Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus kislànynak lehet...

Katolikus kislànynak lehet evangélikus a keresztanyja?

Figyelt kérdés
Párom testvérének most született kislánya és felkértek minket keresztszülőknek. Egész családjuk (párom is9 katolikus, viszont én evangélikus vagyok. Lehetek így egyáltalán a keresztanyja?
2019. febr. 24. 16:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy mi megkérdeztük a paptól pont ma volt vasárnap. Még 7es 8as mise is lesz. Lemész az első templomba és megkérdezed. Ne legyél már ennyire pogány, hogy a gyakori előrébb van, mint az egyház tagja.
2019. febr. 24. 18:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem lehetsz a keresztanyja, hanem csak a katolikus párod lesz az (aztán hogy családon belül minek hívnak, az már családi dolog). Felnőtt, katolikusnak keresztelt, megbérmált, és a katolikus keresztény hitnek megfelelő életvitelt élő személy lehet keresztszülő. Téged ilyenkor az anyakönyvben vagy beírnak keresztelési tanúnak, de lehet, hogy nem, mivel nincs sok jelentősége. Egy keresztszülő is elég, nem muszáj kettő.
2019. febr. 24. 22:59
 13/15 anonim válasza:
49%
Lehet. A keresztség ugyanúgy szentség a római katolikus egyházban, mint evangélikus testvéreinknél...
2019. febr. 25. 06:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Tanúként fogsz bekerülni.
2019. febr. 25. 07:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Most kerestem elő a keresztlevelem, nekem evangélikus keresztszüleim vannak és nem tanúként vannak bejegyezve, szerintem lehet hogy "pap válogatja"

Van olyan ismerősöm aki katolikus és református kisfiú keresztapja, és olyanról is tudok akik katolikusok és evangélikus kislány keresztszülei

2019. febr. 25. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!