Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan építhetem az elejétől...

Hogyan építhetem az elejétől kezdve biztos alapra a életemet, hitemet?

Figyelt kérdés

A Biblia több részében is szerepel, hogy a hívő embereknek az életét kősziklára kell alapozniuk és építeniük. Az alap pedig Jézus Krisztus. Az alapozás pedig az Ő személyes megismerésével jöhet létre. Viszont, hogy ismerhetem meg Őt személyesen? Honnan tudom, hogy személyes kapcsolatom van vele?

Fontos, hogy a személyes ismeret "nem egyszerűen a teremtő és Ítélő Isten általános ismeretét jelenti a természet vagy lelkiismeret által, hanem annak az Istennek az ismeretét, aki személyesen Jézus Krisztusban jelent meg. De nem is csupán a Krisztusról, mint történelmi alakról, vagy tanítóról szerzett ismeretet, hanem Jézus Krisztusnak a közvetlen személyes ismeretét".

Hogy alakíthatok ki ilyen személyes kapcsolatot Jézussal már az elejétől kezdve, ami teljes bizonyosságot adhat afelől, hogy megfelelő úton járok és, hogy megfelelő alapokra építkezem?

Előre is köszönöm a segítséget.

2018. dec. 27. 13:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Honnan az idézet? Mert aki jár már egy ideje az úton az lát értelmet ezekben a mondatokban, de aki csak most kezdi, annak bővebb magyarázat szükséges. Nyilván ezért is kérdezed. Logikus pedig az, hogy aki ezeket mondta az ki is fejti valahol bővebben.

A személyes kapcsolat azt jelenti szerintem, hogy az életről kapott saját szubjektív (személyes) megtapasztalásaidban felismered a Krisztusi tanítás igazát. Gyakorlod a tanítást, aszerint élsz, és saját életedben, saját sorsod alakulásán tapasztalod meg Isten természetét.

Mindeközben egyre mélyebbé válik megértésed, azaz a szent iratok értelmezésében is összetettebb felismerésekre jutsz. Mert az Isteni tanítás mindenkor és mindenki számára igaz (abszolút), csak a saját viszonylagos (relatív) helyzetedet kell felismerni ahonnan szemléled. (ill. azt is, hogy ezzel mindenki így van, ezért nem lehet abszolút tanácsot adni mások életével kapcsolatban)

2018. dec. 28. 13:32
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A Jézussal való kapcsolat kezdete/alapja a Biblia szerint az újjászületés:

János 3:

1. A farizeusok között volt egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezetője.

2. Eljött Jézushoz éjjel, és azt mondta neki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem tehet ilyen jeleket, amelyeket teszel, csak ha az Isten van vele.

3. Jézus így válaszolt neki: Bizony, bizony mondom neked, ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja meg az Isten országát.

4. De hogyan születhetik az ember, ha vén? – kérdezte Nikodémus. – Bemehet-e anyja méhébe még egyszer, hogy megszülessen?

5. Jézus azt felelte: Bizony, bizony mondom neked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6. Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az.

7. Ne csodálkozz, hogy azt mondtam neked: Szükség nektek újonnan születnetek.

8. A szél arra fúj, amerre akar, és hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy. Így van mindenki, aki Lélektől született.

János 1:

11. Az övéi közé jött, és az övéi nem fogadták be őt.

12. De mindazoknak, akik befogadták, akik hisznek az ő nevében, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek,

13. akik nem vérből, sem a test akaratából, sem a férfiú indulatából, hanem Istentől születtek.

2018. dec. 28. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!