Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj, ha nem tudom, hogy mikor...

Baj, ha nem tudom, hogy mikor tértem meg?

Figyelt kérdés
Átadtam az életemet az Úrnak, de nem tudom, hogy mikor történt ez, mert többször is megígértem neki, hogy változok, de semmi nem történt, csak mostanában kezdek változást érezni, de nem tudom, hogy mikor születtem ujjá és még mindig elbukok. Van más is így ezzel?
2019. jan. 31. 09:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

Jézus így tanított:

Lukács evangélium 13,1-3:

Ez alkalommal voltak ott néhányan, akik hírt hoztak neki azokról a galileaiakról, akiknek vérét Pilátus összekeverte áldozatuk vérével.

Erre válaszul azt mondta nekik: - Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak az összes többi galileainál, mivel ez történt velük?

Dehogy - hanem azt mondom nektek: ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképp el fogtok veszni!

Vagy talán azt hiszitek, hogy az a tizennyolc, akikre rádőlt a torony Siloámban, és agyonütötte őket, többel volt adós, mint az összes többi ember, aki Jeruzsálemben lakik?

Dehogy - hanem azt mondom nektek: ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy el fogtok veszni!

Péter apostol tanítása:

[Ezeket] pedig mikor hallották, szívükben megkeseredének, és mondának Péternek és a többi apostoloknak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak?

Péter pedig monda nekik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

2019. febr. 1. 22:33
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

További idézetek a Szentírásból a megtérésről:

Ézs 55,7 hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember!

térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.

Jóel 2,12–13 De még most is így szól az Úr: térjetek meg hozzám teljes szívvel, böjtölve, sírva és gyászolva! szíveteket szaggassátok meg, ne a ruhátokat, úgy térjetek meg Istenetekhez, az Úrhoz!

Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és visszavonhatja még a veszedelmet!

A megtérés az Újszövetségben a legtöbbször Jézus Krisztussal való találkozás után történik, arra válaszul. Így történt ez Saul esetében is:

Apostolok cselekedetei 9

Saul megtérése és első élményei Damaskusban és Jeruzsálemben

Apcs 9:1 Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz, >>

Apcs 9:2 Kére ő tőle leveleket Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, kik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe. >>

Apcs 9:3 És amint méne, lőn, hogy közelgete Damaszkuszhoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből: >>

Apcs 9:4 És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala neki: Saul, Saul, mit kergetsz engem? >>

Apcs 9:5 És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, akit te kergetsz: nehéz neked az ösztön ellen rugódoznod. >>

Apcs 9:6 Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig [monda] neki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják neked, mit kell cselekedned. >>

Apcs 9:7 A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva. >>

Apcs 9:8 Felkele azonban Saulus a földről; de mikor felnyitá szemeit, senkit sem láta, azért kézenfogva vezeték be őt Damaszkuszba. >>

Apcs 9:9 És három napig nem látott, és nem evett és nem ivott. >>

Apcs 9:10 Vala pedig egy tanítvány Damaszkuszban, névszerint Ananiás, és monda annak az Úr látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram! >>

Apcs 9:11 Az Úr pedig [monda] neki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utcába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert íme imádkozik. >>

Apcs 9:12 És látá [Saulus] látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá és kezét reá veté, hogy lásson.

Apcs 9:13 Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a te szentjeidet Jeruzsálemben: >>

Apcs 9:14 És itt [is] hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik a te nevedet segítségül hívják. >>

Apcs 9:15 Monda pedig neki az Úr: Eredj el, mert ő nekem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izrael fiai előtt. >>

Apcs 9:16 Mert én megmutatom neki, mennyit kell neki az én nevemért szenvedni. >>

Apcs 9:17 Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, aki megjelent neked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyíljanak és beteljesedjél Szent Lélekkel.

2019. febr. 1. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!