Ha katolikus vagyok, hogyan térhetek át az ortodox kereszténységre?
Katolikus vagyok és nem túl vallásos azon kívül, hogy hiszek Istenben és a megváltó Jézusban, és egyet értek a az egyház konzervatív társadalmi nézeteivel, de szeretném felvenni az ortodox hitet mert az ő teológiájuk, nézeteik, és liturgiáik a katolikusnál is jobban tetszenek.
Hogyan lehetek ortodox? (budapesti vagyok)
"A 3-as is jól látja a dolgokat, ha a Katolicizmus nem lesz újra egy "népegyház", mint régen, amiben akár egy maffiózót, prostit, vagy ateistát is szívesen látnak, akkor tényleg egy Jehovás szekta lesz belőle hamarosan."
A 3-as veled ért egyet, azért gondolod, hogy "jól látja". :D Ilyen egyszerű... Érzelmek alapján ítélsz, itt a kérdés alapján is, "mert a liturgia jobban tetszik". Amivel egyetértek, nagyon szép egy pravoszláv szertartás, de azért ez a vélemény nem tükröz megalapozott gondolkodást.
A második felére reagálva: én személyesen ismerek katolikus szerzetesnővért, aki a rendtársaival egész konkrétan prostituáltakat, lányanyákat és a gyermekkereskedők áldozatait szedik össze. Egy védett házat biztosítva számukra, ahol a lelkükkel is foglalkoznak. Elég kemény sztorik és sorsok vannak... Ha az ortodox egyház is csinál ilyesmit, akkor én azt nagy örömmel hallom. Ez a krisztusi út. Emellett a katolikusat és ortodoxokat a közös teológiai gondolkodás is összeköti, mint a közös hitvallás, Krisztus valós jelenléte az Eucharisztiában, az apostoli folytonosság, a szentségek megléte, stb. Ezek azok, amik miatt egy katolikus, vagy akár egy ortodox sose lesz jehovista...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!