Ti hogyan ünneplitek a karácsonyt? A vallásotoktól függetlenül?
Nehezen tudnám a karácsonyt a vallásomtól függetlenül ünnepelni... Bár lenne helyette fenyőünnep vagy kólás Santa Claus.
Nem tudom, hogy mennyire speciális, de amíg gyerekek voltunk, elvittek minket 24-én a betlehemes játékra. Most feldíszítjük a fát, elolvassuk az evangéliumot, imádkozunk, átadjuk az ajándékokat, vacsorázunk, majd elmegyünk az éjféli misére. Annyiban speciális, hogy 25-én reggel is megyünk a szentmisére, mivel én zenélek és a kórussal éneklünk akkor.
Mivel nekünk nincs rokonságunk, ezért nem utazunk el.
A karácsony ünneplése valójában 8 napon át tart, maga az ünnepkor pedig január 6-án, vízkereszttel zárul.
24.: Ebéd / délután fele a rokonság összegyűlik. Van vallásos része is a dolognak mivel van Bibliaolvasás, vallásos énekek éneklése, ilyenek. (Én nem vagyok vallásos de nem bánom hogy így van... ha a vallás az ami összetartja ilyen szépen a rokonságot mint ahogy nálunk van, akkor ám legyen!) A karácsonyfa alatt ajándékozás.
25.: Délelőtt templom, ebéd pedig olyan rokonokkal akikkel nem találkozunk 24.-én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!