Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten színe előtt még kell...

Isten színe előtt még kell vallanunk egymást, ezt írta Böjte atya. De hogyan?

Figyelt kérdés
A férjem elvált tőlem, és most itt vagyok egy kisbabával, összetörve. Ő keresi élete párját, én örök hűséget fogadtam neki. Mit mondjak majd az Isten előtt? Hogy bocsáss meg, de elvesztettem a kincset, a társát, akik adtál nekem? Mit fog szólni? Esetleg segíthet e, ha kérem, hogy újból együtt legyünk?
2019. febr. 14. 09:20
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
Ez ostobaság. Isten nem fog ilyent kérdezni. Éld az életedet tovább, találsz majd másik férfit, akivel leélheted az életedet.
2019. febr. 14. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Böjte atya az őszinteségre gondolt egy kapcsolaton belül,na meg a hűségre.

A férjednek kell kérnie a megbocsátást.

Az a baj hogy ha téged nem tisztelt és szeretett eléggé, akkor Istent sem.

2019. febr. 14. 11:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha számot kell adni Isten előtt, akkor a (volt)férjednek kell ezt mondania, nem neked, hogy "Bocsáss meg, de elvesztettem a kincset..."

Akár segíthet is, hogy újbol együtt legyetek, de ha Isten látja (márpedig látja), hogy az nem válik javatokra az életben és mást szentelt nektek, akkor hiába kéred.

2019. febr. 14. 12:10
 4/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

Még Ö is haragudni fog rad es nem lelsz nyugalmat az orokkevalosagig, gyermeked is teged fog okolni mert nem volt meg benned az amit a ferjed keresett, amit lehet senkiben sem talal meg

szereny velemenyED szerint?

2019. febr. 14. 12:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Biztosan nem voltam elég jó feleség, ha már elhagyott. Mondjuk én mai napig olyannak szeretem, amilyen, a hibáival együtt. Mert úgy hiszem, hogy senki sem tökéletes. Csak Böjte atya szavai szíven ütöttek.
2019. febr. 14. 14:13
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

Fogalmam sincs, hogy mit írt Böjte atya, de egyházjogilag a férjed követett el házasságtörést, ez az ő bűne, őt fogja érte Isten megbüntetni. Amíg nem alakítasz ki mással kapcsolatot, addig járhatsz ugyan úgy gyónni és áldozni is, mint eddig.

Lehetséges, hogy a házasságotok eleve nem volt érvényes (férjed részéről nem volt komoly szándék, ha már lelépett), tehát még az Egyház kimondhatja az érvénytelenséget is, ha új életet akarsz kezdeni.

A legostobább dolog ilyenkor magadat hibáztatni. Az pedig vicc, hogy úgy beszélsz róla, mintha kincs lett volna. Az ilyen pár nem kincs, hanem valami egészen más.

2019. febr. 14. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!