Mit gondoltok, mi a véleményetek a hitetlenek ről?
Figyelt kérdés
2019. febr. 9. 22:42
11/22 Rachel Warner válasza:
Helló,mi is emberek vagyunk! Mégis miért kéne rólunk külön véleményt formálni?
13/22 Fazon Egon válasza:
Nem tudom a 10-es válaszadó mire gondolt, mikor az 5-ös válaszára reagált! Talán ő nem szereti az emberi fajt?
14/22 fredike válasza:
Nézz körül ma Magyarországon. Állítólag keresztény kormányunk van. Azt viszont láthatod hogy egy szemernyi sincs bennük a keresztény erkölcsökből. Megértés, megbocsátás, a szegények felemelése, a betegek gyógyítása, az elesettek támogatása, a gyerekek védelme, az erkölcsös élet, a ne lopj parancsának betartása, a szeresd felebarátodat elvetése / ezért vannak még családon belül is sokszor konfliktusok/. Ha ez a keresztény ország akkor inkább maradok ateista.
15/22 Blénessy Béla Ferenc válasza:
Nincsen "hitetlen" ember. Mindenki azt hisz amire ismeretei segítik, azért különböző hitü emberek vannak mivel különbözik az ismereti- szint és irányzat.
16/22 anonim válasza:
Eléggé provokatív a kérdés és más célját nem is találok!
A hit nélküliség egy olyan elméleti fogalom, ami emberi agyban nem fordulhat elő. Olyan, mint az a bizonyos "pontszerű test". Még az ateizmus is egy rögzített hitrendszer.
Egyszerűen csak egy olyan fajta önigazolásról beszélhetünk, hogy "az én hitem jobb, mint a tiéd, tehát én több vagyok!" Megjegyzem, hogy ez tipikusan az a bizonyos Jézusi Ítélkezés! Csak azt tanácsolhatom, hogy mélyedj el a hitedben, amíg meg nem érted a más hitek követőit és el nem fogadod, hogy nem sokban különböznek tőled!
17/22 anonim válasza:
"Még az ateizmus is egy rögzített hitrendszer."
mert ezt egy kívülálló pontosan meg tudja állapítani
18/22 anonim válasza:
Szerintem a vallás nem más mint babona. De azért tiszteletben tartom más ember hóbortját, amíg nem bánt vele engem.
19/22 anonim válasza:
Mindenki hisz valamiben. Valaki Istenben, valakik pedig a pénzt,(meg amit nyújt) istenítik!
20/22 anonim válasza:
Szerintem az ilyen emberek, akik mindenre a választ a vallásban keresik, belül tökéletesen üresek. 0 önbizalom, nem találják a helyüket a világban, szegényes az énképük, nem várnak semmit a jövőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!