Segitett mar valaha rajtatok isten? (Tobbi lent)
Hogy Isten valóban segített e bármelyikünkön is, az az ember szubjektív érzésén múlik. Sokan állítják, állíthatják, hogy igen, de ez csak az egyén szubjektív véleménye, amely lehet igaz, vagy lehet hamis. Így azt állítom, lehet segített, de lehet, hogy nem, csak én azt hittem. Ez persze nem zárja ki azt, hogy Isten tud segíteni, vagy segített e, csak pusztán fontosnak tartom tisztázni ezeket a dolgokat.
Úgy hiszem, hogy a Bibliában bemutatott Isten akkor tudja az ember bocsánatkérését elfogadni, ha azt az ember őszintén, és szívéből kéri. Fontos, hogy a megbánás ne abból adódjon, hogy az ember menekülni akarjon az általa létrehozott fájdalmas állapotból, hanem a megbánása mindenféle feltételektől mentes legyen. A megbánás ne azért történjen, hogy Isten a megteremtett rossz helyzetből kihozzon, mert azt úgy is megteszi, ha látja az ember őszinte megbánását, hanem azért, mert valóban megbánta, és megértette a döntései következményeit, és elfogadván a negatív helyzet minden velejáró fájdalmát, önző kéréseitől mentesen Isten előtt alázatot gyakoroljon.
Jézus azt mondta. "
„De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” (Mt 6,3"
Így tehát az ember, ha Isten országát keresi, tehát a megbánása, és jövőbeli cselekedetei az Isten országának erkölcsi, morális, és szeretet állapotának iránya felé fordulnak, akkor Isten kérés nélkül is, megoldásokat fog nyújtani az ember felé.
Még egyszer szeretném hangsúlyozni. Véleményem szerint a megbánást csakis úgy tudja Isten elfogadni, ha az ember, nem azért kéri a megbocsájtást, mert nem bírja a saját maga által kreált fájdalmas, pusztító helyzetet elviselni, hanem mert megértvén a döntései következményeit, akkor is Isten irgalmát kéri, ha Isten ennek ellenére sem segítene a helyzetből megoldást adni. Tehát ne az önzőség vezesse az ember kérését.
Nem.
A sikereim magamnak és a politikai helyzetnek köszönhetem.
Igen.
Nekem rengetegszer Segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!