A vallások kialakulásában mennyi szerepe van a tudatmódosító kábítószerek használatának?
Ez egy nehéz kérdés. De miért zavartak?
Egyébként én is hiszek Istenben, pedig tudom, hogy nem létezik. Nem érzem úgy, hogy létezik, nem gondolom, hogy létezik, hanem hiszem, hogy létezik (ez nem gondolat, nem érzés). Vagy már magam sem tudom. Jó lenne, ha létezne egy jó Isten. És jó lenne megölni, ha gonosz.
Az emberek csak képeket, érzéseket és gondolatokat kapcsolnak a vágyaikhoz. Talán ez a legjobb szó. Vágyom Istenre, de a világ elundorít tőle.
Ideges vagy az Isten léte miatt, mi?:)
Egész héten odatrollkodtad ezt a marhaságot mindenhová, most kérdésbe is kiírod:)
Tehát az ateista vallásnak ez egyfajta kábítószer, szapulni az egyetlen Istent, ahogy a héten többször be is mutattad :)
Nincs több kérdésem:)
"A keresztény Isten teljesen logikátlan, egy végtelenül jóságos teremtő nem enged meg semmi rosszat sem, mivel nem így van, alapjaiban bukik el az egész. A szabad akaratot is ő adta az érvelés szerint, szóval a hiba nála van."
Vagy nálad, és ez biztosabb:) Úgysem fogsz az ítéletre jó kifogást találni Isten ellen, szerintem inkább lazulj el a hátralévő pár évre:)
"A keresztény Isten teljesen logikátlan, egy végtelenül jóságos teremtő nem enged meg semmi rosszat sem, mivel nem így van, alapjaiban bukik el az egész. A szabad akaratot is ő adta az érvelés szerint, szóval a hiba nála van."
Tudnál igehelyeket mondani a Bibliában a szabad akaratra?
Meglepődnél, hogy a "kereszténységen" belül is mekkora spektrumok vannak, nagyon nem mindegy, hogy egy kálvinistával kezdesz-e el hitvitázni, vagy mondjuk egy katolikussal. Tehát a kereszténység már alapjába véve nem egy egységes valami, így nem is lehet ez alapján cáfolni (kivéve, ha mondjuk Jézus létét, feltámadását veszed górcső alá, mert arra épül az összes egyház, nyilván)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!