Katolikus kislànynak lehet evangélikus a keresztanyja?
Figyelt kérdés
Párom testvérének most született kislánya és felkértek minket keresztszülőknek. Egész családjuk (párom is9 katolikus, viszont én evangélikus vagyok. Lehetek így egyáltalán a keresztanyja?2019. febr. 24. 16:52
1/15 anonim válasza:
szerintem igen, végülis oly mindegy mivel nagy valószínűséggel nem lesz vallásos a kislány
2/15 anonim válasza:
Különbözeti vizsgát kell tenned!😂
4/15 anonim válasza:
ez a két felekezet szinte teljesen elfogadja egymást - de pont a keresztszülőnek annak kell lennie, amilyenre keresztelnek, tehát legyen keresztapja
5/15 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek, ez is csak egy ócska látszatkeresztelő lesz. Nevetséges.
6/15 anonim válasza:
Katolikus gyerek keresztszülőjének katolikusnak kell lennie - de egy keresztszülő is elég, és ha a párod katolikus, akkor lehet ő a keresztapa. Te a keresztelőn tanú leszel, szóval "hivatalosan" nem keresztszülő, de a család úgy fog tekinteni rád, mint keresztanyára. Mi is pont így vagyunk, onnan tudom.
(Az itt kommentelők ugyan honnan szedik az infót, hogy ez csak egy nevetséges látszatkeresztelő lesz?)
7/15 anonim válasza:
Evangélikusként katolikusnak nevelnéd a gyermeket?
8/15 anonim válasza:
6: mert azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák Jézust. Azért. Meg azért, mert ha bármit is tudnának, akkor nem itt kérdeznének és pont ezért nem az számít, hogy a kislánynak legyen egy értelmes, hitet adó és tanító keresztszülő párosa, hanem az, hogy mondhassák, én vagyok a keresztanya.
9/15 anonim válasza:
A párod keresztszülő lesz, te pedig amolyan keresztelési tanú. De nem ezen múlik, hogy fog majd téged hívni a kislány.
10/15 anonim válasza:
Én kaotikus vagyok és a nejem is keresztény kaotikus és református gyereknek vagyunk a keresztszülője.
Fordítva nem tudom, hogy miként működik a katolikusok maradibbak, nem bocsátanak meg annyi mindent, mint a reformátusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!