Szerinted Istennek milyen tulajdonsgáokkal kell rendelkeznie?
Isten türelmes,ISten jóságos,
Isten nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel.
Isten nem szűnik meg soha.
Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13. fejezetéből vannak a gondolatok. A bibliai Isten egyenlő az IStennel, mert ISten EGY van. :o) Persze megértem, ha nem szívesen hallunk a bibliáról, ahogyan azt bemutatják, vagy beszélnek róla. :o) A fenti rész, amit a szeretet himnuszának is szoktak nevezni, a legjobban mondja el, hogy ISten milyen, vagy milyen nem. A szeretet szó van behelyetesítve IStennel, hiszen a biblia szerint Isten a szeretet. A tökéletes Isten nem létezhet mint fogalom, mert akkor meg tudnánk fogalmazni, és Isten mindenek fölött való. MÉg a fogalmak fölött is. :o)
De a kérdésed messze a legjobb. Az ember csak úgy találkozhat igazán az emberekkel, és önmagával, de még Istennel is, hogy akarja őt (legalább egy kicsit) ismerni.
Üdv: Ildi
megbocsájtó,mindent elnéző,szerető,bölcs,okos,megbízható,nem korlátozó,jó útra figyelmeztető de nem erőszakos,semmit nem erőltet rám.
kb.ilyennek.
Szerintem olyan mint songoku.
Legyőzhetetlen és sokkal de sokkal jobb szívű mint az emberek.
Szia!
Szerintem egyszerű taljdonságokkal:
1. Örökkévalóság - az élet egyedüli tulajdonosa, minden teremtmény aki él csak általa kap életet
2. Mindenhatóság - mivel a teremtés általa valósul meg, így teljes hatalommal rendelkezik a teremtett dolgok felett
3. Szeretet - a létezést és a mindenhatóságot úgy gyakorolja, hogy felelősséget vállal minden teremtmény iránt.
Üdv. Péter
nagyon egyszerű a válasz.
önzetlen. a tiszta szeretet maga
örökkévaló és mindenható is, de az inkább képesség :D
üdv
25/F
Szeretetteljes és megbocsátó.
Éppen azért nem hiszek a pokolban. Szerintem isten célja az, hogy megmutassa nekünk a szeretetet, nem az, hogy örökre büntessen, ha hibázunk.
Írtátok itt páran hogy legyen jóságos, irgalmas. De közben a bibliai Istenről beszéltek. Azonban Ő pokolra küldi az embert ha az nem fogad szót.
Tehát gyakran úgy tünik nekem mintha valami paradoxon lenne ebben. Irgalmas, szeret mindenkit az Isten, megbocsájt, de a pokolból mégsincs visszaút. nem? De ekkor nem lehet irgalmas. Vagy akkor nem értem.
Vajon a hívők hány százaléka fél Istetnől a pokolra kerülés miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!