Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus kislànynak lehet...

Katolikus kislànynak lehet evangélikus a keresztanyja?

Figyelt kérdés
Párom testvérének most született kislánya és felkértek minket keresztszülőknek. Egész családjuk (párom is9 katolikus, viszont én evangélikus vagyok. Lehetek így egyáltalán a keresztanyja?
2019. febr. 24. 16:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%
szerintem igen, végülis oly mindegy mivel nagy valószínűséggel nem lesz vallásos a kislány
2019. febr. 24. 16:58
 2/15 anonim ***** válasza:
40%
Különbözeti vizsgát kell tenned!😂
2019. febr. 24. 16:59
 3/15 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Te nem, de a párod lehet.
2019. febr. 24. 17:14
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
ez a két felekezet szinte teljesen elfogadja egymást - de pont a keresztszülőnek annak kell lennie, amilyenre keresztelnek, tehát legyen keresztapja
2019. febr. 24. 17:31
 5/15 anonim ***** válasza:
24%
Igaza van az elsőnek, ez is csak egy ócska látszatkeresztelő lesz. Nevetséges.
2019. febr. 24. 17:39
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Katolikus gyerek keresztszülőjének katolikusnak kell lennie - de egy keresztszülő is elég, és ha a párod katolikus, akkor lehet ő a keresztapa. Te a keresztelőn tanú leszel, szóval "hivatalosan" nem keresztszülő, de a család úgy fog tekinteni rád, mint keresztanyára. Mi is pont így vagyunk, onnan tudom.

(Az itt kommentelők ugyan honnan szedik az infót, hogy ez csak egy nevetséges látszatkeresztelő lesz?)

2019. febr. 24. 17:56
 7/15 anonim ***** válasza:
51%
Evangélikusként katolikusnak nevelnéd a gyermeket?
2019. febr. 24. 18:04
 8/15 anonim ***** válasza:
35%
6: mert azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák Jézust. Azért. Meg azért, mert ha bármit is tudnának, akkor nem itt kérdeznének és pont ezért nem az számít, hogy a kislánynak legyen egy értelmes, hitet adó és tanító keresztszülő párosa, hanem az, hogy mondhassák, én vagyok a keresztanya.
2019. febr. 24. 18:14
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
A párod keresztszülő lesz, te pedig amolyan keresztelési tanú. De nem ezen múlik, hogy fog majd téged hívni a kislány.
2019. febr. 24. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
24%

Én kaotikus vagyok és a nejem is keresztény kaotikus és református gyereknek vagyunk a keresztszülője.

Fordítva nem tudom, hogy miként működik a katolikusok maradibbak, nem bocsátanak meg annyi mindent, mint a reformátusok.

2019. febr. 24. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!