Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn szenvedést okozni...

Miért bűn szenvedést okozni másoknak?

Figyelt kérdés

2018. dec. 11. 20:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Tedd fel ezt a kérdést akkor, amikor neked szenvedést okoznak.
2018. dec. 11. 20:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Én a te véleményedet szeretném hallani. Azért bűn, mert fájdalom érzet keletkezik valamiben?
2018. dec. 11. 20:36
 3/12 KZitus ***** válasza:

Szia

A bibliai alapelv miatt: "Új parancsolatot adok nektek: szeressétek egymást. Ahogy én szeretlek titeket, ti is úgy szeressétek egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” János 13:34,35

Ha szeretem a felebarátomat, nem okozok SZÁNDÉKOSAN szenedést neki. Sajnos a tökéletlenségünk miatt olykor akaratlanul is bánthatunk másokat. De hatalmas a különbség!

2018. dec. 11. 21:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Akkor a nem felebarátaimat és az állatokat lehet kínozni Zitus?
2018. dec. 11. 21:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Végtére a vallásosak is bőszen írtották az eretnekeket, boszorkánynak hitt nőket, pogányokat, szóval... ja (?).
2018. dec. 11. 21:30
 6/12 anonim ***** válasza:
24%
Nem bűn. Az orvos, fogorvos is okoz szenvedést, és még hálásak is vagyunk nekik.
2018. dec. 11. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Az értelmetlen szenvedés okozása rossz. Az iskolában a tanárok okozhatnak szenvedést a diákoknak, az orvosok a betegeiknek, a kapitány a tengerészeinek, mégsem bűn ez tőlük, mert a szenvedésnek van célja.
2018. dec. 11. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden, ami a szeretet törvénye elleni cselekedet, bűn.
2018. dec. 11. 21:52
 9/12 anonim ***** válasza:
71%
Tényleg nem bűn. Kínozni inkább.
2018. dec. 11. 22:00
 10/12 KZitus ***** válasza:

Kedves Lucifer

Ki nem a "felebarátod"(embertársad) a te megfogalmazásod szerint?

Én ugy/azt fogadom el, ahogyan arról a Bibliából tanultam: minden ember.

Ha van kedved, olvasd el mit mondott/tanított bővebben erről Krisztus a Lukács 10:25-37 verseiben

" az állatokat lehet kínozni Zitus?" - a Bibliai szempontból semmiképpen sem igazolható az állatok szívtelen bántalmazása. Mi Isten nézőpontja erről? Ilyeneket olvashatunk róla:

2Mózes 23:4, 5

"Ha rátalálsz az ellenséged eltévedt bikájára vagy szamarára, vidd vissza neki. Ha látod, hogy annak a szamara, aki gyűlöl téged, összerogyott a teher alatt, ne menj tovább úgy, mintha semmit sem láttál volna. Segíts neki levenni az állatról a terhet."

2Mózes 23:12

"Hat napon át végezd a munkádat, de a hetedik napon ne dolgozz, hogy pihenjen a bikád és a szamarad, és felüdüljön a rabszolganőd fia és a bevándorló".

5Mózes 25:4

"Ne kössétek be a bika száját, amikor gabonát csépel."

Példabeszédek 12:10

" Az igazságos gondoskodik a háziállatairól, a gonoszoknak azonban még az irgalmuk is kegyetlen."

2018. dec. 12. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!