Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan építhetem az elejétől...

Hogyan építhetem az elejétől kezdve biztos alapra a életemet, hitemet?

Figyelt kérdés

A Biblia több részében is szerepel, hogy a hívő embereknek az életét kősziklára kell alapozniuk és építeniük. Az alap pedig Jézus Krisztus. Az alapozás pedig az Ő személyes megismerésével jöhet létre. Viszont, hogy ismerhetem meg Őt személyesen? Honnan tudom, hogy személyes kapcsolatom van vele?

Fontos, hogy a személyes ismeret "nem egyszerűen a teremtő és Ítélő Isten általános ismeretét jelenti a természet vagy lelkiismeret által, hanem annak az Istennek az ismeretét, aki személyesen Jézus Krisztusban jelent meg. De nem is csupán a Krisztusról, mint történelmi alakról, vagy tanítóról szerzett ismeretet, hanem Jézus Krisztusnak a közvetlen személyes ismeretét".

Hogy alakíthatok ki ilyen személyes kapcsolatot Jézussal már az elejétől kezdve, ami teljes bizonyosságot adhat afelől, hogy megfelelő úton járok és, hogy megfelelő alapokra építkezem?

Előre is köszönöm a segítséget.

2018. dec. 27. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Pont úgy mint Allah-ot, Krisnát, Thort, Zeuszt, Jupitert vagy a Mikulást. Mesekönyvek olvasgatásával.
2018. dec. 27. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Nagyon jó amit írtál és Jézusnak is ez a kívánsága, hogy tehát ismerjük meg Őt.

Személyes kapcsolatot is úgy lehet kialakítani vele, hogy a 4 EVANGÉLIUM alapján (nem a Biblia, hanem elsősorban a 4evangélium) megismered azt amit mondott, cselekedett és ahogyan gondolkodott!!!

"A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát. Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan! Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092)

Az evangélium görög eredetű szó (euangelion), a jelentése jó hír, örömhír. Az újszövetség 4 evangéliumot ismer, amelyet Márk, Máté, Lukács és János írt. Közülük Márk, Máté és Lukács szinoptikusok, azaz együttlátóak voltak. Evangéliumaikat ezért szinoptikus evangéliumoknak is nevezzük. Ezekben az evangéliumokban Jézus emberi mivolta hangsúlyosabb ("Ember Fia"), nyelvezetük egyszerűbb és sok példabeszédet tartalmaznak. Az ő evangéliumaik galileai történeteket írnak le. János evangéliuma egyedi. Ez az evangélium filozofikusabb, Jézus isteni mivoltát emeli ki, júdeai és jeruzsálemi történeteket mond el és nincs benne példabeszéd.

A fenti evangéliumok elégségesek ahhoz, hogy jézusi emberré váljunk. A Hang kötetek ezeket az evangéliumokat, Jézus tanításait fejtik ki a mai kor emberének nyelvezetén, Márk, Máté, Lukács és János evangéliumával teljes összhangban.

Jézus; A HANG- könyv 21/2092

"Semmi kétség sem volt Bennem akkor, mikor e nyilatkozatot tettem sorsotokat illetően: „Ha Engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.” – Tehát nem azért bízom bennetek, mert mellettem döntöttetek, hanem azért, mert Én döntöttem mellettetek.

Küldtem és küldök olyan embereket hozzátok, akik jól tolmácsolják akaratomat. Ezek azok, akiket ha hallgattok, akkor Engem hallgattok. Ezek az emberek nem szertartások által lesznek olyanok, hogy beszélni tudok belőlük, hanem a Velem való személyes kapcsolat által. Persze a szertartás nem akadály, csak éppen nélkülözhető. De még ez nem elég.

Mióta kezetekben van tanításom lényege az evangéliumok által, azóta tudnotok kell, hogy Én azzal soha sem kerülök ellentétbe.

Bizony, aki nem rangsorol a Bibliában, az lehet akármilyen jóhiszemű, el tud menni tanításom, így Lényem lényege mellett. Tud jóhiszeműen olyat mondani és tenni, amit Én soha sem tudtam volna mondani, és soha sem tudtam volna megtenni.

Sokszor, és nagyon sokan zarándokoltok álmaitok kincseihez, hogy kikerüljétek azt a fáradságot, mely az Én általam felkínált kincsek életetekbe építésével jár. Nehezen értitek meg, hogy az önzés csak rövidtávon élvezet, hosszú távon sok szenvedést eredményez. Míg a szeretet csak rövidtávon áldozat, s hosszú távon soha el nem múló élvezetet eredményez.

Amikor tehát bátorítást adok arra, hogy bízzatok, hogy nincs reménytelen eset, hogy senkit sem szabad leírni végleg az örök boldogság listájáról, ugyanakkor nagyon nyomatékosan hangsúlyozom, hogy már itt és most, saját boldogsága érdekében mihamarább törekedjen mindenki arra a keskeny útra lépni, melyen bár szűk a kapu, de ez az egyetlen, mely az örök boldogságra nyílik.

Amikor azt mondjátok, hogy sok út vezet Istenhez, ezt csak akkor mondhatjátok, ha a butaságot is beleértitek. Vagyis azt az erkölcsi állapotot, mely nem jár felelősséggel. Erkölcsi felelőssége mindenkinek addig ér, mint tudati szintje. Mindenki csak azért felel, amiről tehet.

Én nem azért jöttem közétek, hogy tudati szinteteknek megfelelően cselekedjetek csupán. Azért jöttem, hogy elmondjam és megmutassam saját tudati szintemet, s felkérjelek benneteket arra, hogy ez legyen számotokra a mérce. Ezt kell megcéloznotok. Nem üdvösségetek érdekében. Mindenki üdvözül, aki meggyőződése szerint cselekszik. Így volt ez a múltban, és így lesz a jövőben is. Ha nem így lenne, akkor Én erkölcstelenebb lennék, mint ti.

Azért jöttem, hogy már itt a földön halljátok Tőlem, és lássátok életemen, miképpen kell szebbé tennetek egymás életét. Az Én erőm birtoklása nem az erők küzdelmét jelenti. Az erők küzdelmének mindig, kivétel nélkül mindig, temetés a vége. Az Én erőm, szeretetem, valóban életet fakaszt. Az az Istenember-vér, mely e földre hullott, ERŐM győzelmét jelentette a ti erőtök felett. Ismerem szeretetem végtelen erejét. Ezért bízom. Nem a ti nagyszerűségetekben, hanem abban, hogy azzá tudlak tenni benneteket szeretetem erejével, amivé szeretnélek."

Jézus; A HANG könyv 9

2018. dec. 27. 13:38
 3/12 anonim ***** válasza:
32%
Személyes kapcsolatot elvileg rendszeres imával építhetsz. Ha szerencséed van, sikerül, ha nincs, akkor nem.
2018. dec. 27. 13:42
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

Személyes kapcsolatot csak azzal lehet kiépíteni, aki jelen van. Jézus sosem várta, hogy fordulj magadba és valami okkult erőt vagy érzést akarj megszerezni. Azt sem akarta soha, hogy a szánkkal imádjuk.

Amit teszel az embertársaiddal, azt vele teszed. Élj keresztény életet és akkor személyes kapcsolataid is lesznek.

2018. dec. 27. 13:51
 5/12 anonim válasza:
0%
Jézus nem Isten hanem isten fia a bibliából megismerheted ha valamelyik vallást felkeresed biztos segítenek mert ezt akarják hogy minél többen megismerjék és megszeressék jézust. Személyesen nem tudsz találkozni vele mert szellem személy láthatatlan de ha nagyon igyekezel segít isten. Egy honlapot alánlhatok jw.org
2018. dec. 27. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Maga Isten jött le a földre le hozzánk emberi formát öltve.

Egyszerűen csak kèrned kell,hogy költözzön az Ùr Jèzus a szìvedbe.

Ès mindennap ott lesz veled nem csak gondolataidban,szivedben is...ès minden pillanatban figyel rád ès beszèlgethetsz vele.Ès szeret :)

2018. dec. 27. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
A képzeletbeli barátod mindig ott lesz veled! És szeret!
2018. dec. 27. 16:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Személyesebb kapcsolatot nem tudsz létesíteni, mint hogy

- szeretettel gondolsz rá és

- tanítása szerint élsz.

Jó úton jársz, ha az általa kijelöltet követed, azt pedig tanításaiban érthetően meghatározta.

2018. dec. 27. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem látod, nem érzed érzékszervekkel.

De ha az Ő szemével látsz,az Ő füleivel hallasz, az Ő cselekedeteit cselekszed, az Ő füleivel hallasz, akkor észreveszed Őt. Csendesedj el és nézz körül. Minden teremtett dologban ott van maga a Teremtő is.

Fogadd el, hogy már megvan és cselekedj is úgy.

Mikor az ember nyújtott lábbal lehajol, lehet, hogy nem éri el a földet. Be vannak feszülve az izmai. Hogyan tud közelebb kerülni a földhöz? Elengedéssel. El kell engedni a befeszült izmait, és eléri a talajt.

Mert már megvan nekünk. Úgy lettünk teremtve, hogy már megvan nekünk. Edzéskor (edződéskor) nagyobbak lesznek az izmaink, ami szuper, de mindig nyújtsuk le, akarjuk elérni a földet, és nem feszülünk bele az erősségünkbe, hanem tudunk mozogni.

Adjuk át az összes bűnünket Jézusnak, aki már kifizette, a többit hagyjuk rá. Úgyis odavezet magához, a mi dolgunk bízni Benne. Kegyelemből. Nem tudod kiérdemelni, amid már megvan. Mert ugye nem cselekedetekből kapjuk, hanem kegyelemből. Egy olyan pillanatban fogod Őt megtapasztalni, mikor Ő szeretné. És Ő csak olyat tud adni, amit te túlságosan is imádsz. Hát nem jó? Éppen felkészít téged, figyeld meg hogyan, mit üzen, lásd meg a jeleket és csodákat. A teremtett dolgain át üzen.

Mindenkit külön Úton vezet, mindenki más úton módon találkozik Vele. Ezért nem az emberek a te tanítóid. Egyedül Isten. Ő a kőszikla.

(Róma 8-at ajánlom.)

2018. dec. 28. 11:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Olvasd a Zsoltárokat s látni fogod Dávid,milyen szemèlyes kapcsolatban volt vele.

Lèlekben Isten mèg azt is meg tudja mondani mit tegyèl.

Ès halál biztosan tudni fogod,hogy Ő mondta.

Ismered a telepátiát??

Hasonlò...szivetekkel kommunikáltok.

Èrzed,hogy Isten mit akar...

2018. dec. 28. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!