Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért állítják jehova tanúi,...

Miért állítják jehova tanúi, hogy mindenki gyűlöli őket?

Figyelt kérdés
Ezt ki tanítja nekik és miért hiszik el? Mennek az utcán és azt képzelik, hogy bárki, aki rájuk néz gyűlölettel van feléjük? A legtöbben inkább sajnálják pedig őket, legfőképpen a keresztények között, mert sajnálatra méltóak, ahogy hazugságban tartják őket. De ez nem gyűlölet. Vagy magukból indulnak ki? Ha ők gyűlölik a többi egyházat, akkor szerintük ez visszafelé is érvényes?
2019. febr. 26. 07:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

" hogy a keresztények még meg is ölnének titeket"

Tudod, sokan vallják magukat kereszténynek, és amikor ezt bizonyítani is kellene, akkor jön felszínre, hogy a látszat kedvéért az valaki, vagy valóban úgy is él.

Erre írtam azt, hogy Isten nevében olyan dolgokat is megengednek maguknak, kiskapukat létrehozva, amit nem engedélyez Isten.

Jézus erre mondta a Farizeusoknak is Ézsaiás szavait:

(Ézsaiás 29:13) . . .: „Mivel ez a nép a szájával közeledik, és csak ajkukkal dicsőítenek engem, szívüket pedig messze eltávolították tőlem, és irántam való félelmük betanított emberi parancsolat,

Ahogy Jézus idejében is, most is vannak olyan magukat Istenez tartozónak valló emberek, akik nagyobb szigorúsággal ragaszkodnak, az emberi hagyományokhoz, mint Isten írott szavához. Így Isten szava erőtlen lett az emberek életében.

PL:Kínos gonddal kötelezik magukat nem keresztény ünnepek megtartására, miközben Isten erkölcsre vonatkozó elveit egyenesen semmibe veszik.

Jobban betartják, és betartatják ezeket, mint Isten szavát.

Sajnos nem tudom bizonyítani, bár itt van a gyakorin egy válaszoló válasza, hogy "Börtönbe a jehovákkal". Egy keresztény ilyet nem gondol, és nem is jelent ki.

Ennek a válaszolónak üzenem, hogy sok országban vannak nagy örömére börtönben Tanúk, ahogy Oroszországban is.

Itt brutális kínzásokon mennek keresztül a Testvérek, "hála a keresztény ortodox egyháznak, és az őket támogató Híveknek"

Itt még végbél sokkoláson is keresztül mennek a Tanúk, a többit már nem is mondom....

2019. febr. 26. 17:27
 12/31 anonim ***** válasza:

Biztos olvassák a gyakorit!

Most komolyan, én nem vagyok tag (és tényleg nem, mielőtt még valaki rám fogja, hogy biztos csak le akarom tagadni...mert itt már ilyet is olvastam) de már a könyökömön jön ki, hogy minden második kérdés a tanúkkal kapcsolatos. És sokszor úgy írnak róluk, hogy virít, hogy lenézik őket és utálják. Az is feltűnt, hogy ha sejteni lehet, hogy a válaszoló tanú, még ha értelmes is a válasz, lepontozzák. Most komolyan, ez a kérdés is, mi ha nem provokáció? Ráadásul válaszolt egy tanú, elmondta a saját nézőpontját, ami hasznos, mert végül is így lehet megérteni, hogy mit gondolnak, erre 0%-on áll? Nem tudom, hogy vajon csak név nélkül ilyenek az emberek velük szemben vagy egyébként is, de ha ezt a fajta ellenszenvet tapasztalják a hétköznapokban is, akkor nem csodálkoznék rajta, ha így éreznék.

Tény, hogy a tanúknak van egy kiválasztódás tudata, amivel én nem tudok egyet érteni. Nem csak őket sújtják jelen korunk keresztény üldözései és a múltban sem csak őket érte. De, az is tény, hogy érik őket sérelmek és itt a gyakorin is nem egy gyűlölködő hozzászólást olvastam már velük kapcsolatban.

2019. febr. 27. 00:26
 13/31 A kérdező kommentje:

Nézd, amikor azt olvasom, hogy egy ember egy szervezet tanítása miatt képes lenne arra, hogy még a haldokló lányához se szóljon, ha az kilépett a szervezetből (hangsúlyozom, hogy nem Istent hagyja el, hanem csak a szervezetet!!!), vagy hagyja a saját gyerekét meghalni egy balesetben, ha azt a vér pedig megmenthetné és ezeket büszkén fel is vállalja homályos igék és még homályosabb őrtorony magyarázat miatt, vagy épp képtelen velük értelmesen kommunikálni, akkor hadd legyen már bárkinek joga ezen felháborodni és ennek hangot adni!

Az ide írkáló tanúk bizony tehetnek arról, ha valaki már nem képes emberhez méltó hangnemben hozzájuk szólni, mert emberként, anyaként és feleségként a tanításuk nagyrésze miatt a hideg futkos a hátamon, mivel EMBERTELENEK! És ha nekik joguk van élet, ember és Isten ellenes tanításokat hangoztatni, akkor mindenki másnak joga van erre reagálni! Pláne ha nyilvánvalóan szembemennek a Bibliával. Igen, piros kezet nyomok én is, amikor nem a kérdésre válaszol, mert ugye őket minden héten tanítják terelni a témát és szeretik is használni, tehát messze nem a kérdésre válaszolnak, vagy épp egy igét emelnek ki és magyarázzák teljesen egyértelműen hibásan, csak mert az őrtorony azt mondta...

Szóval ha nekik joguk van hazudni, akkor nekem jogom van számonkérni.

2019. febr. 27. 06:50
 14/31 Rachel Warner ***** válasza:
100%

" de már a könyökömön jön ki, hogy minden második kérdés a tanúkkal kapcsolatos. És sokszor úgy írnak róluk, hogy virít, hogy lenézik őket és utálják. "

Csak nehogy egy haldokló rokonuk legyél,mert akkor ez lesz a legkisebb bajod.

2019. febr. 27. 08:10
 15/31 lilla64 ***** válasza:

Nem gyülölik,ezt csak ők állitják a bibliavers alapján,amit Jézus annak idején a pogányok és keresztények közötti kapcsolatról mondott.

Hogy néha durván rájuk szólnak a tolakodásuk miatt az egészen más,de olyankor újjongnak,hogy na lám,a Biblia ezt megirta rólunk

2019. febr. 27. 08:41
 16/31 lilla64 ***** válasza:
És igen,még egyik felekezetnél se hallottam,hogy pocskondiázná a másik egyházat,viszont a tanúknál ez folyik.Minden egyház romlott,csak az övék a tiszta,pedig a JT-nek is van bőven a róvásán
2019. febr. 27. 08:45
 17/31 lilla64 ***** válasza:

Az Őrtorony írta,hogy Oroszországban bebőrtönzik és kínozzák a tanúkat?

Ugyan már,annyi,hogy betiltották a hivatalos müködésüket,az nem egyenlő a börtönnel és kÍnzással.

Amúgy ti szivesebben vonultatok börtönbe a sorkatonaság helyett

2019. febr. 27. 09:13
 18/31 anonim ***** válasza:
39%

"Nézd, amikor azt olvasom, hogy egy ember egy szervezet tanítása miatt képes lenne arra, hogy még a haldokló lányához se szóljon..." stb. Ezt értem. Én is túl szigorúnak tartom ezt, én is olvastam történeteket, a vérátömlesztés tiltását se helyeslem stb. De, a kérdésed nem erről szólt. Nem ezt kérdezted. Ez már egy teljesen másik téma.

Igazából mind a kettő véglet. A tanúk kiválasztódás tudata is. Amikor, magukat tévedhetetlen igazságként, a többi keresztényhez képest az egy igaz egyháznak tekintik magukat és mások véleményét teljesen figyelmen kívül hagyják. Meg az is, amikor az emberek kollektíve elítélik a tanúkat a szervezet hibái miatt, ha valaki tanú azt meg se hallgatják és már eleve ellenségesen viszonyulnak hozzájuk.

Szerintem senkit sem lehet meggyőzni arról, hogy téved mondjuk a vérátömlesztés kérdésében, ha eleve úgy állok hozzá, hogy azért nem fogad el vért, mert egy szívtelen, gonosz, hülye. Nyilván ő úgy gondolja, hogy, amit tesz az helyes és számára ez egy nagy áldozat. Tehát az kell megérteni vele, hogy ez az áldozat felesleges. Szerintem szeretettel és megértéssel kell feléjük fordulni, különben csak a saját ideológiájukat erősítik bennük az emberek és sose fogják megérteni, hogy van amiben tévednek. (Persze szervezeti szinten semmi nem fog változni, de egyéneket meglehet szólítani és ez a lényeg.)

Még valami. Én láttam már, hogy megy a fújolás a katolikusok és protestánsok között. Szóval nem a tanúk találmánya, hogy magukat tekintik az igazság forrásának. Szerintem felesleges mumust csinálni belőlük (sőt mint mondtam inkább káros, mert alátámasztva érzik az elméleteiket). Mindenhol vannak problémák. Szervezeti szinten és a tanításaikban is tökéletes keresztény egyházat, én még nem találtam. De, úgy gondolom, mindenhol vannak olyan emberek, akik igazi keresztények, keresik Istent és üdvözülni fognak.

2019. febr. 27. 12:15
 19/31 A kérdező kommentje:

Se katolikus, se protestáns tanításban nem találtam még olyat, ami nagyon konkrétan emberélet ellenes lenne, nem úgy, mint a tanúk között. Ez egy tény. Én is sokáig azt hittem, hogy ha az ember megértéssel fordul feléjük, akkor az jó, de amikor azt olvastam pár éve, hogy egy kisbaba azért halt meg, mert tanú volt az anya és a szervezet tanítása mellett döntött és a hír alatt egy rakás másik tanú még gratulált is a baba halálához, miszerint jó döntés volt, hát ott azért átgondoltam ezt.

A gyermek Isten ajándéka. Ők pedig megölik Isten teremtményét, miközben Isten adott már annyi tudást az embernek, amivel lehet életet menteni és egy homályos ige és félretanítás miatt ők ezzel nem élnek, hanem még tapsolnak is a halálnak.

2019. febr. 27. 13:01
 20/31 jdfGabrella ***** válasza:
Mert hülyék.
2019. febr. 27. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!