Körülbelül hány embert öltek meg különböző vallások miatt?
Amikre főleg kíváncsi lennék:
Kereszténység
Iszlám
Hinduizmus
Buddhizmus
Szóval a legnagyobb vallások napjainkban.
Ha lehet, adjátok meg a forrásokat, ahonnan az infót szedtétek. Köszi!
"Lehet lehagyták hogy naponta 5 ezer."
Ha 500 évig működött és napi 5000, az közel 1 milliárd ember, hát nem vagy te normális öreg.
"Hát a matek nem erősséged."
Láthatóan neked sem.
Az iszlám terjeszkedés, majd uralom, több mint 7 évszázadon át tartott, amit folyamatos harcok kísértek. Sőt napinkig harcolnak. Azért egy évezred alatt csak összejöhet 80 millió áldozat a két oldalon. Egyébként csupán a Mogul birodalom lakkossága 110-130 millió között volt fénykorában.
A forrást pedig nem én linkeltem, ráadásul nem keresztény, hanem valami ateista forrás, tehát elfogultsággal sem vádolhatod.
Szóval tulajdonképpen a kérdést nem lehet megválaszolni, mert keveset tudunk egyes eseményekről...? Mennyi az amit BIZTOSAN tudunk?
Oh és a jövőbeli válaszokban nem kérek:
-Rantokat, ventinget
-Veszekedést
-Off topic válaszokat
Mindenki azt írja meg, amit tud, és ha a másik válaszában hibát lát, azt higgadtan közölje, és javítsa ki. Köszönöm!
"Ha 500 évig működött és napi 5000, az közel 1 milliárd ember, hát nem vagy te normális öreg."
Irónia volt de látom ezt sem sikerült megértened.
Az iszlám vallás a 12. században jelent meg Indiában. Ekkor valószínűleg egész Ázsiában nem élt 80 millió ember. India pedig a 17. században érte el a 10 milliót. A Mogul birodalom egyrészt nem terjedt ki egész Indiára és nem járt folyamatos háborúval. Jelenleg az 1,3 milliárdból 80% hindu.
" forrást pedig nem én linkeltem, ráadásul nem keresztény, hanem valami ateista forrás, tehát elfogultsággal sem vádolhatod. "
Ez nem forrás csak egy gagyi ateista oldal ami semmiféle hivatkozást nem ad. Utánanéztem a neten ennek a 80 milliónak. A dzsihádfigyelő nevű iszlámellenes szennylap terjeszti ezt a hülyeséget, a hozzád hasonló igaz keresztények pedig ész nélkül beveszik.
"Szóval tulajdonképpen a kérdést nem lehet megválaszolni, mert keveset tudunk egyes eseményekről...? Mennyi az amit BIZTOSAN tudunk?"
Pontos választ nem lehet adni. Amit biztosan tudunk, az alapján szerintem a keresztény vallás miatt haltak meg a legtöbben. Kezdeti időszakot kivéve, erőszakkal terjesztették és nem tűrtek meg semmilyen más vallást.
"Bizonyára egy külföldi fórumon a dzsihádfigyelőről fogják az információt szedni. Vicces srác vagy te."
A dzsihádfigyelőt egy zsidó szerkeszti és Izraelből pénzelik. Ugyanez a 80 millió felbukkan a Bill Warner féle, szintén iszlámellenes oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!