Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet Jehova Tanúi közül...

Hogy lehet Jehova Tanúi közül kilépni ha ott a család?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és elegem van gyűlölöm őket undorítóak, külön lakok mert otthon már nem bírom ezt. Keresztelkednem is azért kellett 15 évesen mert nem volt választásom de ha ki lépek a szüleim többet nem beszélnek velem. Valaki járt már így?
2019. febr. 4. 18:03
1 2
 11/15 Novist ***** válasza:
Ha ki akarsz lépni a szervezetből, írj egy levelet a fiókhivatalnak és írd meg benne, hogy melyik gyülekezethez tartozol. A gyülekezetben egy két héten belül bejelentik, hogy nem vagy már Jehova Tanúja. Ettől kezdve a gyülekezet tagjai távolság tartók lesznek. De a családod tagjai ugyan úgy tarthatják veled a kapcsolatot mint rég, csak szellemi dolgokról nem beszélgethetnek veled. Ha a szüleid rendesek, tartani fogják veled a kapcsolatot. Én is ebben a cipőben járok és a család részéről semmi gond. Azt mondták, hogy ugyanúgy a fiuk és a testvérük vagyok. A családom tagjait a vének részéről sem éri semmi negatív dolog.
2019. febr. 5. 15:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Bár én más okokból különültem el, mint szimpla undor a Jt-ktől, én is kb 20 voltam, amikor meghoztam ezt a döntést. Egyébként hozzád hasonlóan szintén külön éltem a családomtól (de már együtt az akkori párommal).

Én azt tanácsolom, hogy ha tudod, hogy el fogod hagyni a szektát, akkor adj magadnak időt és készülj fel rá előre (#kettősélet). Nekem két évembe telt, mire mindent úgy tudtam szervezni a magánéletemben, hogy ha kilépek, és elvesztek mindenkit (család, gyülekezeti "barátok"), akkor is meg tudok állni a lábamon anélkül, hogy összemolanék. Szerintem legtöbben ott szúrják el a kilépéssel, hogy hirtelen döntenek így, és amikor megszakad minden kapcsolat, akkor egyedül gyengének érzik magukat és ezért sírva visszafutnak a szektába. Mivel a szekta tanai pont arra játszanak, hogy magányos leszel, és ha másért nem is, ezért vissza fogsz térni hozzájuk, pontosan ez ellen kell tenned valamit. Kezd el leépíteni a gyülekezeti "barátságokat" és fokozatosan maradj el szervezeti életből (személyesen is ismerek ilyet). Ezzel párhuzamosan előre ki kell építeni azt a - Jt terminológiával élve - "világi" baráti kört, esetleg találni magad mellé egy társat, aki melletted áll akkor, amikor borul a bili és mindenki elhagy. Szintén jó, ha van vmi olyan hobbid, vagy elfoglaltságod, amibe menekülhetsz az első időkben (kb. első fél-egy év) amik kikapcsolnak és segítenek átlendülni a dolgokon. Nekem ez az utazás volt. :)

6 éve nincs kapcsolatom a családommal és ha nem lennének mellettem azok a barátaim, akikkel a felkészülésem időszakában hozott össze az élet, ill. ha nem volna mellettem a párom és a családja, akik sajátjukként szeretnek, akkor biztos jobban megviselt volna, hogy elvesztettem mindenkit, akiket az életem első évtizedeiben fontosnak hittem. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj. :)

2019. febr. 10. 14:22
 13/15 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Keresztelkednem is azért kellett 15 évesen mert nem volt választásom"

Választás mindig van! Én 12 évesen keresztelkedtem JT-ként, JT családból! Már évek óta nem vagyok JT, de a keresztelkedésem azóta is érvényesnek érzem, mint keresztény és hívő! A JT szüleim ismertettek meg és szerettették meg velem örökre az Atyát, a Mindenhatót. és fiát, Jézust, a Megváltót! Nem vagyok már JT, mert sok butaságot tanítanak, amivel nem értek egyet, de a fentebbiekkel igen. Mióta eljöttem JT-től, azóta sem csatlakoztam egyetlen vallásfelekezethez sem, mert szinte mindegyiket hamisabbnak tartom JT-nél, de hívő maradtam, az is leszek, míg lélegzem. Szeretem az ATYÁT és JÉZUST! Ők adnak örök életet, nem más!

2019. febr. 10. 19:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Éppenséggel nem szoktak a JT-k Atyázni meg Fiúzni hanem Jehovázni nem? Mégis a többi vallás hamisabb szerinted. 😲
2019. febr. 11. 11:14
 15/15 lilla64 ***** válasza:
Nem hamisabb egyik sem a JT.nevű szervezetnél.Én is odatartoztam valamikor,most Római Katolikus vagyok és nagyon jól érzem magam ebben a tanúk által sokat szidott vallásbanNa de mindenki maga tudja, én nem védem a JT.nevű gittegyletet,örülök,hogy megszabadultam
2019. febr. 12. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!