Szerintetek jót tesz egy író/költő művészetének ha tudatmódosító szereket használ?
Szabadidőmben szoktam verseket, novellákat, regényeket írni, néha pedig betépek, akkor is legtöbbször írni szoktam. Azért a legtöbb híres költő életében jelentős szerepet kaptak a drogok, az az érdekes, hogy ez mennyiben segíthette hozzá őket, hogy ilyen jó verseket írjanak. Nyilván ha valaki felszív egy csíkot, attól még nem lesz költő, de ha valakiben megvan a képesség, akkor ezek a szerek inkább pozitívan vagy negatívan hatnak a tehetségükre?
Én például alapból ki tudok találni szürreális dolgokat, de olyanokat nem, mint betépve. Pedig akkor nem is gondolkodok rajta, egyszerűen csak jön magától. Egyszer például eljutottam onnan, hogy egy krumpliszsák falába vájt üregekben éltünk odáig, hogy a Szovjetunió kihalt, és minden mindennel összekapcsolódott a lehető legrészletesebben.
Ezt józanul írtam:
Amikor elérem a föld reményt adó szintjét
Rájövök, hogy ez egy még rosszabb színtér
Ugyanis egy sírban lépek újra a világra
Innen kijutni nem lehet, minden hiába
Már nem anyagtalan lét jellemez engem
A porból csont lesz, a csontból újra ember
Így éltem én át, hogy mi történt fordítva
Most itt fekszem a sírban hangosan ordítva
Körmeimmel hiába kaparom véresre a követ
Nekem ide senki nem nyújt le mentőövet
Két választás: vagy itt lelem halálom
Vagy a lenti világba még egyszer leszállom
Ezt pedig beállva:
Reménytelenség kádjában, bárjában állványok tartják a hazaszeretet cserzett kezével megépített szív alakú szobrát a eljövendő jónak. A minden hadvezérek sodrása elhagyja a fekete pénztárca bőréből kiszűrődő homálygó füstöt. Zöld kártyákból illetlen gőzökön ketesztül távoznak a csalás morzsái. A tükörben a tovatűnő igazság megemeli kalapját, mielőtt örökre belép a tisztítótűz hamis hóval fedett zuhanykabinjába.
Azóta amúgy abbahagytam a füvezést, mert kezdtek előjönni a rossz mellékhatásai, egyedül ez az írás, ami hiányzik, hogy 2 óra alatt össze tudok rakni egy tök hosszú történetet a semmiből, amin annyira érződik, hogy “segédanyag” nélkül ilyet nem lehet írni.
Szerintem maradj józan.
Amúgy, igen,biztos van akinek segít, de pont így van az alkohollal is.Nehéz mértéket tartani,ha az életed nincs rendben és te sem.
Kétségkívül jó segédanyag lehet egy művésznek. De úgy gondolom azért jó ha tudunk bot nélkül is járni, ha ezt nem gyakoroljuk, egy idő után tényleg nem megy nélküle.
Viszont a meditáció is segíthet. Bár ha igazi művészlélek vagy és te az vagy, akkor a legegyszerűbb ha éled az életed, utazgatsz, kirándulsz, tapasztalsz, gyűlölsz, szeretsz, csalódsz, mélybe zuhansz, talpra állsz és mindig lesz mi ihletet ad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!