Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan böjtöljek, ha vegetáriá...

Hogyan böjtöljek, ha vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Holnap kezdődik a böjt, de hát nem lesz nehéz lemondani a húsról, ha amúgy sem szeretem. Le lehet mondani más ételről is, vagy hogyan tudnék még husevésen kívül böjtölni? Igazából ez lesz az első nálam, szóval kezdő vagyok benne.

2019. márc. 5. 11:27
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"De ezen kívül SENKIT nem érdekel, hogy mit eszel. Istent a legkevésbé."

Ezek szerint Jézus és János teljesen feleslegesen vonta meg magától az ételt és italt :) Kár hogy nem akkor éltél, mert akkor elmondhattad volna nekik :)

Csak hogy legyen súlya is a beszélgetésnek. A böjt célja hogy közelebb kerülj Istenhez és jobb ember legyél. Például egyrészt azzal hogy nem eszel nem iszol, átérzed azok helyzetét akik így kénytelenek élni. Tehát fejlődik az empátiás készséged. Aztán türelemre tanít. Türelmesen ki kell várnod a napnyugtát, amikor megtörheted a böjtöt. Továbbá arra is megtanít hogy ne legyél falánk, mohó és arra is hogy ne pazarolj.

Az hogy te eszel iszol majd elvonulsz meditálni, szép és jó, de ez nem böjt. Ahogy az sem amit keresztlények tesznek azzal hogy 1-2 napig nem esznek húst.

2019. márc. 8. 14:29
 32/36 anonim ***** válasza:

Ebben van valami.

Természetesen van szerepe az önmegtartóztatásnak is, meg az anyagcsere változásának is abban, hogy meditálni tudj.

DE NEM EZ A LÉNYEG!

Ezt más módszerrel is elérhetnéd (csak az esetleg nehezebb).

A lényeg az istennel való AKTÍV kapcsolat! Olyan, amit máskor nem csinálsz!

És ez az, amit az itteniek megpróbálnak az éhezéssel, vagy egyéb sanyargatással, lemondással HELYETTESÍTENI.

Na, ez NEM fog menni!

2019. márc. 8. 21:18
 33/36 anonim ***** válasza:
Böjtölés alatt is aktív kapcsolatod van Istennel. Pont azért böjtölsz hogy közelebb kerülj Istenhez. Az pedig bátor kijelentés részedről hogy szerinted nem fog menni böjtöléssel. Ugyanis Isten pont azt mondja hogy menni fog. Talán te jobban tudod mint Isten?
2019. márc. 9. 01:05
 34/36 anonim ***** válasza:

Miért van az, hogy a hívők közt ilyen sok a funkcionális analfabéta?

Nem azt mondtam, hogy nem kell böjt, hanem azt, hogy NEM a böjt fogja megoldani a kapcsolatot!

Azzal NEKED kell foglalkozni, és SOKKAL TÖBBET kell vele foglalkozni, mint magával a böjttel!

2019. márc. 9. 02:06
 35/36 anonim ***** válasza:
Ha nem érted amit írtam, te magad vagy funkcionális analfabéta.
2019. márc. 9. 19:28
 36/36 anonim ***** válasza:

Remekül értem, amit írsz: ez a sunnyogás.

Nem akarsz gondolkodni, egyetlen másodpercet sem.

Ehhez keresel "érveket". Meg belekötsz abba, amit írtam.

Ez van.

2019. márc. 10. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!