Isten létét hogyan bizonyítanád?
"Cirusz is magára értette es elfogadta"
Ettől még nem lesz egyértelmű a prófécia.
Előző:
Még a bibliakritikai szemléletű bevezetés-tudomany sem tagadja, hogy ott arról a Círuszról van szó, aki legyőzte Babilont és ezután felszabadította Izraelt. Ez utóbbira egyébként a (45,13) szakasz egyértelmű utalást tesz. Nyugodtan nézz szét a szakirodalomban. A kutatók csupán azt nem tudják elfogadni, hogy a szöveget a király születése előtt fogalmazták meg. Ők úgy vélik, hogy egy kortárs lehetett a szerző, nem pedig Izaiás. Ez azonban nem meglepő, hiszen a tudomány törekvése az, hogy mindent racionálisan magyarazzon. Mindenesetre eléggé megmosolyogtató, hogy tudományos körökben a sokszoros történelemre vonatkozó elképzeléseket elfogadják, de az előre megírt történelmet tagadját. Természetesen azonban megértem, ha számodra ennek ellenére sem egyértelműba prófécia.
Egyébként Izaiás jövendöléseinél Dániel próféciái még bámulatosabbak. Igény esetén írok róla pár sort.
Még valami: jómagam nem vagyok már keresztény, tehat nem hitvédőként írok. A próféciákag azonban még mindig érdekesnek tartom.
Nos, attól, hogy neked nincs rá igényed, másnak még lehet, főleg annak, akit foglalkoztat Isten létezése, ugyanis a prófécia témakör dóntő jelentőségű a téma szempontjából.
De ha nincs rá igény, nekem az is megfelel. Akkor lehet zárni a topikot, vagy felhozni más istenérveket és azokat kivesézni.
Üdv!
Szia
Tudod úgy vagyunk Istennel, mint a gyerek, amikor megtudja, hogy nem a szülei nevelték fel.
A legtöbben elkezdik keresni a valódi szüleiket, és meg akarják tudni, miért nem ők nevelték fel.
Mivel Isten teremtményei vagyunk, bennünk van a vágy, hogy megtaláljuk, megismerjük, és feltegyük neki a sok sok miértet!
Nem Isten a hibás, hogy "más nevelt" minket, Ő sokféle módon keresi velünk, a gyermekeivel a kapcsolatot...csak mi néha elmegyünk mellette, ráadásul rengeteg tévinformációval szolgál az, aki "elvett" a Teremtőktől.
Íme az egyik "bizonyiték", ami segíthet, hogyan találjuk meg:
Cselekedetek 17:24–27
"Isten, aki alkotta a világot, és mindent, ami abban van, aki égnek és földnek ura, kézzel készített templomokban nem lakik, sem emberi kezek nem szolgálják ki őt, mintha szüksége volna bármire is, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. És egyetlen emberből alkotta az emberek minden nemzetét, hogy lakjanak az egész föld színén, és kiszabta a meghatározott időket és az emberek lakóhelyének határait, hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem."
Ha az első században ez a nyom sokakat elvezetett a Teremtőhöz, rajtunk múlik, minket elvezet-e.
újabb bizonyíték:
„Természetesen, minden háznak van építője, aki pedig mindent alkotott, az Isten az” Zsidók 3:4.
Így mutatkozik be: "Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön" Zsoltárok 83:19 (Károli fordítás)
@10:43
Annak ellenére, hogy a tudásom megmaradt, semmiképpen nem vagyok keresztény, mert egy káros vallásnak tartom, és nem égetném magam azzal, hogy egy olyan bandához tartozom, mint a kereszténység.
Kár azonban elvetni azt, ami jó - de tegyük hozzá, hogy a próféciákat nem is tipikus, mai keresztények, hanem ókori zsidó tanítók írták (Dániel pl. államférfi volt).
Véleményem szerint a mai kereszténységnek gyakorlatilag SEMMI köze Istenhez. Így nem is kell kereszténynek lennem, sőt jól tettem, hogy otthagytam ezt a szektát.
Tegyük hozzá: az istenképem is változott, mert nem hiszek már a gondviselő Istenben sem igazán. Véleményem szerint az emberi élet csak egyszerűen folyik, és Isten ebbe nem szól bele. A Világegyetemet természeti törvények irányítják, melyeket napjainkban Isten sem szegi meg. Esetleg nagyon-nagyon ritkán, egy ember életében 1-2 alkalommal, de ez csak feltételezés, hiszen bizonyíték nincs rá.
Alapvetően tehát deista istenképem van, de de abban hiszek, hogy valahol ott van Isten a háttérben. A próféciák ezt (is) mutatják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!