Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért fogadják...

Keresztények miért fogadják el az evolúciót amikor semmilyen szinten nem egyeztethető a bibliai teremtéssel?

Figyelt kérdés

2018. dec. 20. 18:25
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
96%

"Isten a föld porából megformálta az embert"

Pl ez elég összeegyeztethetetlen, hiszen a por és az ember anyagi felépítése közt ég és föld a különbség.

Átvitt értelemben biztos sokféle jelentést bele lehet magyarázni, de szó szerint véve ennek semmi értelme.

"Tény hogy az evolúció elmélet szerint az ember az állatokból fejlődött ki!"

Tény, hogy biológiailag az ember pont ugyanúgy állat, mint egy kutya, lepke vagy egy aranyhal. Ebben semmi fura nincs, legfeljebb ha olyan tévképzetben él valaki hogy az ember valami felsőbbrendű lény, aki nem állhat rokonságban a többi fajjal.

2018. dec. 21. 01:41
 12/43 anonim ***** válasza:
84%
Nem értem, hogy miért nem egyeztethető össze. 2009-ben volt egyébként a Vatikánban egy tudományos konferencia Darwin születésének 200. évfordulója alakalmából. Érdemes utánaolvasni, itt ilyen kérdésekről is szó volt, elsősorban a darwinizmus és a teológia kapcsolatáról. Mondjuk előtte nem árt tisztában lenni a Teremtés könyvének műfaji sajátosságaival, ha már az a hivatkozási alap.
2018. dec. 21. 07:50
 13/43 anonim ***** válasza:
28%

/11

Az ember különbözik az állatoktól. De nem abban az értelemben, hogy Ők nem élő lelkek, hanem mert az ember lett egyedül Istentől kapott tulajdonságokkal felruházva, amit a Biblia úgy ad vissza, hogy :Isten képmására, és hasonlatosságára teremtett.

A Nanomedicine című könyv megállapítja, hogy az emberi test 41 kémiai elemből épül fel. . Az emberi testet alkotó, összesen több mint 90 elem mindegyike megtalálható „a földnek porában”. Egy kémikus egyszer azt állította, hogy a felnőtt emberi test 65 százaléka oxigén, 18 százaléka szén, 10 százaléka hidrogén, 3 százaléka nitrogén, 1,5 százaléka kalcium, 1 százaléka foszfor, a megmaradó részt pedig egyéb elem teszi ki.

Testünk mintegy 7000 billiószor billió atomból, 100 billió sejtből, több tucat szervből és legalább 9 fő szervrendszerből épül fel.

És vajon mi teszi élővé az embert?

A föld alapvető elemeiből megformálta az embert, mint a Többi élőlényt is,majd belé lehelte az „életnek lehelletét”. Ádám életét a légzés tartotta fenn, indította el, mert levegőt lehelt az ember tüdejébe.

Amikor egy élet megszűnik, visszatér ahonnan vétetett. Elporlad. Visszatér, elemeire bomolva, az alapanyagba.

2018. dec. 21. 08:56
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves # 13!

Köszönöm, tehát a forrásod szerint:

"a felnőtt emberi test 65 százaléka oxigén, 18 százaléka szén, 10 százaléka hidrogén, 3 százaléka nitrogén, 1,5 százaléka kalcium, 1 százaléka foszfor"

Kérdés, mi a "föld pora"? Véleményem szerint Földünk kérgének pora. S annak mi az összetétele?

Tömegszázalék alapján:

Oxigén: 46.6%

Szilícium: 27.7%

Alumínium: 8.1%

Vas 5.0%

Kalcium: 3.6%

Nátrium: 2.8%

Kálium: 2.6%

Magnézium: 2.1%

Többi: 1.5%

(Forrás: [link]

A két adatsort elnézve, kérdem én, hol van az emberben annyi szilícium? 27.7% helyett 0,026%!

Na és alumínium? 8,1% helyett 0,00009%!

És honnan lett az emberben annyi szén? 0,18%-ból 23%? (a forrásod szerint 18).

És hidrogén? 0,15%-ból 10%?

És még sorolhatnám... a fenti összevetést Ti is konnyen megtehetitek itt:

[link]

Csupán a "human" és a "crust" mezőket kell váltogatni, és a kívánt elemre kattintani.

Szumma szummárum: Emberi testünk összetétele kifejezetten nagyon különbözik a "föld porának" összetételétől. (Már amennyiben az modellezhető a Föld kérgének összetételével, de ha nem, mi mással lehetne? :))

2018. dec. 21. 10:05
 15/43 anonim ***** válasza:
80%
Vagy esetleg azt állítanád, hogy Ádámék még szilícium alapú létformák lettek volna? :D
2018. dec. 21. 10:08
 16/43 anonim ***** válasza:
22%
Elfogadhatóbb számomra az, hogy porból lettem és porrá leszek mint azt, hogy majomból de ha neked megfelel, hogy egy majom volt az ősöd akkor egészségedre.
2018. dec. 21. 11:14
 17/43 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Vidiripi, veled beszéltük még, hogy mi is az összetevője a föld porának?"

Nem tudom, hogy te voltál e az! De nem az a kérdés hogy mi az összetétele!

"Szumma szummárum: Emberi testünk összetétele kifejezetten nagyon különbözik a "föld porának" összetételétől. (Már amennyiben az modellezhető a Föld kérgének összetételével, de ha nem, mi mással lehetne?"

Abban a leírásban az is szerepel hogy megformálta. Ez szerinted mit jelent? Pusztán annyit hogy alakot adott neki vagy esetleg többet is jelent?

Mivel a "földpora" kifejezés nem definiálható így kifejtésed pusztán filozofikus vagy hiten alapuló! Hiszen te magad írod "Véleményem szerint..."

Ugyanakkor megjegyzem hogy az általad felsorolt elemek mind megtalálhatóak az emberi testben!

11. válaszoló!

"Pl ez elég összeegyeztethetetlen, hiszen a por és az ember anyagi felépítése közt ég és föld a különbség.

Átvitt értelemben biztos sokféle jelentést bele lehet magyarázni, de szó szerint véve ennek semmi értelme."

Milyen sokféle magyarázatra gondolsz?

"Tény, hogy biológiailag az ember pont ugyanúgy állat, mint egy kutya, lepke vagy egy aranyhal."

És ez miben változtat azon amit én írtam?

"Ebben semmi fura nincs, legfeljebb ha olyan tévképzetben él valaki hogy az ember valami felsőbbrendű lény, aki nem állhat rokonságban a többi fajjal."

Te magad írod hogy biológiai értelemben. Akkor kell lennie nem biológiai értelemnek is.

Az pedig hogy ki mit tart furának az egy viszonylagos dolog, pont olyan mint a szépség!

A "tévképzet" miszerint az ember felsőbb rendű az létezik. Sőt van ennek egy fokozottabb része is amikor emberek azt képzelik hogy saját fajtársuknál különbek.

És ez is tény! :)

12. válaszoló!

"Nem értem, hogy miért nem egyeztethető össze."

Azért mert a hívők szerint Isten teremtett mindent ismétlem mindent! Tehát növényeket állatokat és az embereket is. Ezzel szemben az evo elmélet szerint minden egymásból alakult ki! Ezért nem egyeztethető össze.

- Ez a vallás kategória, ezért szerintem nem meglepő hogy itt Isten hívőkkel is összefut az ember.

"2009-ben volt egyébként a Vatikánban egy tudományos konferencia Darwin születésének 200. évfordulója alakalmából."

Ha egy parányit is értenéd a hívő keresztényeket akkor ilyesmit le sem írnál mert tisztában lennél azzal hogy hívő kereszténynek ez egyáltalán nem mérvadó! Számomra sem az!

A pápáról azt állítják hogy Jézus Krisztus földi helytartója.

De ki állítja, Jézus Krisztus? Jézus tanítványokat küldött ki és apostolai voltak. De nem egy apostol volt! Hanem apostolok, többesszámban!

Az apostolok cselekedetei pedig arról tesznek tanúbizonyságot hogy gyülekezeteket alapítottak és nem arra törekedtek hogy egy giga egyházat hozzanak létre központi irányítással!

"Érdemes utánaolvasni, itt ilyen kérdésekről is szó volt, elsősorban a darwinizmus és a teológia kapcsolatáról."

Hogyan egyeztethető össze a darwinizmus és a feltámadás témája?

- De talán félre értésről van szó mert te teológiáról írsz én viszont a hitről! Tévedés azt hinni hogy a teológia és hit, egy és ugyan az!

"Mondjuk előtte nem árt tisztában lenni a Teremtés könyvének műfaji sajátosságaival, ha már az a hivatkozási alap."

A hit az nem irodalmi műfaj!

“Minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell lefaragni róla…”

Michelangelo

Állíthatom én neked hogy a szobrokat az eső és szél alakította ki pont olyanra ahogyan látjuk. Csak épp nem fogod elhinni! De mi zárja ki hogy ez lehetséges? Mindössze csak idő kell hozzá! Hiszen minden kőben benne van a szobor,....

2018. dec. 21. 11:22
 18/43 anonim ***** válasza:
91%

Kedves # 16-os!

Szerintem meg mindketten apánk és anyánk egy kis részéből továbbá az édesanyánk által elfogyasztott táplálékból lettünk... nemde? :D

És igen, elnézve a mai majmokat, eléggé sok a közös vonásunk (testfelépítés, belső szervek, DNS, s annak szerkezete) velük. Mindenképpen sokkal több ezen közös vonások száma, mint bármilyen porral... nemde? :)

2018. dec. 21. 13:47
 19/43 anonim ***** válasza:

Ajh, Vidiripi! Úgy hiányoztál már nekem!

(Mint a kellemes keserűmandulaszagot árasztó fehér por! :D)

"De nem az a kérdés hogy mi az összetétele!"

- Őhmn, De? :P

"Abban a leírásban az is szerepel hogy megformálta. Ez szerinted mit jelent?"

- Foggalmam sincs! Nem én találtam ki, sem nem én voltam a helyzet Benedek Elek apója :P. DE! Ha nagyon tippelnem kellene: a zsidóság ősei nem voltak tisztában a "föld porának", sem az emberi testnek a részletes felépítésével, és az őt követő generációk sem...

"Mivel a "földpora" kifejezés nem definiálható így kifejtésed pusztán filozofikus vagy hiten alapuló!"

- Jajj, jajj, megint "elfelejtesz" értelmezni, de ezt már megszoktuk. SZóval, ismétlem önmagamat:

"Már amennyiben az modellezhető a Föld kérgének összetételével, de ha nem, mi mással lehetne?"

A mondatom második részére valahogy mintha el sem jutott volna hozzád, de nyugi, már megszoktam :P

"Ugyanakkor megjegyzem hogy az általad felsorolt elemek mind megtalálhatóak az emberi testben!"

- Én meg megmutattam, hogy hol tudod a kettőt összehasonlítani :D. Erre már egy óvodás is képes lehet, s egy 5-es tanuló már konzekvens megállapításokat is le tud vonni belőlük...

S megintcsak magamat idézem:

"Vagy esetleg azt állítanád, hogy Ádámék még szilícium alapú létformák lettek volna? :D"

2018. dec. 21. 13:57
 20/43 anonim ***** válasza:
36%

Vidiripi

"Ajh, Vidiripi! Úgy hiányoztál már nekem!"

De most komolyan a vallás kategóriában még is mire számítasz? Ha csak arra amivel te értesz egyet akkor nem is lenne szükség erre a kategóriára!

"Nem én találtam ki, sem nem én voltam a helyzet Benedek Elek apója"

Persze hogy nem te, az érdekes is lenne!

"Én meg megmutattam, hogy hol tudod a kettőt összehasonlítani :D. Erre már egy óvodás is képes lehet, s egy 5-es tanuló már konzekvens megállapításokat is le tud vonni belőlük..."

Oké! Akkor úgy dedós szinte. A Föld bolygón található elemek megtalálhatóak e az emberi testben?

Ha megtalálhatóak akkor, kijelenthető-e hogy: - Az emberi test a Földön található anyagokból, elemekből épül fel?

2018. dec. 21. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!