Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudjuk a hitünket...

Miért nem tudjuk a hitünket tovább adni a következő generációnak?

Figyelt kérdés
Ami a legfontosabb az Isten kapcsolatunkat miért nem tudjuk továbbadni a gyerekeinknek, megtanulnak jobban írni, olvasni, számolni, jobban beszélnek nyelveket de az Isten élményünket nem tudjuk továbbadni nekik, vajon miért, sőt még érdektelenebbek, ellenségesebbek a hittel kapcsolatban, pl. van nálunk két lelkipásztor is, félnőt gyerekeik vannak, már unokáik is de nem akarnak gyülekezetbe járni, élvezik a világi életet, de a többi tagnál is ez van, nem tudják nevelni a gyerekeiket, pedig igyekeznek a világi dolgoktól távol tartani őket, Tv-től internettől mobiltól, az iskolából is tanórák után házzá kel jönniük, nem maradnak napköziben, otthon nevelik őket, de az eredmény ugyanaz mintha világi családok lennének, miért van az új generációkban ez az érdektelenség, a személyes példaadás mindég megvan, de szinte eredménytelenül, korábban szinte automatikus volt a gyerekek keresztelkedése, sokszor tizenévesen kérték, de most ilyen nincs de még felnöt sem, mi lehet az oka
2019. febr. 11. 04:21
1 2 3
 21/30 Alain Delon ***** válasza:
18: Ennyire sikeres a Bálint gazda, hogy törölték is a válaszát? Nekem privátot írt felbőszülésében.
2019. febr. 11. 18:48
 22/30 Alain Delon ***** válasza:
93%
15: De bele lehet. Épp ezért akarják már az óvodásokra rátukmálni a vallást. Az olyan kicsiknek beadják meseként, mert akkor a gyerek erre fogékony, és nagy eséllyel bele is ragad.
2019. febr. 11. 18:53
 23/30 anonim ***** válasza:
Mindenkinek saját kapcsolatot kell felépíteni Istennel. Anélkül nem megy.
2019. febr. 11. 18:57
 24/30 anonim ***** válasza:
54%
Mondd, cicaborsó, melyik istenről is kellene beszélni a gyerekeknek? Esetleg Zeusz? Netán Odin? Netalántán Thor? Jaaa, nem, hát persze, hogy a keresztényről, hiszen, mint tudjuk, csak az lehet az igaz, a Biblia is megírta. Álszent népség. Pfejj. Nem vagyok marxista, de a vallás tényleg a nép ópiuma.
2019. febr. 11. 20:26
 25/30 Rachel Warner ***** válasza:
Alain Delon Én spec magamból indultam ki,vallásosnak próbáltak nevelni,de kicsiként sem hittem el egy betűt sem. Aztán felnőttként külső ráhatás nélkül megjelent bennem egy morzsányi hit,de kb másfél éve annak is vége lett. Én csak azt akartam ezzel mondani,hogy amíg hittem és úgy jártam gyülibe,az egész más volt,mint a nevelt hit. Az igazi hitre magától talál rá az ember,persze én is mondtam gyerekként a misén az imát,meg gyóntam is,de fogalmam nem volt róla,hogy egyáltalán miről beszélek. Ez meg így nem hit,hanem csak egy berögzött szokás. Arra a rövid időre,amíg hittem,tényleg megfogott valami és ha nem is tartott addig,de az volt az igazi hit,nem az,amit gyerekként műveltem. Ezért nem is vagyok a belenevelés híve,aki akar,az higgyen,de akkor hagyjuk meg neki azt az örömöt,azt az egy szépségét a dolognak,hogy ő "győződhetett" meg róla.
2019. febr. 11. 20:49
 26/30 anonim ***** válasza:
81%

"pedig igyekeznek a világi dolgoktól távol tartani őket, Tv-től internettől mobiltól, az iskolából is tanórák után házzá kel jönniük"

A rohadt büdös kölkök! Ha így se lesz belőlük jó hívő, akkor csak a napi nadrágszíjjal véresre verés marad, az majd a megfelelő, ájtatos irányba fordítja a kis szemétládákat!

"mi lehet az oka"

Ma már kevésbé hatásos az agymosás, egyre kevesebben érzik úgy, hogy mesefigurák kitalált történetei alapján kelllene kialakítani a világnézetüket.

2019. febr. 12. 01:58
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Azt bírom hogy jönnek ilyen zoligyerek szintű megmondoemberek és ideröfögik hogy mesekönyv meg mesefigura.

Csak megsúgom, hogy a hit nem intelligencia meg képzelőerő kérdése. Náladnál milliószor okosabb értelmesebb ember is mélyen hívő.

De tudom, minden úgy van ahogy te elképzeled több milliárd ember kepzelgésénél is erősebb.

2019. febr. 12. 06:53
 28/30 anonim ***** válasza:
43%

"Náladnál milliószor okosabb értelmesebb ember is mélyen hívő."

Hogyne!

AKKOR, ha pici gyerek korában belév... izé... nevelik.

2019. febr. 12. 09:02
 29/30 anonim ***** válasza:
75%
Sosem az számít, hogy ki mondja, hanem, hogy mit. Miért kellene igaznak tartani akár a Bibliát, akár más vallási könyvet, míg nem bizonyosul be annak az igaz volta? Tessék szíves tényeket és racionális magyarázatokat, bizonyítékokat mutatni, és garantálom, hogy az első között leszek, aki megtér.
2019. febr. 12. 15:21
 30/30 anonim ***** válasza:
50%
Nem találsz rá bizonyítékot mert nincs. A gyűrűk urara is kereshetsz bizonyítékokat arra se lessz, mert mese. A biblia korán bagdava..... Mind mind mesekönyvek. annyit sem érnek a szent könyvek, mint a papìr amire nyomtattàk
2019. febr. 12. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!