Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az üdvözülés...

Mit jelent az üdvözülés kifejezés?

Figyelt kérdés

Nem vallásosok számára is érthető válaszokat kérek leginkább. Kerüljük a vallásos szakzsargont, jó?

Köszi előre is! Az értelmes válaszokat felpontozom.

2019. jan. 28. 06:36
1 2
 11/19 Karena26 ***** válasza:

Nagyon meglepett néhány válasz. Azt hittem, mindenki úgy tudja, mint ahogy én. :D

Na jó, próbálom összeszedni, amit én tudok az üdvösségről:

Mindenki üdvözül, aki újjászületik, és haláláig nem tagadja meg tudatosan a hitét.

Ki születik újjá? Mindenki, aki teljesíti az Isten által a Bibliában rögzített feltételeket:

1. Elfogadja Krisztus véráldozatát és megváltását magára nézve.

2. Élő bibliai hite van az alapvető Újszövetségi kijelentésekre alapozva, amit hangosan, nyilvánosan ki is mond, majd ezután

3. Bemerítkezik

Ő letéve a földi halandó testét az elragadtatáskor feltámad testben, és felmegy Krisztushoz, vele marad, majd Krisztus második eljövetelekor vele együtt visszatér, és Krisztussal uralkodik a földön az 1000 éves Birodalom idején, majd az Utolsó Ítéletkor nem kell a többi hitetlennel megítéltetnie az Igaz Bíró előtt, mert rá a Kegyelem Királyi Székénél, Jézusnál vár "jutalmazós ítélet" a hitbeli cselekedetei alapján.

Az üdvözülés megmenekülést jelent a második haláltól, a szellemi haláltól.

2019. jan. 30. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:

"Azt hittem, mindenki úgy tudja, mint ahogy én. :D"

Meg van rá a halvány esély, hogy nem mindenki ugyan abba a szektába jár, mint te. :)

2019. jan. 30. 16:51
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a mély és szofisztikált válaszokat. Továbbra is figyelem a kérdést, hátha.
2019. jan. 30. 17:03
 14/19 Bükkfafej válasza:
Átmész a szomszédhoz, és vagy üdvözülsz, vagy nem.
2019. febr. 17. 22:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Figyelem a válaszokat továbbra is.
2019. febr. 18. 06:18
 16/19 pelgrim ***** válasza:
27%
Maradok amellet amit korábban már írtam (# 3/), hogy ez a kifejezés szerintem a tudat vagy (ön-)tudat egy bizonyos állapotára vonatkozik. Néhányan említették, hogy az üdvözülés a mennyekbe jutást jelenti, egy helyesen megélt élet után, de vajon mi más lenne a mennyország mint a tudat egy bizonyos állapota? Menny és a Pokol a tudat szélsőséges állapotai, nem földrajzi helyek és mindkettőből kaphatunk kostolót a jelen életünkben. Hozzátenném még azt, hogy az üdvösség a tudatnak nem kiérdemelt, hanem elért (érett lelkek) állapota.
2019. febr. 18. 10:01
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

Tudtommal az üdvösség a keresztény terminológia része, ezért nem értem, hogy mi értelme az általad propagált ezoterikus tanokra ráhúzni. Kicsit olyan, mintha a megvilágosodás szinonimájaként használnád, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az üdvösség egy igen jóldefiniált szó, semmi közé a tudatállapothoz.

2019. febr. 18. 10:07
 18/19 anonim ***** válasza:
Isten, Jézus megdicsőülésében mutatta be az emberiségnek az üdvösség teljességét. A mi megtestesülésünk óta van valaki, aki elnyerte az isteni életben való részesedés teljességét, aki közvetíti felénk (Jn 1.16) mint elsőszülött a sok testvér között (Rom 8,29) és társörökösök (vagyunk az üdvösségében) (Rom 8,17).
2020. nov. 3. 06:06
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2020. nov. 3. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!