Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki az itt aki megtalálta a...

Ki az itt aki megtalálta a hitét és kondíció nélkül hisz Istenben?

Figyelt kérdés
2018. dec. 13. 12:32
 1/3 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha az "itt" után vesszőt teszel, akkor emelem kezemet:-)

"...kondícoó nélkül hisz Istenben?" részt nem teljesen értem. mert a hitemet allandóan és folyamatosan "edzenem" kell ahhoz, hogy el ne veszítsem. Állandóan erősíteni kell a hitünket. Ezt kérte egy férfi is Krisztus idejében. „Hiszek! Segíts, hogy erősebb legyen a hitem!”Márk 9:24

Ezt kérték a tanítványok is annak idején a szerint Lukács 17:5

"Az apostolok ezt mondták az Úrnak: „Segíts, hogy erősebb legyen a hitünk!”

Akkor miért lenne ez másképpen napjainkban?

Az erős Istenbe vetett hit által hatalmas dolgokra teszi képessé az embert. Pál ezt írta erről:

" És mit mondjak még? Hiszen kifogyok az időből, ha beszélek még Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről, Dávidról, valamint Sámuelről és a többi prófétáról. Ők hit által királyságokat győztek le, érvényre juttatták az igazságosságot, ígéreteket kaptak, bezárták az oroszlánok száját, elfojtották a tűz erejét, megmenekültek a kard élétől, megerősítették őket, noha gyengék voltak, hősökké váltak a háborúban, és megfutamították a hódító seregeket."Héberek 11:32-34

2018. dec. 14. 09:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus!

Semmi bizonyíték nincs arra ,hogy Pál apostól írta a Héber levelet.

Kedves Kérdező! Itt" nem lehet hitet találni!

A hit Isten ajándéka.Igaz ,hogy Istennek minden lehetséges ,de levan írva ,hogyan jutnak hitre az emberek.Az internet segítsége,0-0,1% .

2018. dec. 14. 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező . Én megtaláltam a hitem az Ásatruban és Odin bölcsességeiben. Itt van Yule , boldog ünnepet.
2018. dec. 19. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!