Hogy lehet Jehova Tanúi közül kilépni ha ott a család?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok és elegem van gyűlölöm őket undorítóak, külön lakok mert otthon már nem bírom ezt. Keresztelkednem is azért kellett 15 évesen mert nem volt választásom de ha ki lépek a szüleim többet nem beszélnek velem. Valaki járt már így?
Ha a szüleid szeretnek téged, akkor utána is biztos szeretni fognak, még ha nem is tetszik majd nekik lépésed. Ha ezért kiutálnak majd téged, akkor örülj nekik, hogy nem olyan képmutató álkeresztény emberek vesznek téged körül. Ez az ő próbájuk is egyben.
2019. febr. 4. 18:07
2/15 anonim válasza:
Vállald be! Inkább veszítsd el a bolond szüleidet, mint hogy egész életedben önfeladó módon boldogtalanságban, képmutatásban maradj.
2019. febr. 4. 18:21
3/15 anonim válasza:
Olvasd a másik millió ugyan ilyen kérdés válaszait.
20 éves vagy! (Ugye?) Azt csinálsz amit akarsz.
Amúgy meg örülj hogy megkereszteltek. Ha kiléptél szerezz egy nem Jehovás Bibliát (lehet megmásítottak benne valamit), és olvasd, értsd meg miről szól valójában a kereszténység!
Ugyanis úgy tűnik a szüleid sem értik. Meséld el nekik a tékozló fiú történetét, az is bizonyítja, hogy nem kéne befenyíteniük neked. (Persze tudom hogy abban a történetben Isten a szülő, de most pont jól jön valós szülő-gyermek kapcsolatban.
2019. febr. 4. 18:34
4/15 anonim válasza:
"Amúgy meg örülj hogy megkereszteltek."
Miért örüljön? Nem abban a keresztségben részesült, amit Krisztus elrendelt, hogy a Szentháromság nevére kereszteljenek embereket az apostolok. A jehovásoknál valami teljesen más keresztség van, tehát keresztény szemszögből jelenleg nem megkeresztelt.
2019. febr. 4. 18:37
5/15 anonim válasza:
Utolsónak: bocsánat, ezt nem tudtam.
2019. febr. 4. 18:40
6/15 anonim válasza:
Azzal törődj, ami NEKED jó. Ha a szüleid emiatt kitagadnak, akkor tudni fogod, hogy milyen rémes emberek.
2019. febr. 4. 18:42
7/15 anonim válasza:
Miért lett töröltetve a válaszom? Melyik aljaslelkű tanúnak nem tetszett?
2019. febr. 4. 19:15
8/15 anonim válasza:
Keresd rá a neten. Úgy tudom, több cikk és videó is megjelent ezzel kapcsolatban.
2019. febr. 4. 23:29
9/15 anonim válasza:
S mi a legellenszenvesebb?
Amúgy ez a kitagadásos gyakorlat is csak bizonyitéka annak, hogy szekta. Ha már külön laksz a szüleidtől úgy is akkor nem nagyon lesz zavaró.
2019. febr. 5. 04:45
10/15 lilla64 válasza:
Bizony nehéz.Nagyon kellemetlen amikor a szülők nem állnak szóba veled,mert nem akarsz tovább élni abban a lehetetlen szervezetben.Évek teltek el,amig ismét rendeződött a kapcsolat.Igaz most ők se járnak a gyülibe,elegük lett a zaklatásból amit azért kellett elviselniük,hogy mi a tesómmal kiléptünk
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!