A dél-koreai jehova tanúi inkább börtönbe mennek a sorkatonaság helyett?
Jó, igen, az egészséges lemaradt. :D
Á nagyon cseles. Szóval azért a börtönt mégsem vállaják.
De nem tudom, nem vagyok Jehova tanúja. Csak egy lehetséges opciót írtam.
Ők sem egyformák: biztos van, aki a börtönt is vállalja, más meg kibújik alóla.
#4, ebben van valami, bár az ókorban Decius császár idején előszererettel trükköztek a keresztények azzal, hogy nem mutatták be a kötelező áldozatot a császárnak, mégis szereztek papírt róla, hogy megtették.
Én csak azt nem értem a tanúknál,hogy miért ellenzik ezt ennyire? Én sem vagyok sorkatonaság párti, jó, hogy nálunk már nincs, de könyörgöm, nem a háborúba kell menniük, nem kell embert ölniük, sőt, a rendőrséghez is mehetnek Dél-Koreában. Az végképp érthetetlen, hogy a rendőrséget is ellenzik.
#5, szerintem Észak-Koreában nem igazán vannak jehovások.
#7, köszönöm a válaszod, a közmunka Dél-Koreában nem opció.
#9, szerintem vannak azért, ott elég sok embert be tudnak hálózni a kereszténységből leszakadt szekták, hiszen az ottani emberek nagyon fogékonyak a kereszténység iránt, és mivel Korea nem rendelkezik túl nagy keresztény múlttal, nem igazán tudják sokan, hogy szektás vonulatba lépnek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!