Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ne öljem meg magamat?...

Miért ne öljem meg magamat? Miért higyjek tovább Istenben?

Figyelt kérdés
Keresztény vallású voltam jó sokáig,amikor is rávilágított sok mindenre az élet. Először is több rosszat kaptam az élettől mint jót. Sok rosszat megéltem és kitartottam a hitem mellett. Csak hogy voltak olyanok akik ezt a hitet arra használták fel rajtam,hogy kihasználjanak és beletapossanak a lelki világomban. Volt olyan emberek az életemben akik számomra fontosak voltak és arra gondoltam talán ez Isten ajándéka,de ahogyan elkezdtem reménykedni,ezek az emberek kiléptek az életemből. Egyszerűen semmi jót nem kaptam az élettől. Semmi löketet,semmi reményt,hogy majd szent életem lesz és ez talán bizonyíték arra hogy higyjek Istenben. De sajnos ahogyan tapasztalom Isten nincs. Erre rávilágított a sok rossz ami történt velem. Akkor is bűn az öngyilkosság,ha az ember csak szenvedéseket élt meg ? Hálásnak kellene lennem,hogy Isten szenvedéseket adott nekem? Ettől hálásnak kellene lennem?
2019. jan. 1. 21:48
1 2
 11/18 jdfGabrella ***** válasza:
0%
Fogyatékoskent szuletsz majd újjá.
2019. jan. 2. 14:10
 12/18 KZitus ***** válasza:
48%

Szia

1. Azért ne öld meg magadat, mert másoktól kéred a döntésed(bármilyen) igazolását. Ha azt mondom(vagy más mondja) tedd meg, én leszek a hibás. Ha zt mondom ne tedd - akkor is!

Valaki egyáltalán nem hisz Istenben, mégsem merül fel benne ez a kérdés, mert nincsen kit hibáztatnia!

2. Ha EDDIG hittél volna Istenben, akkor ismernéd őt, és nem vádolnád fölöslegesen egy sor hazugsággal. Így nincsen értelme hinni Istenben. Ismerd meg, és akkor lesz okod rá. János17:3

2019. jan. 2. 14:18
 13/18 anonim ***** válasza:
38%

Még olyan szent emberek, mint Mózes vagy Illés is szenvedtek az élet nehézségeitől, és meg akartak halni egy ponton. De egy szent emberről sem lehet olvasni a Bibliában, aki végérvényesen elutasította az életét, bármilyen nehéz is volt, és megölte magát. Valahogy Isten kihozta őket a mélyrepülésből. Számodra is ezt kívánom, fogadd el, keresd a segítséget. Talán egy értelmes pszichológus többet tudna segíteni, mert meglehetősen eltorzultnak tűnik, amit írsz, mintha neked 0% felelősséged lenne abban, amiben vagy, és csak mások mindenért a felelősek. Inkább depressziósnak tűnsz, aki mindent sokkal sötétebbnek lát a valóságnál.

Őszinte ima, kitartás, remény, hit.

Ha tényleg elviselhetetlenül rossz a helyzeted, akkor a jövőben csak jobb lehet! Már csak ezért is érdemes élned!

üdv

Stefán

2019. jan. 2. 16:24
 14/18 anonim válasza:
0%
Nincs itt semmiféle isten ezt tudja legbelül mindenki.. magad alakítod az életed😉
2019. jan. 2. 16:42
 15/18 anonim válasza:
csak változtass a hozzáállásodon🙂 legyél 1 kicsit kimértebb mindenkivel😉
2019. jan. 2. 16:49
 16/18 Ozmium42 ***** válasza:
Gyere, sírj a vállamon. A másik oldalon.
2019. jan. 2. 18:27
 17/18 anonim ***** válasza:
A Kereszténység pont nem a gazdaságról és a jólétről szól, hanem arról, hogy ki kell tartani Isten mellett még a szenvedésben is. Jób könyve pont erről szól. A Sátán többször megveri Jóbot, ő kitart Isten mellett. Ajánlom, hogy olvasd el. Üdv
2019. jan. 6. 21:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja és igen az öngyilkosság akkor is bűn
2019. jan. 6. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!