Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan böjtöljek, ha vegetáriá...

Hogyan böjtöljek, ha vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
Holnap kezdődik a böjt, de hát nem lesz nehéz lemondani a húsról, ha amúgy sem szeretem. Le lehet mondani más ételről is, vagy hogyan tudnék még husevésen kívül böjtölni? Igazából ez lesz az első nálam, szóval kezdő vagyok benne.

2019. márc. 5. 11:27
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
97%

Persze, simán lehet mással is. Én pl. nem iszom kávét és nem eszem édességet. De van, aki másról mond le: nem tv-zik, nem facebookozik, hanem ezeknek az idejét imára és jó cselekedetekre szánja. A böjt lényege nem egy diéta.

Egyébként holnap hamvazószerdán szigorú böjt van, ami a húsmentességen túl napi háromszori étkezést jelent és egyszer lakhatsz jól. A másik ilyen nap pedig nagypéntek.

A böjt további péntekjein van még húsmentes étkezés. Ez a javasolt "minimum", de mint írtam, mással is lehet böjtölni, sőt javasolják is.

2019. márc. 5. 11:38
 2/36 anonim ***** válasza:
20%

A böjt lényege NEM a húsról való lemondás: az csak egy jelentéktelen része.

Ha neked a böjt csak valamiről lemondásról szól, akkor értelmetlen, ne csináld.

Már sokat írtunk erről. Nem akarsz esetleg visszaolvasni?

2019. márc. 5. 11:50
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Ne gyakorikérdések-ezz :)
2019. márc. 5. 11:52
 4/36 anonim ***** válasza:
78%
Esetleg teljesen vegán (tejtermék és tojás mentes) böjt ?
2019. márc. 5. 12:40
 5/36 jdfGabrella ***** válasza:
100%
Mondj le a csokiról!
2019. márc. 5. 13:40
 6/36 anonim ***** válasza:
31%
Eredetileg a keresztény böjt is úgy nézett ki hogy nem ettek és nem ittak napnyugtáig. Aztán az egyház ezt megváltoztatta és kitalálta hogy 1-2 napig ne egyenek húst, hátha ez nem lesz annyira megerőltető szegény keresztényeknek.
2019. márc. 5. 14:40
 7/36 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Sajnos ma a böjt fogalma igencsak eltorzult, a hústól való tartózkodást értik rajta, pedig sokkal többről van szó! Az igazi böjt teljes megtartóztatást jelent minden ételtől! Böjtölni általában azért szoktak az emberek, hogy megtisztítsák a szervezetüket a salakanyagoktól.

Van egy nagyon híres könyv, én 3 évig vártam rá az antikváriumban, hogy hozzájussak, az a címe, hogy a böjt csodája. Ebben arra biztat mindenkit a szerző, hogy heti egy napon tartóztassa meg magát az evéstől, és jó sok tiszta vizet igyon, így a szervezet tud pihenni és regenerálódni.

Sajnos gyermekkorunktól fogva hozzászoktatjuk a szervezetünket a folyamatos evésre, így soha nem tud megpihenni az emésztőrendszerünk, pedig neki is szüksége lenne időszakonként a pihenésre, regenerálódásra. Ezen túlmenően azt ajánlja a szerző, hogy évente 2-4 alkalommal tartsunk több napos böjtöket, ahol teljesen ki tud tisztulni, és méregteleníteni tudja magát a szervezet.

A helyes böjt az egészséges életmód része.

A saját életedben te is megtapasztalhatod, hogy mit jelent az igazi böjtölés. Sokan nagyon komoly betegségből szabadultak meg, sokan vállalják a komoly ima küzdelmet és böjtölést másokért. Isten meghallgatja ezeket az imádságokat és képes meggyógyítani a beteget! Ahhoz azonban, hogy ilyet tudjon az ember vállalni magáért, vagy másokért szükséges az előbbi egészségügyi böjt gyakorlása.

Üdv. Péter

2019. márc. 5. 15:21
 8/36 anonim ***** válasza:
70%
A böjt nem az evés lemondásáról szól, ezt jól írták. Aki csak az evést látja benne, az nem ismeri a Bibliát.
2019. márc. 5. 18:23
 9/36 anonim ***** válasza:
68%
Egyél kevesebb répát.
2019. márc. 5. 19:15
 10/36 anonim ***** válasza:
73%

Olyan más alapvető élelmedről mondasz le, mint a rendesen étkezőknek a hús. Ezen felül holnap és nagypénteken visszafogod az étkezéseidet és csak egyszer laksz jól.

De ez csak a kisebbik része a böjtnek, mint írták néhányan. Ezen felül fontos, hogy böjt ideje alatt figyelmedet még inkább Isten felé irányítsd, különösen Krisztus szenvedésére, értünk hozott hatalmas áldozatára.

Te összekevered a böjtöt a diétával. Amit leírtál az diéta és semmi köze a böjthöz.

Erre van bármi forrásod? Mert elég kamuszagúnak tűnik amit írtál. Egyébként abban amúgy sincs semmi böjt. Amikor napközben nem érek rá, én is csak este napnyugta után eszek. Vannak sokan akik azt mondják böjtölnek, napközben nem esznek semmit, este pedig megy a dínom-dánom. Ez pedig nem igazi böjt, csak egy ócska emberi hagyomány, ami kiöli a lelki oldalát az eredeti böjtnek.

2019. márc. 5. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!