Mit jelent az üdvözülés kifejezés?
Nem vallásosok számára is érthető válaszokat kérek leginkább. Kerüljük a vallásos szakzsargont, jó?
Köszi előre is! Az értelmes válaszokat felpontozom.
Nagyon meglepett néhány válasz. Azt hittem, mindenki úgy tudja, mint ahogy én. :D
Na jó, próbálom összeszedni, amit én tudok az üdvösségről:
Mindenki üdvözül, aki újjászületik, és haláláig nem tagadja meg tudatosan a hitét.
Ki születik újjá? Mindenki, aki teljesíti az Isten által a Bibliában rögzített feltételeket:
1. Elfogadja Krisztus véráldozatát és megváltását magára nézve.
2. Élő bibliai hite van az alapvető Újszövetségi kijelentésekre alapozva, amit hangosan, nyilvánosan ki is mond, majd ezután
3. Bemerítkezik
Ő letéve a földi halandó testét az elragadtatáskor feltámad testben, és felmegy Krisztushoz, vele marad, majd Krisztus második eljövetelekor vele együtt visszatér, és Krisztussal uralkodik a földön az 1000 éves Birodalom idején, majd az Utolsó Ítéletkor nem kell a többi hitetlennel megítéltetnie az Igaz Bíró előtt, mert rá a Kegyelem Királyi Székénél, Jézusnál vár "jutalmazós ítélet" a hitbeli cselekedetei alapján.
Az üdvözülés megmenekülést jelent a második haláltól, a szellemi haláltól.
"Azt hittem, mindenki úgy tudja, mint ahogy én. :D"
Meg van rá a halvány esély, hogy nem mindenki ugyan abba a szektába jár, mint te. :)
Tudtommal az üdvösség a keresztény terminológia része, ezért nem értem, hogy mi értelme az általad propagált ezoterikus tanokra ráhúzni. Kicsit olyan, mintha a megvilágosodás szinonimájaként használnád, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az üdvösség egy igen jóldefiniált szó, semmi közé a tudatállapothoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!