Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lelkiismeret és bűnmegvallás....

Lelkiismeret és bűnmegvallás. Isten irgalmát szeretném kerni, melyik részt olvassam a Bibliában? (Újszövetség)

Figyelt kérdés

Nagyon nagy a lelkiismeretem mert bűnt követtem el és nem győzöm Isten kegyelmet kerni imáimban.... mégis ha olvasom a bibliát nyugodsag van rajtam.

Hogyan tudnám jobban megbánni a bűnöm?

2019. jan. 12. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Menj el gyónni és imádkozz vétkeid megbocsátásáért.
2019. jan. 12. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Néhány rész ezzel kapcsolatban:

Jn 20,21-23

Mt 18,18

2Kor 5,18

Jak 5,14-16

2019. jan. 12. 20:48
 3/5 anonim ***** válasza:
44%

A bünök megbocsátása egyededül csak Jézus Krisztus megváltói munkája miatt lehetséges.Azért mert Ő volt az aki az emberiség összes bünét magára vette.Mert Ő volt az,akinek a vére ártatlanul lett kiontva,mert semilyen bünt soha nem követett el. A legfontosabb dolog az,hogy az ember az életében megismerje és elfogadja azt a hatalmas kegyelmet,amit Jézus Krisztus értünk elvégzett.

Ha te már elfogadtad Istennek ezt a hatalmas kegyelmét,a megváltást akkor már jogod van bünbocsánatot kérni.Nem kell leélned úgy az életedet,hogy mardos a büntudat.És nem kell ugyanazért a bünödért többször bünbocsánatot kérni.Mert ha így teszel,akkor nincs abban hited,hogy Isten neked már megbocsátott.

1 János 1/9

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

1János 2/1Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.

2/2

És ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is.

Ha bővebben érdekel ez a téma,akkor kérlek nézd végig ezt a videót. https://www.youtube.com/watch?v=6knZk6TXLI4

2019. jan. 13. 09:40
 4/5 A kérdező kommentje:
És honnan fogom tudni hogy megbocsátott nekem?
2019. jan. 13. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

"És honnan fogom tudni hogy megbocsátott nekem?"

Isten bőkezü a megbocsátásban.Mert ha nem így lenne akkor nem küldte volna el Jézus Krisztust hogy a mi büneinkért meghaljon.Ha elolvasod a Lukács evangéliumban 15/11-32-es igerészt te is látni fogod,hogy Isten meg akar nekünk bocsátani.A történet lényege,hogy a kisebbik fiú dobzódva élt.Később felismerte hogy rossz életet élt,de mégis tudta mondani az ő atyjának,hogy 15/21

Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened; és nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hivattassam !

És nézd csak meg,hogy hogyan cselekedett a fiú atyja ezután

Lukács evangéliuma15/22

Az atyja pedig monda az ő szolgáinak: Hozzátok ki a legszebb ruhát, és adjátok fel rá; és húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábaira!

23

És előhozván a hízott tulkot, vágjátok le, és együnk és vígadjunk.

24

Mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett, és megtaláltatott. Kezdének azért vígadni.

Látod a mi Mennyei Atyánk is így viszonyul hozzánk amikor néha elrontunk dolgokat.Mert néha bizony megbotlunk,de az a kérdés,hogy tudjuk e azt mondani amit a kisebbik fiú és hajlandóak vagyunk e ebből megtérni?

És ahogy már írtam,az 1János 1/9-ben

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

A Biblia Isten kinyilatkoztatott szava.2Timóteus 3/16

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.

És keresztényként hinnünk kell a megbocsátásról szóló Igékben is.Mert ha az összes többit elfogadjuk,de a megbocsátásról szóló igéket nem fogadjuk el,akkor nem fogunk tudni szabadulni a büntudattól.Úgy kell tennünk,ahogy Pál apostol is tett.Filippi 3/14

De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtvén, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékik dőlvén, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.

2019. jan. 13. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!