Szerinted Istennek milyen tulajdonsgáokkal kell rendelkeznie?
14:12 vagyok!
Isten vagy élet soha sem büntet, ezt jó ha tudjuk. Az ember bünteti saját magát Istenről, Életről és Világegyetemről alkotott téveszméi folytán...ugyanis gondolatai teremtő erejűek, így tehát megteremti saját nyomorúságát.
A pokolra nem Isten küld...hanem te saját magad. Bár ez nem is egy hely.
üdv
25/F
LastOne.Left
18:34-es vagyok:)
Én nem a Biblia istenéről beszélek, hanem arról a minden vallás felett álló Istenségről, akiben én hiszek. tulajdonképen én Istennek és Istennőnek hívom Ő(ke)t, de nem akartam ezzel bekavarni, a lényeget szerintem így is meg lehet érteni ?:)
Sziasztok!
Kedves Kérdező, azt kérdezed a kommentedben, hogy vajon a hívők hány százaléka fél Istetnől a pokolra kerülés miatt?
Valamint azt a vádat fogalmazod meg a bibliai Isten pokolra küldi az embert ha az nem fogad szót, ezért paradoxon azt állítani, hogy jóságos, irgalmas.
Ha alaposabban ismernéd a Bibliát, magad is meggyőződhetnél róla, hogy a Biblia azt tanítja, hogy minden ember aki meghal a pokolba kerül, ugyanis a pokol és a sír váltófogalmak a Bibliában. Így, ha valaki meghal, az a sírba kerül, és addig teljesen öntudatlan állapotban van, amíg Isten újra életet nem ad neki a feltámasztás által. A Biblia szerint minden ember fel fog támadni! A Biblia ugyanis különbséget tesz első és második halál között. Éppen ebben van Isten jósága és irgalma, hogy senkitől nem veszi el az élet lehetőségét igazságtalanul. Azonban azt be kell látnod, hogy attól aki nem fogadja el Istentől az örök életet azáltal, hogy visszautasítja ezt cselekedetei által, Isten jogosan veszi el az örök életet. A második halál ezt jelenti, és semmi többet. Nincs örökké tartó szenvedés a pokolban...és egyéb emberi találmány amivel riogatják egyesek az embereket.
Üdv. Péter
Erdekes modon a legtobb ember ossze van zavarodva, hiszen nem tudja osszeegyeztetni a szeretet Istenet a pokol tanitasaval. Ez ertheto, hiszen egyetlen szereto apa sem tenne a kisgyermeke kezet az ego tuzbe, barmilyen rosszat is tett az...
A pokoltuz tanitasa nincsen benne a Bibliaban, ahogyan a purgatorium sincsen es a pokol tornaca sincsen(ez utobbit erdekes modon tobb evszazad utan kivettek a katolikus apaptanitasokbol).
Tehat a Bibliaban megfogalmazott Isten, akinek a neve Jahve, vagy mas forditasok szerint Jehova,pl. Karoli, Teljesen a szeretet Istene, akiben nincsen igazsagtalansag, egyenes es igaz Isten.
A Bibliai jelenesek konyve szemleletesen leirja Isten 4 fo tulajdonsagat, 4 allat felhasznalasaval.
Ezek a tulajdonsagok jellemzik Draga Istenunket.
1. bika = A bibliai idokben a bika volt a legerosebb igavono, haztartasokban hasznalt allat, talaloan jelkepezi Isten vegtelen hatalmat, amivel mindent megteremtett es amivel mindent fenntart.
2. oroszlan = Az oroszlan mindamellett, hogy rendkivul eros, rendelkezik egy meg rajellemzobb es vonzobb tulajdonsaggal, az igazsagossaggal; mielott vadaszni indul a him oroszlan elorditja magat, hogy lehetoseget adjon aldozatanak a menekulesre. Talaloan jelkepezi az oroszlan Istenunk tokeletes igazsagossagat.
3. sas = A sas legfobb tulajdonsaga, hogy kepes nagyon nagy magassagbol is meglatni a fuben ugralo nyulat, vagy a kis egeret is. Eles a latasa. Hozza hasonloan a Teremto Isten, rendkivuli eleslatassal, masszoval bolcsesseggel rendelkezik, elore latja a dolgok kimenetelet.
4. ember = Az ember a Foldon az egyeduli leny aki kepes szeretni. Mindez azert van, mert a Biblia szerint Isten a maga kepmasara teremtette az embert. Isten hatartalan szeretete az eletunk minden teruleten megnyilvanul.
De most azt kerdezheted kedves kerdezo, hogy akkor ok nincs pokol, nincs tisztitotuz, de ha Isten szeret, miert nem allitott meg mar eddig a szenvedest...?
Ha elorelato es bolcs Isten vajon nem latta elore az emberek szenvedeseit?
Ha hatalmas nem tudja megallitani a rosszat?
Es ha igazsagos miert van az, hogy a jo emberek szenvednek?
Ezekre a kerdesekre mind tokeletesen kielegito es vigasztalo valasz van a Bibliaban, nem homalyos, hanem tiszta valasz. Ha szeretned megtudni a valaszokat irj privatot! Szia
09:10 nek!
Pontosan azért nem tesz semmit Isten mert szeret...és a szeretetbe beletartozik a türelmesség...s mivel tud mindent az Úr. így azt is tudja, hogy az ember nem válik nem létezővé, csak tapasztalja a halált. Ez ami itt folyik a Földön, ez a mi leckénk emberek. Nekünk kell felismerni a dolgokat, s nem ölbe tett kézzel várni a halált, hogy majd eljön az Úr és feltámaszt...megkérdezi, hogy jössz e véle, és beültet a jobbjára. :)
üdv
25/F
Isten = alfa és omega, kezdet és vég.
Egy olyan szubsztancia, amelyben megvan minden tulajdonság, jó és rossz egyaránt. Ennek egyszerű alátámasztása az Ember, melyet saját képmására teremtett. Hiszen az ember képes csodálatos dolgokra: szeretetre és önzetlenségre; de ugyanígy pusztíthat és gyilkolhat. A döntés joga, ami az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!