti még az alapvető tanítást Jézus Krisztusról, és elvétve akadnak papok, akik erre építik nézeteiket. A pápa nem hirdeti az alapvető tanítást Jézus Krisztusról, és a hívők nagy része sem, mert többnyire nem hallottak róla.

2019. márc. 8. 22:15
 16/19 anonim ***** válasza:
Biblia alapján meg kell vizsgálni, hogy melyik az igaz vallás. Melyik tanitja az Istenről, szándékáról, fiáról....És melyik vallás tagjaira illenek rá azok a tulajdonságok, amikről ir a Biblia.
2019. márc. 9. 08:45
 17/19 fxmaster ***** válasza:
90%
Tanulmanyozd mind a kettot es meg tudod a valszt ahogyan a biblia is irja keress es megfogod talalni mert az Ur mindig ele tarja az igazsagot aki otet keressi.En mar csak tudom gyerekkorom ota szinte mindig mentem templomba tini koromba gyontam es aldoztam de nem ertetem honnan szarmaznak ezek a hagyomanyok vagy cselekedetek ezellot 2eve pedig ojan helyzetben voltam hogy at terjek protestans vallasra(punkosdista karizmatikus) mindig felmerult bennem hogy helyesen dontok hogy felveszek mast vallast.Szoval en is kerestem az igazsagot es elovettem a bibliat es utana az Ur elem tarta az oszes valaszokat gyonas,eukarisztia ,szentek tisztelete es stb.Mostmar biztos vagyok benne hogy Jezus Krisztus hozta letre az egyhazat es benne van a teljes kegyelem es igazsag ,es mostmar lelkeseben megyek szentmisere mint az ellot.Nem akarok senkit se elitelni a reformatusok is a mi testverunk es szeresuk oket meg a tobbieket is csak hitbeli dolgokban nem osztozunk.
2019. márc. 9. 14:34
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Protestáns tanítás közelebb van a bibliai alapokhoz.

Nincs Pápától való függés, nem imádkoznak szentekhez.

Ha baptisták, akkor még a felnőttkeresztséget is helyesen tanítják és a dicsőítésről is pontosabb fogalmuk van.

Ha adventsiták, akkor még a teremtés ünnepét is ünneplik, gyakorolják a felnőttkeresztséget és az egészségükre is vigyáznak.

[link]

Én úgy döntök gyakran, hogy megkérem a Jóistent, hogy vezessen. Nyissa meg a kapukat,amerre mennem kell, és zárja be, amerre nem. És segítsen ezt elfogadnom.

Isten áljdon és vezessen:)

2019. márc. 9. 16:59
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

Én katolikus vagyok

A katolikusoknál van gyónás tehát a bűnöket meg kell vallani a papnak aki titoktartásra van kötelezve tehát senkinek se mondhatja el h ki mit gyónt. A gyónás végén a pap feloldoz tehát a meggyónt és ami a lényeg MEGBÁNT bűnöket megbocsájtja ő általa Isten.

Ez nem azt jelenti h azok a bűnök semmissé lesznek mert utánuk is kell "bűnhődni" valamennyit. Ez olyan mint mikor a gyerek valami rosszat elkövet a szülőszereti de mégis büntetésből a sarokba állítja még ha a gyerek bocsánatot is kér.

Persze nem szükséges minden bűnt meggyónni. A kisebb bűnöket azaz "nem halálos bűnőket" nem muszáj. A "halálos" jelző itt arra utal h elveszti a lelki tisztaságát az aki ilyen bűnt elkövet tehát kiesik a kegyelem állapotából. A halálos bűnök a 10 parancsolat a jezusi illetve az egyházi törvények megszegése.

A nem halálos bűn pl egy bagatel példaval élve ha megeszed az utolsó sütit aztán pedig letagadod.

Az ilyen tipusú bűnöket te magad is meggyónhatod az istennek aki közvetlenül megbocsát de a nagy bűnöknél kell a gyónás és a pap. Ezt támasztja alá az alábbi jános evangéliumi rész:

21Jézus megismételte: „Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” 22Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! 23Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.”

És mivel a papok az apostolok utódjai rajuk is érvényes ez a jézusi felhatalmazás

2019. márc. 20. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!